Meni je isto riknuo Sony TV. HDMI su crknuli, trebala je nova matična, nije se isplatilo popravljati. Kupio sam ga za PS4 kad je izašao, nije dočekao PS5. No, ipak sam kupio opet Sony (i to ovaj model koji je Picek naveo) jer je taman imao price drop i još neki popust i zato što mi soundbar točno dođe između njegovih stalaka. Ali ako i ovaj rikne u kraćem periodu, neću sigurno više Sony.
Savjeti oko kupovine TV-a
Moj dela od 2012. Evo ga. I dan danas ko vurica.
Jeb'ga, tak su rekli i za Peugeot da ne kupujem. Da se kvari. Pa isto bez problema od 2012-e.
Heh, sad sam skužio da sam i TV i auto uzeo tada. Bila je to dobra godina!
Moram onda sad uskoro uzet novi auto kak sam i TV uzeo.
- Uređivano
weky misliš da nemaju koncept?
https://www.sony.com/en/SonyInfo/vision-s/
Čak ni ne izgleda loše, hahahaha.
Ali ne hvala, Peugeot 2008, 208, Mazda 3, Qashqai, to su mi neki favoriti.
Dakle
@Tzereen @JoelDrake
Odnio san tv u servis u zadru oni su ga poslali u rijeku i sad ovi iz rijeke javljaju ovima u zadru da mi nude za zamjenu XR-55X94J
Nazovem ove moje u zadru da oni nude samo to nikakav drugi uz nadoplatu ili novce ja san reka ovaj necu pa da nista da ce tako javiti im a za dalje da cu se onda ja cuti sa njima.
Ja kad dan kupova tv kosta je 16000kn platio ga 11350 sa popustom i bio je najbolji lcd tv a tu mi nude jeftiniji koji je ajmo reci prosjek
- Uređivano
Miro pa nije X94J prosjek. To je dobar napredak na X9005H koji je bio best buy lani za gaming.
Ok, X95J je top model, ali ovo je itekako dobar model. Ali definitivno vidi koliko bi tražili da nadoplatiš za 55A83J OLED. Ako kažu neka 2 soma, to je to. Uzmi i masturbacija na 11. Ili ako si faca, uzmi 55A90J. Najbolji TV prošle godine. Samo kaj će za njega tražit vjerojatno 7-8 hiljada nadoplate.
Btw, evo, ovo je ispalo najbolje moguće sad! Dobit ćeš novi TV s novih 5 godina garancije jer je sad akcija na to.
Edit:
Baš me zanima kaj će ti ponuditi jer je problem kaj top model LCD-a nemaju u 55" izvedbi.
Još dva minusa za C1, ne čita Dolby Vision/Atmos na mkv fajlovima + ne isključuje napajanje na USB-u kad se ugasi TV tako da mi je eksterni hard disk stalno upaljen iako je TV ugašen.
Tzereen
Pa ovi sa servisa ne nude nista osim ovog ni novce ni druge televizije pa ako prođe prođe e bogami priko mene nece proci.
Jos se ovi iznenadili kad san reka da necu bas ih sokiralo.
Sad san se cuo sa sonyem pa ce se oni javiti sto dalje
Da san ja platija svoj tv koliko je ovaj sto nude reka bi ok ovako nema sanse
- Uređivano
Brijac ove kaj ja skidam su svi u istim gigabajtima. Npr, hawkeye, boba fett, star trek discovery, dune film. I MP4 i MKV su skoro pa identični, par megabajta razlike.
Sad baš skidam 7 varijanti Iron Mana da vidim koji najbolje izgleda pa ćemo onda tako skinuti cijeli MCU. Moram reć da me sad ovaj proces najviše nervira... Imao sam skinute sve žive spektakle, horrore, sf-ove, fantasy, ratne u 1080p bluray x264 kvaliteti. A sad moram ponovo u UHD HDR...
Brijac Znači na Sony-u ista stvar?
Skoro, da. Čita, samo je sve u zelenim nijansama.
- Uređivano
Fico ne vidim ekvivalent ovome nikako.
I ponovo (stvarno se ponavljam ko ti oko cijepljenja...) - ja sam TV uzeo primarno zbog filmova i serija. Plejka mi je ovdje sporedna.
Dal se vidi razlika 4K naspram 1080P? Hell yeah. Dal se vidi razlike SDR HDR? Fuck yeah. Dal mi je to bitno kod filmova? Naravno da je. Ne, ne utječe na radnju, ali da mi je Revenant bolje vidjeti na ogromnom ekranu uz 4K rezu i HDR nego na mobitelu, ne znam kako tebi kao filmofilu to uopće trebam pojašnjavat?
Dal je Manchester by the Sea uvijek film za 10/10. Je. Dal je Room uvijek za 10/10. Je. Dal je Dune za 09/10. Je. Ali Pogledat Dune od 60GB torrent i Dune od 2GB torrent nije isto da ga jebeš.
Prvo, ovo sam napisao iz poluzajebancije.
Drugo, ciljam na to da skidaš sedam različitih verzija istog filma. Nakon toga pričati o PCMR kako igraju iste igre i cjepidlače oko rezolucija stvarno nema smisla. Minecraft je isto drukčiji na 1080p i na 4K.
TVMR.
Fico skidam ih sedam da vidim koju varijantu mi najbolje čita telka. Da. Koji će biti pravi HDR, koji će biti zeleni. Pa onda da znam i od tad na dalje skidam takve verzije.
Za TV serije sam našo. Webrip DV/Atmos MP4.
A kaj se tiče filmova, da, oduvijek sam bio snob. Ja bi svakom ko se naziva filmofilom, a filmove gleda na mobitelu opalio šamarčinu. Nisi filmofil, neg si pezant kežualac. Filmofil gleda na velkom ekranu ili kinu. Ali kako je nekultura u filmova postala preodvratna, a cijene velikih TV-a padaju, kužim da mnogi rađe doma sjednu i gledaju.
No i dalje, one koji gledaju na mobitelu (a da se smatraju filmoljupcima), bi ukino internet tarifu na mobitelima ili ih javno šamarao na trgu.