moschus

Koristim ja, 42" C3 i baš sam prije par dana pored njega stavio svoj stari 24" 1080p. O auto dimmingu nisam ni razmišljao uopće. Svjetlina se smanji nakon nekoliko minuta samo ako su sadržaj i kursor potpuno statični i odmah se pojačava na pomak miša. Znači tijekom rada to mi se ne događa nikad. Čitljivost je za mene super, iako se isto bavim grafikom a ne tekstom. Ostali sadržaj poput igara i filmova izgleda vrhunski, još s obzirom da je OLED, kad ugasim svjetla i stavim omjer na 21:9 u igrama, mogu se praviti da igram na 40" ultrawide monitoru jer se letterbox u mraku uopće ne vidi.

• Fenix

•  
      •  

electronicus ovako čak i ne izgleda preveliko

Koliko ti je udaljeno od glave? I možeš li ipak dat neki dojam, kakav god da bio, o tekstu?

Fenix Možda nekih 80-100cm, ovisno o položaju. Na slici djeluje manje, jer su mi i zvučnici i kučište dosta veliki, ali po meni definitivno nije prevelik za PC monitor. Možda su ove slušalice sa strane najbolja referenca za veličinu. Čak mi ne bi smetalo i još jedno vertikalno krilo s lijeve strane 😀

Što se tiče teksta, s obzirom na veličinu i rezoluciju, tekst je mrvicu manji i nešto oštriji od teksta na 24" 1080p, tako da ti to može biti neko mjerilo. Razlika u PPI nije toliko velika, oko 92 prema 105. Evo dvije slike usporedbe, čisto da vidite veličine teksta i slova izbliza. Tako da, meni je ovo bio skok za nekih 10-ak PPI kad sam prešao na C3, a tako bi bilo i moschusu jer njegov ekran ima isti PPI, dok bi tebi to bio downgrade za više od 30 PPI ako se ne varam. Dakle oštrina i čitljivost nešto bolji od 24" 1080p, ali naravno uz neusporedivo više radnog prostora. Pretpostavljam da bi ti tekst izgledao zrnatije nakon 4k 32", makar nije da ja vidim ikakve pixele s ove udaljenosti.

Cak ni ovaj fringing oko slova ne izgleda strasno, to me malo brinulo jer sam vidio da dosta pisu o tome… OK, mislim da mi je to slijedeci upgrade 😃
      BTW Kakakv je zvuk? Jel upotrebljiv ili da radje ostavim svoje Logitech Z533.

moschus Meni je zvuk ok (iako više ne koristim njegove in-built speakere), ali bih svejedno zadržao te Logitechove zvučnike. Ne znam kakvi su, ali sumnjam da mogu biti lošiji od TV-ovih.

Fenix Kao netko tko koristi word, excel, pdf datoteke i CAD programe ti kažem da na toj dijagonali i sa tim panelima nećeš primjetiti ništa. Ja nisam u bolju stvar gledao i ne mičem se sa OLED-a nikad više. 48" kod mene je negdje 90 i nešto ppi, ali ne smeta. A ja još u dark modeu većinu teksta gledam, od windowsa, chromea, foruma itd. Samo office i pdf su na bjeloj pozadini i windows commander

RGB Mini LED

Najjače mi to sa nazivima kao RGB neki ekstra Feature lol. Imali ga CRT tv-i od davnina.

Sada kada svi vide RGB i pomisle kakva je to nova tehnologija.

Jesi pogledo video i zašto je ovdje RGB bitan?

Šta si htjeo reć sa ovim postom?

Da su ovu tehniku local dimminga imali CRT televizori?

I saw Hisense's RGB mini-LED TV, and this vividly colorful set is the future of TV

Hisense calls its new backlighting tech 'RGB Local Dimming Technology' and says that it helps to optimize the picture and sound quality in the mini-LED TV in combination with new AI functions on the more powerful processor.

RGB mini-LED backlights are new in 2025, with concepts using it also being unveiled by TCL and Samsung (though Samsung is calling its version a 'RGB micro-LED backlight'), but Hisense is the only one to announce a real product. So, how does it work?

doktor1 to nije bio odg tebi da idem tebe rugati, nego ti marketinski trikovi RGB, RGB kabel lol. Koga to boli briga. Daj sliku pokraj slike, a ne tu sto ljudima objasnjavaju proces rada.

A i cijena je prava sitnica.

Ali ovo nije nikakv marketniški trik, nikakav kabel i svjetleće postolje, nego drugačija tehnologija local dimminga.
            Sa kojom su apsolutno svi oduševljeni i sa razlogom je RGB u nazivu šta slika gore lijepo prikazuje.

Totalno bezveze uspoređuješ tu neke kablove i slične stvari sa ovom tehnologijom

doktor1 prva recenica ti govori sta znaci RGB. To je poznato od pamtivijeka.

Sada ti prodaj baji u dućanu taj tv i reci mu RGB najbolja slika i reci mu da mora dati oba bubrega za isti.

Bili su svi oduševljeni i OLED-om pa je to meni nista epsko.

Najjače ce biti kada i dalje bude imao gori input lag od CRT-a 😂 a i ghosting.

Pa ovaj TV sigurno neće doći kupit Radojko kojeg boli kifla za local dimming, VRR, nitse nego otkačeni entuzijasti! Kao šta neki daju 2000+ eura za RTX 5090 plus ostatak knfiguracije.

Stvar je u tome, nakon šta sam pogledao par videa i pročitao o tome, izgleda da je ova tehnika local dimminga vrhunska i mnogo, mnogo bolja od postojeće! To je bitno kod ovog videa šta sam stavio u temu o televizijama. Nikakav RGB na koji se ljudi odmah love jer misle da je to osvjetljenje iza televizije i slično, već RGB LED pozadinsko osvjetljenje.

To je prvi model za kupce sa tom tehnologijom i ti tu spominješ cijene i parodije na RGB!

I kod dolaska OLED televizija cijene su bile sulude i pisalo se - LOL, ko će to kupit. Nije se ni pomišljalo imati 65", 75" televizije u dnevnom, a danas je to normala!

Prvi put izbacuju takvu televiziju i normlano da će koštat, ali sa vremenom će cijene isto tako postati "user friendly" za onoga tko to želi.

doktor1 ja tebe doktore sasvim razumijem. Samo ne da mi se slušati njihova laprdanja, a vec 20 i kusur godine ne znaju riješiti ghosting i input lag koji je crt rjesio prije Isusove marije, kao i skaliranje kada odaberes manju rezu da nije muljavo i nakaradno.

Kada te tri stvari rijese, onda neka pričaju u RGB i naprednoj tehnologiji. Dotad je za mene ovo puhanje u prazno.

maverick Najjače mi to sa nazivima kao RGB neki ekstra Feature lol. Imali ga CRT tv-i od davnina.

doktor1 Totalno bezveze uspoređuješ tu neke kablove i slične stvari sa ovom tehnologijom

Giphy - Cracking Up Lol GIF

solidmerlin

Šta je toliko smješno?

"nego ti marketinski trikovi RGB, RGB kabel lol."

• foggy

•  
                    •  
                    •  
                    •  

Jel ima netko One Connect kabl viska? Znaci Q9FN samsung, iza gdje stekam One Connect je problem - par puta vadim i mecem kabl, i bude ok par min i opet krepa sve.

Samsung mislim da je samnom raskrstio, 4 tva zadnja s problemima.

foggy

Krepao one connect, ne kabel.

Dao svoje. Lansiran 2018.

7 godina to ti je to.

• foggy

•  
                        •  
                        •  
                        •  

pravednik Znas nekog tko prodaje ili ima viska? 500 eura je valjda novi, pa kupim novi tv.

Evo vadio sam kabl iza na tvu i na zadnje sam ga okinuo sakom da sjedne ko kreten i sad radi. Iduci put idem nogom kroz ekran.

Ja jos imam Samsung kupljen 2008. Moj prvi LCD 80cm.