JoelDrake moze se bilo koji oled sakrit pored Omena x 25 za pc gaming
Savjeti oko kupovine TV-a
Mi o tv-ima a ti o monitorima, kako smo rekli tv služi i za konzole i filmove, serije, sport, a taj sigurno nema tako dobru sliku kod filmova što nudi ova trojka kod OLED-a jer imaju odličnu kalibraciju!
- Uređivano
pa spomenuo si oled monitor pa zato kazem. ono dellov oled 3000+ dolara. ono fakof druze za 3000+ dolara nacrtam svaki pixel ručno btj.
za te pare kupi 4k60fps setup i jos idem na kurve sa @blade om
Kurve s Bladeom, da to je dozivljaj!
Blade, svačiji najbolji DP drug.
Ček, šta?
@JoelDrake nanocell ili qled?
- Uređivano
Realno svaki TV ima prednosti i mane kako je Tzeeren naveo.
Nema all round uređaja koji bi objedinio sve.
Ne osporavam da oled ima zdraviji i bolji prikaz, jeftiniji je u odnosu na qled iste veličine a nudi bolje iskustvo.
Mene muči zašto nedaju garanciju barem 2 godine na burn in?
Znam da se ispravilo i ima pixel refresher ali ne kupujem ako ne pokriju.
Postoje paneli koji su defektniji pa burn in dobiš kroz 2 mjeseca koliko god paziš.
Sony AG9 recimo, mobil media varaždin, susjed mi radio tamo. To bilo mjesec dana od izlaska TV-a. Vrtili su blu ray film 4 h dnevno(mad max) umjerena količina osvjetljenja bez store modea i eto burn in cijelim dijelom ekrana.
Urezala se scena gdje Furiosa dolazi do mesta mnogih majki. Možda je film zaštekao pa nisu vidjeli ali opet jebeš mu sve. Neću biti murjak vlastitom uređaju ili u konstantnom strahu jesam li bacio 18 000 kn.
Potrošač treba biti kritičan.
Činjenice su da burn in postoji i moguć je. Garancija ili ne kupujem. Bezobrazno isto od proizvođača, redom su sve krivi kupci a ne njihova nedovoljno zrela tehnologija koju su plasirali na tržište.
fensisuperstar
Kod LED modela najbolje ići na Samsung ili Sony, nanocell nije loš ali konkurencija nudi bolje uređaje!
- Uređivano
pa gledam taj nanocell mi je novost jer ga nikad nisam vidio IRL ali nakon par reviewa sam skuzio da to nije ono što mi frend treba. Za te pare moze uzeti dobar QLED od samsungsa.
kaze meni frend da nadjemo neki najbolji tv, ja mu pokazao cijenu na sancti - oled od sonya: usrao se i onda sam mu pokazao 8k cijenu i dobro da mu srce nije iskočilo i onda sam mu pokazao qled cijenu i rekao šta je sad ovo neko sranje naspram onoga? hahahaha
jebiga to je kao kad vidiš koenigsegg i onda vidiš recimo Nisan GTR. Mislis si ovaj Nissan GTR mora da je sranje.
jebiga tehnologija je skup sport. samo treba pametno kupovati.
pravednik
Problem kod tih modela u trgovinama jest to što im tv radi po cijele dane jedan te isti sadržaj i onda samo ištekaju iz struje, znaci ne stand by mode i već ištekavanje iz struje i tu nastane problem nema kratkog pixel refresha, moje iskustvo s C9 modelom u godini dana, gaming, filmovi, serije, sport nikakvih problema, prijatelj mi ima prvi LG OLED model curved iz 2016., u Njemačkoj samo kablovska sada ga donio majci u Hrvatsku i samo naši kanali nigdje burn-in a sebi je uzeo C9!
fensisuperstar
Kada si mu pokazivao OLED treba si pokazati Lg OLED CX jeftiniji od Sony OLED a po recenzijama bolji uređaj!
- Uređivano
Btw za što bi mu primarno služio tv, netko preferira više filmove/serije/sport a netko gaming na konzolama a netko sve na jednom uređaju!
- Uređivano
@JoelDrake ma njemu je limit soma eura. a za te pare nema oleda jebigaaaaa.
ima ovaj neki za 4500 QLED od samsunga. jos treba vidit kakav mu je regal. To je u biti najveći problem samo da se prvo vidi veličina.
iskreno vjeronatno će gledati HBO, netflix, filmove i takva sranja. Ne vidim potrebu za nešto ekstremno.
btw spomenuo sam sonya zato što oni uvijek imaju onaj jedan uređaj koji ima neku debilnu cijenu. znači ne znam što taj TV može imati da košta 40 tisuća plus kuna. Znači Ja fakat ne znam
- Uređivano
fensisuperstar
Ja bih mu za 1000 kn više, znači 8500 kn ako mu odgovara 55", ovo preporučio
https://www.mall.hr/oled-tv/lg-oled55b9sla-televizijski-prijamnik?src=bestsellers
Recenzije su mu odlične
https://www.rtings.com/tv/reviews/lg/b9-oled
đaba sve to kad on tih 1000 kuna za tv nema
- Uređivano
fensisuperstar
55 xf9005 u Sancti na akciji za ispod 6000 somova
Nije QLED takva ludnica ko što se priča. Bar ne ovi modeli ispod 80/90 oznake.
Jedino što u dućanima izgledaju najbolje jer su im boje poštelane za velike dućane. Da su vivid, bright i da imaš feeling da iskaču iz ekrana.
Grozno je kaj doma to izgleda užasno, neprirodno je, i nakon dugo gledanja nije nikako ugodno.
Ali da, samo Samsung ili Sony biraj. VA panel s FALD osvjetljenjem. Sony ima bolje (realnije) boje, bolji motion control i nema black crush. Samsung ima malo jači kontrast i nema blooming oko titlova.
- Uređivano
@Tzereen daj link.
a gle kad kliineš na neke televizore od LGa piše na stranici da kontaktiraš LGhrvatska da ti oni objasne kako najbolje kalibrirati tv.
https://www.sancta-domenica.hr/led-tv-sony-bravia-kd-55xf9005-4k.html
u jbt
3500 kuna popusta WHAT TH EFUCK
fensisuperstar
Taj stariji, ali i dalje odličan model - https://www.sancta-domenica.hr/televizori/led-tv/led-tv-sony-bravia-kd-55xf9005-4k.html
Nasljednik (prošlogodišnji) - https://www.sancta-domenica.hr/televizori/led-tv/led-tv-sony-bravia-kd-55xg9505-4k.html
Ovaj noviji ima malo bolji proc, što Androidu dobro dodje. Bolji daljinski. Bolji HDR. Bolji input lag za gaming. Ali lošiji kontrast.
- Uređivano
fensisuperstar
Nek se trude oni, ali IPS nije za TV. Nije za filmove. Nije za serije. Nije ni za gaming.
Popust je dobar, ali to je model iz 2018. Iako velim, i dalje odličan.
Ovaj lanjski je čak možda bolja prilika.