A jesi ga naslagao na hrpu, bitno da je OLED. 😃 Zašto UPS…ostajete često bez struje ili? Ako iza nije knauf, ja bih i TV i soundbar prikucao na nosače, kablove u parice, produžni po potrebi, stol kroz prozor lol, sub negdje uz zid ili i njega riješiti. Dalo bi se riješiti vjerojatno i nekom vitrinom/komodom…ali kako god tebi najbolje odgovara.

Zero uživo ne izgleda prenakrcano 🙂 Dopada mi se ovaj stolić, na njemu imam TV-e već nekih 12god. Taman mi je kad sjedim ispred, a također i kad ležim. Zid je od zidani, ali nebi išel na to.

Sinoć je soundbar prvi put radil s Netflixom, serija You. Baš velika razlika nego zvuk TV-a. Ali Artics Nova 7P su mi također tu, još detaljniji zvuk.

montoya Zero je u pravu, taj sto mora u penziju. A TV ili na zid ili kupi komodu.

mjesec kasnije

Sto smo rekli, koje telke nekog mid ranga valja uzet? Gledam nesto 65" za sviraonu (koja je ujedno i man cave). Bitne stavke:

• Ps5 bi se rokao povremeno. Oled nije toliko bitan ali ako nije razlika Led, Qled, Oled, zna se.
      • Vrtio bi spotove i eventualno serije - Android sustav pozeljan, ali nemam problem s drugim sustavom
      • Opticki izlaz
      • 5 godina garancije
      • Sony i Samsung jok

Nista preskupo i specijalno, trazim nesto solidno kad mi je dosta zivota i zelim se zatvorit u zasebnu sobu.

TCL C8, dobar?

https://www.hgspot.hr/qled-tv-tcl-65c805-65-165cm-qdot-miniled-ultra-hd-4k-144hz-dolby-vision-hdmi-2-1-smart-android-google-tv-dvb-t2-c-s2

foggy Da uporedimo moras mi dati tacan br npr C805. Skuplji jeste a ti vidi sta ti odgovara ⤵️

TCL C765 https://fontele.ba/proizvod/tcl-televizor-65c765-qd-mini-led-4k-google-os/6651

✅ Ekran i slika

Tip panela: VA (Vertical Alignment)

Rezolucija: 4K UHD (3840 × 2160)

Tip pozadinskog osvjetljenja: QD-Mini LED

Lokalno zatamnjenje: Do 1536 zona (u zavisnosti od veličine)

Peak svjetlina: Do 2400 nita

HDR podrška:

Dolby Vision

HDR10+

HLG

Kontrast: Ultra visok (do 24.000.000:1 navodno)

Frekvencija osvežavanja:

144Hz nativno

Do 240Hz DLG (Dual Line Gate za gaming)

VRR (Variable Refresh Rate): Da

FreeSync Premium Pro: Da

Dolby Vision IQ: Da

IMAX Enhanced: Da

Game Master Pro režim: Da

---

✅ Povezivanje

HDMI portovi:

4× HDMI, od čega 2× HDMI 2.1 (sa ALLM, eARC, VRR)

USB portovi: 2× USB (vjerojatno USB 2.0 + 3.0 kombinacija)

Wi-Fi: Wi-Fi 6 (802.11ax)

Bluetooth: Da (verzija zavisi od tržišta, obično BT 5.0)

LAN port: Da

Optički audio izlaz: Da

eARC (Enhanced Audio Return Channel): Da, preko HDMI 2.1

---

✅ Smart funkcije i softver

Smart platforma: Google TV

Glasovni asistenti:

Google Assistant (integrisan)

Amazon Alexa (kompatibilan)

Procesor: MediaTek Pentonic 700

RAM: 3 GB

Interna memorija: 64 GB

AI poboljšanja slike:

Ai‑Contrast

Ai‑Sharpness

Ai‑Color

Ai‑Motion

Ai‑HDR

Ai‑Image

---

✅ Zvučnici

Zvučni sistem: ONKYO 2.1 kanal

Snaga zvuka:

2× 15W + 1× 20W (subwoofer)

Audio tehnologije:

Dolby Atmos

DTS Virtual:X

Dolby Digital

---

✅ Dodatno

Podržani gamepadovi i tastature (Bluetooth)

Podrška za Google Cast i Apple AirPlay 2

Podrška za Netflix, Disney+, Apple TV, YouTube i druge servise

Automatski režim niske latencije (ALLM)

foggy U pravu si, izgleda da ima sve potrebno. Slobodno uzmi TCL marku ako se jos mislis. @Raziel ti moze reci vise o tome.

Da, TCL C805 i Hisense U7N su kod nas i dalje best buy za jedan TV srednje klase.

Chekiraju svaki box koji je potreban, uključujući i taj od 5 godina garancije.

Većina ljudi koja ih kupi imaju mala očekivanja sa težnjom ka casual upotrebi. Ali onda kad ga počneš koristiti, skužiš da radi/izgleda kao sve ono što rade i televizori premium klase.

Da se taj C805 zove Sony, bio bi najmanje 1300 eura za 65" model.

solidmerlin

Raziel Onda odlično, i čini mi se baš taj mid model kao nešto što mi za kežual dane treba. Možda onda odem i na 75" jer bi taman sjeo za udaljenost.

Raziel Jebote pa i u7nq je sad 2+3 a kosta manje od 700 eura za 75". Kad bi usporedio njega i tcl c8, sto je kod kojeg bolje?

Između TCL i Hisense, radije bih TCL. Ako ništa drugo, zbog operativnog sustava.

Ovaj bolji model, koji po nomenklaturi ispada lošiji od C805, a u biti je puno bolji, je nedavno uzeo Weky. Možeš njega pitat kako je zadovoljan.

Po svemu sudeći, ispada baš odličan model.

Tzereen Na koji mislis (ljen sam skrolat na mobu).

@weky Koji si piknuo i kakav ti je sad dojam kad si pojeo par janjaca u meduvremenu?

foggy C7 je mislim kod nas. A i biti je to neki QM8 ili tak nešto vani.

foggy Ubili me s tim verzijama, sve ispremijesano.

Isto mi je bilo kad san ja kupova

Prije ces dobiti na loto nego pogoditi koji je koji model TCL televizija

foggy da. Ne kužim zašto mijenjaju. Mislio sam da Sony ima idiotske nazive, ali ovo je baš zbunjujuće.