StarFox_N Jesi siguran da je IPS? Na Rtingsu piše da je VA.

Ovisi o dimenziji.

StarFox_N

QN90A USA verzija = QN95A EU
Mada je QN95 poseban jer ima one connect box, US verzije su ipak drugačije.
QN90 EU = QN85 USA znači IPS

Preporuka je ne gledati Rtings previše što se Samsunga tiče.

Gledao si IPS panel.
Svi koje sam provjerio u Elipsu, HN su bili IPS.

Tako je.
    Tako da nema jebene šanse da je crna bila kao na OLED-u. Čak ni uz ne znam kakve postavke i osvjetljenje u dućanu.

pravednik To onda mora da ima brdo dimming zona. Ako su uspjeli postići tako dobre rezultate s IPS-om mogu misliti kako izgleda QN95 s VA.

Moj 65" ima 792 zone.
      K tome je jako tweakan algoritam plus što sa svakim updateom poboljšavaju isti odnosno nove algoritme nadodaju.

Njihov procesor je sposoban i strikno je rađen samo za potrebe upscalinga i local dimminga.

Ima Samsung mane, mnogo njih, u svemu tome moramo priznati da imaju jebenu tehnologiju naspram konkurencije samo su ograničeni u tvrdim stavovima.

Tzereen
      Slažem se, do sada nema LED modela koji doseže razinu crne kao OLED, teško je danas biti realan!

JoelDrake normalno kad OLED gasi individualne pixele i nikakve gimick pizdarije ne mogu to nadmasiti.

Svaki put kad krene priča o OLED-u...

Giphy - Hank Schrader Circle Jerk GIF by Better Call Saul

escoban nemoj se ljutiti, al trenutno te mrzim 🤣

escoban uf, nije dobro. Crna je skroz crushana, blooming svuda...uffff! Trebao si ipak uzeti LG. 🙁

Flipper naučio si i neke termine!! 😃😃

Sad još banding, posterizing, halo, venecian effect, stuttering 😃

Tzereen Tze, pa znam ja to. Pa prije kupnje TVa prvo procitam 2000 stranica postova na AVS forumu, onda 3 dana pripremam referat i PP prezentaciju za zenu da joj objasnim zašto kupiti novi TV iako nemamo para, a kad sve to uspijem napraviti, onda ga na kraju ni ne kupim. I onda opet čitam AVS i tako u nedogled.

Tzereen
              Nije najbolji
              Ali je dovoljno dobar da je bolji od Sonya
              Znaci da je najbolji

Eto sve objasnjeno

Miro jedino kaj je bolje od 65" Sony OLED-a, je 77" Sony OLED.

Tzereen ma ne mislim. Mislim da je odličan, ali već je LG G1 bolji, a očito i neki Sony modeli, ali su preskupi realno. I naravno već iduće godine dolaze još bolji i bolji...i onda 2023. još bolji i tako u krug. Znam da kad kupim, opet ne mijenjam minimalno 5 godina kao i sada. Realno, meni radi odlično i ovaj moj KS8500, ali imam dvije next-gen konzole i volio bih probati OLED. Nekako je za mene C1 sasvim dobar izbor, iako naravno da ima boljih.

Tzereen
                  Naravno da je
                  Dok ne dođe u dnevni boravak pa je govno i nije nista kao na recenzijama

Cia i fbi su krenuli sa novim metodama mučenja sidnu ljude u sobu dadu im sony tv koji nije niti namisten nego sami moraju sa prekrasnim sony menijem ako ih ne uspiju slomiti onda in dadu jos i sony mobitel i onda je gotovo ljudi u mukama priznaju sve cak i ono za sto nisu krivi

Miro mislim da CIA muči tako da im daju pročitati tvoj tekst bez točke, zareza i velikih slova...