Savjeti oko kupovine TV-a
Slažem se sa tobom. Niš ne komentiram jer si možda 1% foruma može priuštit premium kvalitetni tv od 77"-85" i jer nisam više baš toliko u tome otkad nemam hrpu tv-a pred nosom u dućanu i di sam isprobaval sve moguće na njima. OLED tv-i i skuplji QLED / Miniled tv-i su sa razlogom skuplji. Nekad i previše pa treba pratit akcije i dobre dealove.
Doduše, razumijem i sve koji će radije kupiti neku slabiju seriju tv-a, ali veću dijagonalu. I ja bih rado 77 il 85" u sobi, al ja sad ne bih išao na nešto manje kvalitetno od C2. A to cjenovno ne mogu ispratiti.
Kad se već kupuje tv takve veće dijagonale, onda stvarno treba gledat da se ne kupi neki šrot od početne serije, nego bar donekle solidan tv. Radije ću još 5 godina bit na 65C2 nego kupit 85Q60 za 1500-2000 eura. Jer u tom slučaju smatram da sam te novce doslovno bacio samo da mogu reć da imam velikog. A vidim da @Miro hoće bar nešto veliko, s obzirom da one slike koje mi je slao prilikom sextinga i nisu bile nešto impresivne…
Ma najbolje uzet 85" lcd i spojit Switch na njega. Divota od slike.
85" i Minecraft igrati na njemu.
Netko tko radi u ducanu di se prodaju televizije vec godinama i onda gleda razliku kvalitete izmedu boljih lcd televizija pa i razliku izmedu lcd i oleda je do prije niti godinu dana ili tako nesto imao govno od televizije doma pa kupio sebi c2 i sad odjednom eto on nemoze gledati nista gore.
A ponavljam prije godinu dana je imao takvu televiziju da bi mu se i Isus smijao na cemu igra igre
I dalje je bila bolja od tvog Sonya
- Uređivano
Bila je akcija 10% plus 10% na plaćanje MasterCardom ili Dinersom 15%.
Uglavnom mijenjaju stalno nešto.
Tak da ovo izađe 1600 eura za 85" kad je akcija a biti će opet ovaj mjesec.
A to je viša klasa TCL-a odličnih performansi. Za te novce i dijagonalu mislim da nema bolje.
- Uređivano
Ali nitko ne nabija cijena kao Sony 75" Bravia 9, 3900 eur, https://www.sancta-domenica.hr/televizori/led-tv/tv-75-sony-bravia-mini-led-k-75xr90.html!
Za 2700€ se kupi 77" C4 koji je kompletno bolji a za G seriju da ne govorim i ona je jeftinija od ovog Sony-a!
A zato nisam nikad ni čuo za sony televizore…to mi dođe isto kao i Bang & Olufsen…pravim se da ih nema
Nema sumnje da je najbolji po pitanju slike, Bravia Series 9 mini LED ali zaostaje u gamingu, input lag još nisu smanjili na razinu Samsunga, LG-a i TCL-a.
Nedopustivo za top TV i premium cijenu i novi procesor.
Da sad kupujem TV išao bi na veličinu, 77" LG G4 ili 85" TCL 800 serija nadalje.
Samsunga imam sad ali prestigli su ih ostali brendovi no oni i dalje drže cijenu.
TCL = Samsung jer TCL radi svoje VA panele za Samsung televizore no prema custom specsu sa wide angle filterom koji smanjuje kontrast.
Ironično, TCL 2x niže cijene od Samsunga sa istim panelom ima bolji kontrast i boje jer nema top nepotrebnog filtera preko panela.
Ima tu još pizdarija sa Samsungom, dosta smećarska firma po pitanju supporta, updatea i serijskih problema na high end segmentu.
Planiram si uzeti neki TV u spavaću sobu, ženi se dopada Philips, najviše zbog iskustva gledanja tog Ambilight sistema.
Tražim recenzije i imam osjećaj da je Philips kao marka jednostavno površno shvaćena. Slabe recenzije na svjetskom tržištu, kod nas skoro nepostojeće. Ne možeš čak pronaći ni specifikacije određenog modela, da li je IPS/VA, koji je bitni panel, da li podržava HDR opcije i slično. Skoro pa nepostojeće.
Prava šteta obzirom da mi ovaj Ambilight ne izgleda kao gimmick.
- Uređivano
Raziel Imao sam Philips s Ambilightom neko vrijeme. Poklonio sam ga sestri.
Pa ono… Sasvim solidan TV ali nema neke napredne stvari kao npr. FALD, obično su 60hz paneli, budu oko 350-400 nita pa ne očekuj neko HDR iskustvo…
S druge strane sasvim solidna kvaliteta slike. Nisam imao neke zamjerke.
Naravno to pričam o ovoj povoljnijoj 7 seriji.
Serija 8 takozvani The One po meni nije isplativ jer za taj novac kupiš dosta boljeg kineza.
Što se tiče Ambilighta. Ideja je da boje svijetla prate one na ekranu i da s tim "prošire" sliku ali meni se nije svidjelo. Smetalo mi je jer nije baš uvjerljivo i ometalo me dok gledam.
S druge strane mi je Ambilight bio odličan kao pozadinsko osvjetljenje. Ja bih mijenjao između tamno plave i zelene i da lijep ambijent prostoriji.
Btw općenito za sve specifikacije, tip ekrana i slično možeš pronaći ovdje:
https://www.displayspecifications.com/en/model/09643b94
Mislim da imaju sve moguće TV-e u svojoj bazi.
Raziel ima ti philips novu seriju sa mini led osvjetljenjem, dobri su
https://www.elipso.hr/audio__video/televizori/PHILIPS-65PML9008-12/
Da i da.
Čisto TV da se ponekad preselim iz dnevne u spavaću, i nastavim gledati film ili neku emisiju putem stika ili streaming platformi.
50-55 inchni TV bi mi bio taman, do nekih 500-550 eura max.
Taj Ambilight nam je onako zapeo za oko s tim pozadinskim svjetlima, ali ako ću zbog tih svjetala žrtvovati kvalitetu slike, onda radije ne bih.
Zasad mi je za oko zapeo TCL805 i Hisense E7K.
Volio bi VA panel i HDR10 podršku sa Dolby Vision opcijama na Netflixu.