Sterlok
Radi odlično ako si nezahtjevan korisnik i koristiš eventualno U7 ili u8 koji nudi veliku razliku barem u kvaliteti prikaza. Ono što je bitno je razdvojiti televizore koji se mogu kupiti kod nas od onih koji se kupuju preko bare. Vidaa je baš onako bazičan, naoko brz sistem, ali sistem koji jednostavno baš i ne podnosi jačinu konzola. Da je kod nas Hisense sa Google TV-om to bi bila odlična priča. TCL je primjerice puno bolji posljednje dvije godine sa modelima na našem tržištu nego li prije par godina. Današnji modeli Mini LED-a u 55 incha se već mogu nać od 550 do 650 eura, a 65 od 650 do 900 i to jako jako dobri modeli.
Često kupce nagovaram na 200-250 eura skuplje televizore, jer znaju samo malo što su pročitali ili pogledali neki USA review. Zašto je bolje dati 200-250 eura više nego što je procjenjni budget za TV?! Pa upravo zato što ljudi neznaju što dobiju ili gube s odabranim televizorom. Svi bi mi jako dobro, a za malo para. No često to bude upravo odabir za lošiji TV. Primjerice imam QN90B od Samsunga MiniLED koji je koštao kada je došao 1900€ ja sam ga ugrabio za 850,00. Primjerice od ove godine i F modela na tražištu su malo promjenili lineup pa se sada može pronać QN70F entry level ML od Samsunga, koji je smeće i to užasno. Nigdje to ne napišu, ali radi se o EdgeLit Mini LED-ovima kojima je osvjetljenje samo po rubovima televizora. U odnosu na moj TV to je razlika nebo i zemlja. Ali imat 600+ eura i uzet Phillips ili Hisense pored nekakvog Samsunga, TCL-a ili LG-a je ludo. Plus ljudi zanemaruju činjinicu da Sony ima najbolju obradu slike i da tekući program najbolje izgleda upravo na njemu i da ubijaju, ali često cijenom ih se ne može pronać kao kod konkurencije. Dosta su skuplji, ali itekako vrijede. Plus vidio sam na svoje oči Sony Picture Core, prema čemu Netflix djeluje smješno,