Između TCL i Hisense, radije bih TCL. Ako ništa drugo, zbog operativnog sustava.

Ovaj bolji model, koji po nomenklaturi ispada lošiji od C805, a u biti je puno bolji, je nedavno uzeo Weky. Možeš njega pitat kako je zadovoljan.

Po svemu sudeći, ispada baš odličan model.

• foggy

•  
      •  
      •  
      •  

Tzereen Na koji mislis (ljen sam skrolat na mobu).

@weky Koji si piknuo i kakav ti je sad dojam kad si pojeo par janjaca u meduvremenu?

foggy C7 je mislim kod nas. A i biti je to neki QM8 ili tak nešto vani.

foggy Ubili me s tim verzijama, sve ispremijesano.

Isto mi je bilo kad san ja kupova

Prije ces dobiti na loto nego pogoditi koji je koji model TCL televizija

foggy da. Ne kužim zašto mijenjaju. Mislio sam da Sony ima idiotske nazive, ali ovo je baš zbunjujuće.

• foggy

•  
          •  
          •  
          •  
        • Uređivano

The TCL QM7 is currently only available in North America; in Europe, TCL released the similar TCL C805 instead

Lastly, TCL announced C805 (C755 outside Europe) which will be available in sizes up 50, 55, 65, 75, 85, and 98 inches. It will be equipped with 144Hz LCD panels with up to 1300 nits peak brightness. TCL said that the 65-inch size features 500 miniLED dimming zones.

@solidmerlin Znaci C8 je kod nas a C7 kod vas.

https://www.hgspot.hr/qled-tv-tcl-65c805-65-165cm-qdot-miniled-ultra-hd-4k-144hz-dolby-vision-hdmi-2-1-smart-android-google-tv-dvb-t2-c-s2

The TCL QM851G is currently only available in North America; in Europe, TCL released the similar TCL X955

I onda krene nova serija i opet drugacije.

• Uređivano

foggy Kad bi usporedio njega i tcl c8, sto je kod kojeg bolje?

U7N je noviji model, TCL je model stariji jednu godinu (2024 vs 2023).

Oba su VA paneli (55-65"), jake gaming postavke, posjeduju Dolby opcije.

U7N ima manje dimming zona, ali nudi svjetliju sliku.

TCL ima Google operativni sistem, i zbog većeg broja dimming zona, bolji kontrast.

Saberi oduzmi, oba TVa nude vrhunski hardver za novce. Ja bi išao na Hisense jer je noviji, ali ne na 75" zbog IPS panela. Ipak je VA ljepši za oči kad gledaš pod oštrim uglom.

2 mjeseci kasnije

Ekipa sa Hisense televizorima KQ serije, ne radite posljednji Update koji je ponuđen (P0603), ako ste zadovoljni Gamingom trenutno na svom uređaju.

Na mojoj U8K seriji, Game Mode onemogući korištenje Local Dimminga, što je bila skoro najbolja značajka ovog TVa.

Korisnici su trenutno nezadovoljni, a koliko će im trebati vremena da ovo poprave, Bog sami zna.

Sreća pa se može downgrejdati, ali i to je rizik ako je uređaj pod garancijom.

Hisense tech team i nije baš ažuran, da.

• Uređivano

Na U7KQ je tako od prvog dana, bez obzira na nadogradnje.

1. stisnuti reset postavki za prikaz slike na tom hdmi ulazu
        2. ugasiti freesync
        3. podesti local dimming, ja ga imam na max
        4. game mod je upljljen, ja sam ga maknuo sa auto na ON

Imam local dimming i radi freesync iako piše da je isključen, uredno radi game mod i game info traka, HDR….samo ne dirati više freresync postavku jer paljenjem iste gasi se local dimming

Sterlok

Uradio sam Factory Reset TVa, i i dalje mi je isto.

Pokušam to što si naveo. Ne koristim Freesync, ne treba mi za Plejku.

ako je negdje navedena VRR opcija kod plejke probaj to ugasiti.

Sterlok

Gašenjem VRR opcije na plejki, ostao mi je Local Dimming upaljen da se može podesiti, što mi je odlično.

Jedino kad stavim Game Mode na On, slika se resetuje, dok na Automatic bude onako kako sam želio.

Zasad funkcioniše dobro. Hvala za pomoć <333

Kad bude update ponovno podesi ovako ili ako se upali VRR na konzoli.

22 dana kasnije

Kupio sam Philips 65" OLED819

Birao sam između 3 modela.

Samsung S90D, LG C4 i Philips OLED819.

Bio sam najbliže da kupim Samsung jer je najbolji od 3 navedena ali nakon što sam pogledao Rtings video usporedbu Dolby Vision (koji je jasno vidljivo dosta bolji) vs HDR10 nedostatak Dolby Vision podrške na Samsungu je ipak bio dealbreaker. Najviše gledam Netflix gdje je gotovo sve u Dolby Visionu.

C4 je za nijansu bolji TV (slične performanse gdje će prosječni korisnik teško uočiti razliku) ali OLED819 ima neke prednosti zbog kojih sam se odlučio na taj model.

Prednosti:

C4 koristi stariji EVO a 819 noviji EX panel koji je efikasniji, dugovječniji i ima manju degradaciju. S obzirom da se radi o skupom TV-u kojega ne namjeravam mijenjati sljedećih 5-7 godina to mi je bitna stavka.

Što se zvuka tiče C4 ima sustav 2.2 40W koji je srednja žalost i baš traži soundbar.

OLED819 s 2.1 i čak 70W spada među bolje ugrađene audio sustave. Imao sam ga prilike čuti kod kuma na njegovom TV-u i ostao sam iznenađen koliko dobro zvuči. Imam soundbar ali morati ću ga spojiti na drugi TV jer je tamo zvuk očajan.

Tu je još i Ambilight koji meni osobno i nije neka velika stvar ali polako mi se sve više sviđa. U sadržaju gdje se scene brzo izmjenjuju nije nešto posebno ali u "statičnim" scenama je super.

Uglavnom prezadovoljan sam TV-om. Odlična kvaliteta izrade, predivan dizajn i vrhunska kvaliteta slike posebno u HDR-u. 819 prelazi 1000 nita svjetline. Detalji i boje baš "iskaču" kako bi se reklo. Daljinski u aluminijskom kućištu na kojem se pale svjetla na tipkama kada ga uzmeš u ruke. Općenito se vidi u svemu da je premium proizvod.

Što se tiče vječne rasprave OLED (skup, precijenjen) vs LED TV.

Mišljenje mi se i dalje nije promijenilo.

Uz ovaj 65" OLED imam i TCL 65" C735 LED TV.

Solidan midrange ocijenjen 8/10 na AVForumsu.

Da, vidi se razlika. OLED ima nešto kvalitetniju i ljepšu sliku.

Međutim ona nije toliko velika da opravdava 550 eura veću cijenu koliko sam platio Philipsa u odnosu na TCL.

Gledam film/seriju na OLED-u koji je u sobi. Spustim se u dnevni gdje mi je TCL i nastavim gledati. Vidim da kvaliteta slike nije odlična kao na Philipsu ali je dobra i zadovoljan sam.

Ako to volite, u tome uživate, želite najbolje i možete si priuštiti neće vam biti žao platiti više za OLED jer je stvarno top! Ali da je prijeko potreban i nije.

S dolaskom Kineza odnosno TCL-a i Hisensea za 700-900 eura može se kupiti jako dobar 65" TV s kojim će većina biti prezadovoljna.

S tih 500 eura više koliko bi platili za OLED može se kupiti dobar soundbar ili umjesto 65" veći 75" TV.

StarFox_N

Da, Philips ima bolji panel. Reci iz prve ruke kakav je game mod? Ima postavke tipa crosshair, frame rate counter, PC mode?

Input lag je oko 15 ms koliko znam?

pravednik Nažalost PC mode za RGB 4:4:4 nema. Nije mi jasno zašto jer osim standardnog VRR-a TV je kompaktibilan s G-Sync.

Sve ostalo je tu:

Gamebar s namještanjem ciljnika, framecountera, poboljšanje sjena za FPS igre, ALLM itd.

Da koliko sam čitao input lag na 60hz je oko 15ms.

StarFox_N Da, vidi se razlika. OLED ima nešto kvalitetniju i ljepšu sliku.

Međutim ona nije toliko velika da opravdava 550 eura veću cijenu koliko sam platio Philipsa u odnosu na TCL.

Možda na prvu razlika ti nije nesto ali nakon duzeg gledanja razlika mora biti.

Ja kad uden u sobu kod maloga i male to je sad nebo i zemlja a mali ima sony serija 9 lcd star par godina a mala neki mid range hisense.

Prve dane i meni je bilo da nije bas neka razlika ali kazen kako vrime ide to se jako jako vidi.

• Uređivano

StarFox_N

Čestitke na kupovini.

Odličan TV. Ambilight je razlog zašto uživam u gledanju filmova navečer. Iako je kod mene Govee led strips, doživljaj je poprilično sličan.

Glede komparacije oled i led tva, slažem se da oled model ne opravdava veliku cijenu.

S tim da treba biti realan, pa reći da si usporedio Mid Range led TV, sa premium cijenom oled tehnologije, pa ti razlika nije bila drastična. A da si usporedio Flagship uređaje led televizora (TCL C8, X9, C83.. serije ili Hisense U8 ili U9 serije) razlika bi bila još manja, jer se tu radi o fantastičnom kontrastu izraženom kroz hiljade sijalica zaduženih za lokalno zatamnjivanje.

Vaši postovi iznad me podsjećaju na ljude koji kupe Xiaomi od 400 eura i porede ga sa Ajfonom 16 Pro Max. I kažu Android smeće. Kupi si S seriju ili neki najveći segment, pa ćeš vidjeti da razlike nema.

Tako je i sa televizorima. I to je i razlog zašto volim Led televizore. Mini led tehnologija je toliko napredovala kod premium segmenta, da više nikako ne možeš opravdati neopravdano veliku cijenu oled televizora.