S1r1uS i ne kuzim zasto je na c4 bijela boja tako cudna.

Zato što su retardirane postavke u trgovinama. Stavi obje telke u filmmaker mode pa onda usporedi. Jos kada vidim ono plavo svijetlo ili nedaj boze vivid mode i Motion plus i ostala popaljena sranja, smuci mi se.

Najidelnije bi bilo da mozes obje staviti u spomenuti mode i bijelu na warm2 postavke kod LG (ne znam koja je na TCL) jer je to najprirodnije.

S1r1uS

Zato jer gledaš po danu i TCL kao LCD panel ima svijetlije boje da budemo točni.

LG ima preciznije i realnije boje al bijela će radi OLED panela uvijek imati nijansu sive, svaki piksel je pojedinačno osvijetljen dok QD QLED(LCD) ima pozadinsko svijetlo.

Taj TCL je trenutno best buy što se tiče veličine, tehnologije, gaminga, streamanja i čitanja datoteka.

LG je klasa iznad ali samo u tamnim, HDR scenama. Ovako nije da ima velike razlike i 90% korisnika ne zanima ostalo.

Taman sam mislio uzet G4, ili Samsung OLED no čekat ću launch novih modela.

Od svih navedenih vuče me Sony Bravia 9 al ipak nebrem opravdati masnu cifru iako bolje ne postoji trenutno.

Fenix

C805 je za mene najbolji TV na svijetu za omjer kvalitete i novca. Kad vidim da se ljudi zalete za neke Samsungove 7000/8000 serije za iste novce, shvatim koliko ne znaju.

Još 5 godina garancije.

@S1r1uS

Ne smiješ kritikovati oled na ovom forumu. Pa čak i da je u govance uvaljano.

Fenix

Ja sam zadnjih dana baš bio zainteresiran za traženje postavki i mislim da je ovo najbolje šta sam našao:
    Stavio sam prije video od onog lika, ali ovdje mi se boje vide ljepše i ima postavke za sac sadržaj, ne samo SDR

Probaj

• Uređivano

Gledam sad na Digital Trends kanalu (meni najbolji kanal za TV reviewse) CES 2025, i najavu G5 modela koji dolazi bez MLA tehnologije.

Nešto LG mućka sa novim panelima, ako uspiju kao što su najavili izvući jaču svjetlinu ekrana nego što je to G4 imao, i to bez korištenja MLA tehnologije, bit će veliko otkriće.

• Uređivano

Da se nadovežen na post gore.

I Hisense je predstavio novu tehnologiju mini led televizora (zasad jedino 116UX, ali će patent biti usmjeren i na ostale modele) koristeći rgb pozadinsko osvjetljenje. Umjesto mini led sijalica koje jednostavnu pojačavaju svjetlinu ekranu, Hisense je došao na ideju da umetne rgb sijalice, od kojih će svaka imati kontrolu za određani spektar boja na osnovu scene koja bude prikazana u određenom momentu. Umjesto par hiljada jednostavnih pozadinskih sijalica, imat ćemo panele sa par hiljada rgb sijalica, zaslužnih za kontrolu boje, tako nudeći savršen PQ tracking i color gamut, kao i gledanje iz ugla, što je najveći problem VA ekrana.

Impresivno.

• foggy

•  
      •  
      •  
      •  

maverick Zato što su retardirane postavke u trgovinama. Stavi obje telke u filmmaker mode pa onda usporedi. Jos kada vidim ono plavo svijetlo ili nedaj boze vivid mode i Motion plus i ostala popaljena sranja, smuci mi se.

Pričaj mi. Motion Plus = Motion Sickness. To gasim odma i uvijek, ne mogu podnest da mi ljudi ubrzano hodaju po ekranu, niđe veze. I da, plavo svijetlo, to isto gasim posvuda jer me ubija. Jest da mi sve izgleda ljepše tako, pogotovo HDR nafrljen, ali nemrem više buljit u to, suze oči previše.

Samsung mi je uvijek imao out of the box postavke boja i slike kak volim, ali to je isto pol toga što ne valja u toj mjeri. No, svaki TV skoro možeš natjerat na tak neke postavke pa izgleda onak kak želiš.

• Uređivano

foggy Jest da mi sve izgleda ljepše tako

Vidis meni izgleda gore, neprirodno, saturacija do jaja, posebice koza ljudi izgleda užasno.

foggy No, svaki TV skoro možeš natjerat na tak neke postavke pa izgleda onak kak želiš.

Pa da. Ja gledam da izgleda sto blize stvarnoj slici koju nase oci svakodnevno vide.

• Genesis

•  
        •  
        •  

danas mi se updejtao LGC2 i vise ne radi…ne moze otvorit user agreement, ne otvara store, on off tva i modema, factory reset nije pomogao jer nakon toga takodjer ne otvara user agreement, vele ljudi da se to desava i na G4 i da moram zvat szk da se rijesi…ko za k sutra je vikend….pa sam netflix aktivirao na plejki….

Genesis

Ako se smiješ usuditi, skini firmware na usb stik, pa instaliraj tu prethodnu verziju koja ti je bila stabilna.

Genesis imam C4, nije mi jučer skidao nikakav update što ne znači da ne bude danas. Gdje si čitao ove stvari da, osim na C2, radi probleme na GT4 (Možda i dugim modelima). Čisto da se ne zeznem ako mi ponudi update i da ga odbijem ako je moguće.

Picek https://www.reddit.com/r/webos/comments/1bwuaoj/unable_to_load_user_agreements_on_new_tv/?rdt=41596

ovdje medju komentarima

ugl…jutros sam ga spojio u struju nakon sto je cijelu noc bio iskljucen i cim se upalio mi on automatski sam prebacio na user agreement i da odaberem opcije koje prihvacam. Sinoc je bio cca 30min iskljucen iz struje, resetirao modem(net preporuke), vratio na tvornicke postavke na tvu, nista nije pomoglo….

i sad se zajebavao sa aktivacijom svih opet programa te moram opet trazit onaj YT link za kalibraciju slike

Genesis hvala, baš sam sad bacio oko. Vidim da se C4 (čak niti bilo koji drugi model iz C serije osim C2) tako da će valjda biti OK ako mi ponudi update. No da budem ziher, ako mi i ponudi, mislim da ću ga odbiti, barem zasad.

Ja sam, mislim jucer, uradio update za C4. Sve ok.

Genesis

Guglaj.

Ja sam mogao na starijem Samsung TVu.

Bok ekipa,

Ovako imam situaciju, imao sam telku Philips Oled 65'' 707 model koji je dobio stuck pixel i reklamiran putem protecto jamstva (nakon isteka 2g tvorničkog, 3g je protecto aktualno), telka je odvedena na servis i javljaju kako panel nije dobavljiv i tv se nemre servisirati.

E sad vjerojatno (kako su mi javili) od protecta ću dobiti neke novce nazad (nisam siguran da li će biti 100% vrijednosti koju sam ja platio: cca 1100€).

Sad bih Vam zamolio za neke sugestije kaj kupiti u tom cjenovnom rangu (prvenstveno za gaming i tu i tamo dječje crtiće od klinca), čak mi nije možda ni bitno da bude oled (na ovom Philipsu i nije da sam skužio da je tolko bolji).

Eventualno možda i s 65'' preć na 75'' neki non oled. Nemam pojma iskreno 🙂

Svaka sugestija dobrodošla.

• Fenix

•  
                  •  

sinkee pričali smo par postova ranije, ako ti nije nužan OLED, TCL C80X serija je best buy, odličan Mini LED panel, 144 Hz i 120Hz VRR i 5 godina garancije. Taman 75" tu negdje u budžetu, na akcijama bude i mrvicu manje od 1100

• Uređivano

sinkee Eventualno možda i s 65'' preć na 75'' neki non oled. Nemam pojma iskreno

Većina 75" non oled modela ima IPS/LCD ekrane, obavezno uzmi u obzir VA panel ako ćeš na veću dimenziju.

Moja preporuka za te novce bi definitivno bila Hisense U8N serija. Odličan uređaj za te novce.