- Uređivano
Kak uopće izgledaju software updateovi za TV?
Pošto svoj ne mislim uopće spajati na net, zanima me kaj gubim s tim.
Kak uopće izgledaju software updateovi za TV?
Pošto svoj ne mislim uopće spajati na net, zanima me kaj gubim s tim.
wooddiebone Meni je uključeno da to radi automatski.
U desnom kutu dođe obavijest da se skida software update.
To radi u pozadini. Vidiš download/ install status tek kada odeš u postavke.
Nakon što TV ugasiš i upališ ažurira se OS.
Da, al kaj donosi update?
Kaj bi mi osim popravaka nekih bugova ikad trebalo? Jel dodaju feature ili nove postavke?
Računam da nema nekih softverskih problema out of the box i niko ih nije spominjao u reviewovima pa bi ostavio telku takva kakva je. Ionako koristim Shield za sav content koji ću gledat.
Nisam imao jako dugo modernu telku. Sad imam prvu generaciju Smart Samsunga i nema wifi nego samo ethernet i vrlo je lako pravit se da nije smart. Jel to moguće na novim telkama ili me se sili da ga spajam na net?
wooddiebone Vjeruj mi da pojma nemam šta je ovaj update donio.
Sjećam se da je neki prošli bio malo izmijenio ( jako malo) UI.
Vjerojatno riješe neke sitne bugove i gluposti…
To mi djeluje ko da vjerojatno jednako puta sjebu nešto kolko i poprave, znači ok sam ako ga ne spajam
Više je zbog brige da mi ne ubace reklame u nekom updateu jer sam čuo da to već rade neki proizvođači.
A neznan na Sonyu jos nisu reklame ubacili, bar ih je nisan primjetija
Evo isa malo gledati televizije yubito net i to.
Gledan Hisense i TCL ovi novi modeli odlicni sa odlicnom cijenom ali snadi ce boze jarce koja je oznaka za US koja za EU.
Tcl c851 US x955 EU
Tako slicno, vidis kod nas ove sa oznakom 8 i mislis da kupujes ono sto si gleda recenziju na netu a zapravo uzimas puno slabiji tv.
I koliko vidin u americi su dosta jeftiniji nego tu.
wooddiebone da i ubace reklame opet više dobivaš updateom nego da isti ne radiš. TV-i su mi spojeni na net putem WiFi-ja zadnji 6-7 godina, uredno ih updateam i nikad nisam imao problema da su nešto sjebali s nekim updateom.
Kak misliš više dobivam? Kolko toga oni mogu softverski promjenit svakim updateom da slika bude bolja?
wooddiebone neće biti slika bolja (najvjerojatnije) no uređaj radi stabilnije, ispravljaju se određeni bugovi i sl. Kao i update na mobitelima ili PS5. Ne donosi svaki update nešto revolucionarno.
wooddiebone Kad upališ Tizen predivni, pa ti zašteka na listi programa, pa ti zašteka kad hoćeš promjenit source, pa te jebe dimming jer je užasan… Onda čekaš update da te liši tih sitnica zbog kojih bi poslao daljinski u ekran. U principu to. Sa Samsungom ne ocekuj previse, oni ce te prije natjerat da kupis novi model nego da fixaju stari preko updejta - a uvijek to mogu.
Hisense je pojednostavnio, pa uz njihov model dodaš samo oznaku Q.
U8K (US) = U8KQ (EU)
TCL koristi QM oznake na boljim modelima, tako ti je QM8 2013 (850G) = C845, QM8 (851G 2024) = C855 i slično.
Jest komplikovano, ali generalno ako uzimaš bilo koju seriju koja ima oznaku C800+ to je najjača serija u njihovoj ponudi. Tako i Hisense sa U i UX oznakom.
Što se cijena tiče, nije toliko drastično jeftinije. U Kanadi je čak i skuplje nego kod nas.
A evo elipso ima ali pise c955a ne x955 sad eli zajeb ili sto neman blage veze
Ili triba biti 995
Uglavnom izgubljen sam
Moran đir po ducanima pa sve to viditi uživo di ima
Nije to X955.
X955 serija ima preko 5000 dimming zona i udara preko 5000 Peak brightnessa čak u HDR formatu. Kažem monstrum od TVa, ali mi je tad prošle godine izgledao više kao prototip. Možda još uvijek nije ni izdat u prodaju.
S druge strane, taj model iz elipsa odlično izgleda. Specifikacije su vrhunske.
10 bitni panel sa 2000 LDZ koji udara na skoro 2000 nita. Pazi se kad noću budeš palio. Sranje će da svijetli kao farovi Fensijevog T-Roca kad upali duga svjetla.
Doslovno nemam TV program nikakvog tipa, sve mislim kontrolirati preko Shielda ili PS5.
Samsungovo sučelje samo za podešavanje slike.
Ma bilo bu ok.