Bravo odličan post i da napomenem ko stavi svjetlinu na 100 % neginem mu doktor za godinu dana …
Savjeti oko kupovine TV-a
Misliš da ide i u kućne posjete?
Njemu da
Svjetlina za HDR sadržaj treba biti na 100%. Tako se mjere i maks nitsi na recenzijama.
Za non HDR staviti prema osobnim preferencijama.
HideooKoojima ko stavi svjetlinu na 100 % neginem mu doktor za godinu dana …
Cuja san da je korona goli kurac za ovo
Bolnice su krcate doktori imaju vece podocnjake nego da gledju tv od 5000nitsa
Mole se sve građane da gledaju tv dok je ugašen
- Uređivano
HideooKoojima neginem mu doktor za godinu dana …
Hajd boli tebe kitica, tebi tatica može kupit nove oči.
Šta ćemo mi sirotinja sa Hajsens Kinezima od 2000 nita?
Raziel mislim da je se iq prosječnog čovjeka opako srozao u zadnjih 25-30 godina. Ili mi se to samo pričinjava, jer svaki blento ima pristup internetu.
Prije je samo njihovo selo znalo da su glupi, sada cijelom svijetu mogu pokazati koliko su ponosni na svoj nedostatak inteligencije.
- Uređivano
Ja planiram uzeti c4 od 65 inca kad bude neka dobra ponuda i dobra cijena ali bas sam naletio u pevexu na njega pored tcl telke i ne kuzim zasto je na c4 bijela boja tako cudna. Puno mi bolje izgleda na tcl modelu od 800 eura. Takoder boja koze mi djeluje bolje na ovom tclu.
S1r1uS i ne kuzim zasto je na c4 bijela boja tako cudna.
Zato što su retardirane postavke u trgovinama. Stavi obje telke u filmmaker mode pa onda usporedi. Jos kada vidim ono plavo svijetlo ili nedaj boze vivid mode i Motion plus i ostala popaljena sranja, smuci mi se.
Najidelnije bi bilo da mozes obje staviti u spomenuti mode i bijelu na warm2 postavke kod LG (ne znam koja je na TCL) jer je to najprirodnije.
Zato jer gledaš po danu i TCL kao LCD panel ima svijetlije boje da budemo točni.
LG ima preciznije i realnije boje al bijela će radi OLED panela uvijek imati nijansu sive, svaki piksel je pojedinačno osvijetljen dok QD QLED(LCD) ima pozadinsko svijetlo.
Taj TCL je trenutno best buy što se tiče veličine, tehnologije, gaminga, streamanja i čitanja datoteka.
LG je klasa iznad ali samo u tamnim, HDR scenama. Ovako nije da ima velike razlike i 90% korisnika ne zanima ostalo.
Taman sam mislio uzet G4, ili Samsung OLED no čekat ću launch novih modela.
Od svih navedenih vuče me Sony Bravia 9 al ipak nebrem opravdati masnu cifru iako bolje ne postoji trenutno.
- Uređivano
Gledam sad na Digital Trends kanalu (meni najbolji kanal za TV reviewse) CES 2025, i najavu G5 modela koji dolazi bez MLA tehnologije.
Nešto LG mućka sa novim panelima, ako uspiju kao što su najavili izvući jaču svjetlinu ekrana nego što je to G4 imao, i to bez korištenja MLA tehnologije, bit će veliko otkriće.
- Uređivano
Da se nadovežen na post gore.
I Hisense je predstavio novu tehnologiju mini led televizora (zasad jedino 116UX, ali će patent biti usmjeren i na ostale modele) koristeći rgb pozadinsko osvjetljenje. Umjesto mini led sijalica koje jednostavnu pojačavaju svjetlinu ekranu, Hisense je došao na ideju da umetne rgb sijalice, od kojih će svaka imati kontrolu za određani spektar boja na osnovu scene koja bude prikazana u određenom momentu. Umjesto par hiljada jednostavnih pozadinskih sijalica, imat ćemo panele sa par hiljada rgb sijalica, zaslužnih za kontrolu boje, tako nudeći savršen PQ tracking i color gamut, kao i gledanje iz ugla, što je najveći problem VA ekrana.
Impresivno.
maverick Zato što su retardirane postavke u trgovinama. Stavi obje telke u filmmaker mode pa onda usporedi. Jos kada vidim ono plavo svijetlo ili nedaj boze vivid mode i Motion plus i ostala popaljena sranja, smuci mi se.
Pričaj mi. Motion Plus = Motion Sickness. To gasim odma i uvijek, ne mogu podnest da mi ljudi ubrzano hodaju po ekranu, niđe veze. I da, plavo svijetlo, to isto gasim posvuda jer me ubija. Jest da mi sve izgleda ljepše tako, pogotovo HDR nafrljen, ali nemrem više buljit u to, suze oči previše.
Samsung mi je uvijek imao out of the box postavke boja i slike kak volim, ali to je isto pol toga što ne valja u toj mjeri. No, svaki TV skoro možeš natjerat na tak neke postavke pa izgleda onak kak želiš.
- Uređivano
foggy Jest da mi sve izgleda ljepše tako
Vidis meni izgleda gore, neprirodno, saturacija do jaja, posebice koza ljudi izgleda užasno.
foggy No, svaki TV skoro možeš natjerat na tak neke postavke pa izgleda onak kak želiš.
Pa da. Ja gledam da izgleda sto blize stvarnoj slici koju nase oci svakodnevno vide.
danas mi se updejtao LGC2 i vise ne radi…ne moze otvorit user agreement, ne otvara store, on off tva i modema, factory reset nije pomogao jer nakon toga takodjer ne otvara user agreement, vele ljudi da se to desava i na G4 i da moram zvat szk da se rijesi…ko za k sutra je vikend….pa sam netflix aktivirao na plejki….