Savjeti oko kupovine TV-a
Ne radi se o mini led vs klasični led, led trake iza panela u normalnoj veličini.
U7K je bolji TV i skuplji. Mikro led je tek budućnost.
- Uređivano
enki Već se radi o Mini-LED (U7K) vs Full Array Local Dimming (U7K Pro)?
Ne. U7K je mini led, piše ti kad klikneš na njihovu stranicu, nacrtano ti je to na ekranu, jasno se vidi mini led i lokalni diming.
Pro
kad klikneš na njega nigdje ne piše da je mini led, nema ga na slici, nidje ne piše kakav mu je i da li ima lokalni dimnig.
Za točne informacije obratiš se njima u shop da ti rastumače, ja samo čitam što je jasno vidljivo na sajtu. A možda sve krivo vidim, jebiga, star sam.
- Uređivano
MicroLED je buduća tehnologija koja bi trebala naslijediti OLED i QD-OLED!
- Uređivano
Jel ima vlasnika U7K ovdje koji bi bili voljni otvorit video ispod na telki i nabaci sliku da vidim koju razinu dirty screen effecta ima?
Bio bih jako zahvalan. Uzeo sam neki dan tu televiziju i jednostavno me toliko bode u oči DSE da sam na rubu da spakujem i odem zamijenit ili vratit…
Ni jedan ekran nisam vidio sa toliko pruga/linija kao dirty effect. Imao sam na starom Sony ekranu dirty effect koji je bio onak sa laganim prijelazima, tako reći, preliva se iz nijanse u nijansu, med i mlijeko za ovo, nekako se stopi sa slikom. Na ovom Hisensu je to toliko pravilno, kao što rekoh gore, pruge/linije ili trake, okomito i vodoravno. To se baš vidi na svakoj tome imalo osjetljivoj sceni. Baš ne mogu zanemariti. Gledam po netu recenzije i svaki DSE test koji su radili i priložili slike za to izgleda prekrasno u usporedbi za ovo.
Tako negdje na minutu i pol, dvije minute.
Pomagajte U7K vlasnici, može please koja slika.
Evo dvije na brzinu kako to izgleda kod mene.
Edit: riješeno zamjenom TV-a, sad je sve kako treba
Hvala svejedno…
Zanima jeli mišljenje za model Hisense 65U8HQ koji bih isključivo služio za PS5 i filmove ?
Cijena mu je sada malo manje od 900 eura .
Ako ti je baš bitna ta dijagonala onda je omjer uloženoga i dobivenoga s ovim Hisenseom ok. Ako si spreman na kompromis oko dijagonale u korist kvalitete slike, za otprilike tu cijenu možeš dobiti neki OLED od 55'' koji ipak ima znatno kvalitetniju sliku.
Po meni skupo, nije puno bolji od 65" Hisense 65U7KQ koji je išao po 720 eura.
Hvala momci htio bih zamjeniti RU8002 Samsung pa neznam sta bih uzeo ali svakako tražim 65 veličinu jer mi idealno stolni na udaljenost koja je između TV i garniture .
Sada htio bih uzeti nešto da osjetim razliku u odnosu na RU8002 .
@fox jeli još peglaš TLOU multić ( il' sam te zamijenio )
HideooKoojima Od tog TV-a sljedece bolje su bile qfn 9 serije i sve najskuplje ostalih. Tek oled bi ti bio donekle osjetan mozda. Ru8002 je brutalan tv, imao sam ali sam reklamirao pa uzeo jos bolji, i definitivno je bio brutalan
HideooKoojima eli još peglaš TLOU multić ( il' sam te zamijenio )
nisi me zamijenio, još uvijek se peglaju scrimsi tu i tamo s (uglavnom stranom) ekipom, samo appearam offline u zadnje vrijeme, ali tu sam i dalje
Imam doma neki entry level Sharp soundbar.
Kupio sam ga u Plodinama za oko 450 kn ako se dobro sjećam.
Služio nam je samo za muziku kada bi radili neko druženje ili roštilj.
Neki dan sam napravio malo reda u manjoj sobi i vidim skuplja prašinu u kutu.
Spojio sam ga na TV i zvuk je osjetno bolji iako se radi o najobičnijem jeftinom 2.0 soundbaru.
Vjerojatno zato jer su zvučnici usmjereni prema naprijed.
Mogu tek misliti koliko bolje zvuči neki kvalitetniji 2.1 s odvojenim subom.
Definitivno ću uložiti 250-300 eura u neki bolji soundbar.
buz Sigurno ima upfiring zvučnike u soundbaru za Dolby Atmos.
Znam da za "pravi" Atmos treba postaviti odvojene zvučnike visoko iznad TV-a ili na strop.
I da ti upfiring zvučnici rade na principu da se zvuk odbija od stropa.
Koliko si zadovoljan Atmosom ? Dobiješ li taj osjećaj da je zvuk iznad tebe?
atmos ti je ok ak si blizu tva i imaš relativno nisko plafon, inače 3.1 imo.
Evo meni izgleda počeo krepavat Lg C1.
U jednom trenu na tv-u nestane slike a zvuk ostane,i tako svakih 5-10 min.
I moraš ugasit tv. Nakon toga počne štekati na više nivoa,aplikacije,čudni zvukovi,nemogućnost ikakvih funkcija zbog trzanja,izbacivanja itd.
I to sve isprobano dok ima slike.
Nakon što sam ištekao sve živo,resetirao sve,ištekao iz struje i sve moguće ispočetka probao tv radi jedno vrijeme normalno i opet nestane slike. Sad gori već sat vremena bez greške,taman da namjestim sve kak je bilo.
Problem je bio sinoć na Yt aplikaciji koja se rušila i kad sam je danas obrisao i instalirao izgleda na bolje.
Ali svejedno ostaju dva roza piksela kad se tv upali.Onak na tri sekunde.
Imam dodatnu garanciju koja je do 5 g.
Šta da radim?
(ps.to zato što sam trolao portal pa će izgleda i on bit dobar)