Savjeti oko kupovine TV-a
Nakon TCLa sa GoogleTV-om taj šugavi VIDAA mi je nepojmljiv!
Tri aplikacije i to je to. Naravno, karikiram, ali ono, baš ograničenj OS.
A meni se Hisense i znao zaledit.
- Uređivano
Pa eto vijećam već par dana sam sa sobom.
Imam nekih okvirnih 1250 eura budžeta za uzeti novi TV, i dilema mi je da li da uzmem OLED od 55" u tom cjenovnom rangu (u tom slučaju bi i prešao malo preko budžeta), ili išao na neki QLED od 65".
Svaki savjet bi mi svakako dobro došao.
- Uređivano
Ja sam uzeo TCL 65C809 za 830 eura, (sada je oko 1150) i ja sam zadovoljan.
Mislim, slika je fantastična, igre izgledaju i rade vrhunski i definitivno preporuka. Nisam od onih da ću ići rastavit TV i brojat lampice iza ekrana i slično.
· Mini LED tehnologija
· QLED 144Hz Full Array Local Dimming panel
· 4K Ultra HD rezolucija
· 1300 nita svjetline
· HDR 10+ / HLG / Dolby Vision IQ kompatibilan
· Game Accelerator 240Hz FHD
· Onkyo Dolby Atmos 2.0 audio sustav
· Google TV
· Google Assistant bez ruku
· Kompatibilan s Alexom
Malo se kalibrira po nekim savjetima na internetu, iz mog iskustva ne svima, jer ako XY na internetu odluči da MORAM isključit "dinamičnu boju" ili "dinamično mapiranje tonova" jer tako nalažu knjige, a ja kada igram Uncharted 4 ili ALan Wake 2 i uz te opcije slika i igra izgledaju par koplja bolje…. Zar je potrebno slušati svakog?
Sve u svemu, preporuka
Raziel Druže idi na 65". Vjeruj mi. Malo bolja kvaliteta slike ne može nadmašiti taj gušt gledanja na većem ekranu.
Nećeš požaliti. Kada se navikneš i 65" ti više ne bude veliko početi ćeš razmišljati da jednoga dana nabaviš 75".
Pusti one priče ako gledaš 55" s dva metra ti je isto kao da gledaš 65" s tri metra. Nije isto.
U kinu je uvijek najbolji doživljaj filma zbog velikog platna.
Veličina ekrana > kvaliteta slike.
A dvoumica ti je samo u veličini ekrana? A za brand ti nije toliko bitno ili jest?
Najbolje da si kupiš onog koji ti je prvi zapeo za oko jer to se pokaže uvijek najboljim izborom i bit ćeš dugi niz god. zadovoljan. Što više gruntaš to češ si sve više zakomplicirat izbor i na kraju možda i ne budeš zadovoljan.
- Uređivano
Slažem se.
Prije sam imao 43" i kada bi došao kod nekog ko ima 55" bi mi bilo ogromno. Sada nakon 65" kada vidim 55" djeluje vrlo maleno.
Kao i kada nam dođ prijatelji u goste i vide TV na zidu i ostanu pa ajmo reći impresionirani veličinom, (hm… ).
Definitivno ništa manje od 65" više!
Igre i filmovi su drugi svijet; a tek na 70+….
TITANXIS A dvoumica ti je samo u veličini ekrana? A za brand ti nije toliko bitno ili jest?
Nedoumica mi prestaje kad vidim da neki brend nudi 2 godine umjesto 5 godina garancije.
Već kad planiram dati fine novce za nešto što očekujem da me posluži barem 3 godine, očekujem maksimalnu garanciju. A u Bejha kako vidim Samsung i LG mi nude samo 2 godine garancije, što me jako nervira i iz principa ne želim njihove uređaje. Poturaš mi OLED modele od 2000+ eura, a nudiš garanciju od 24 mjeseca.
Za veće ekrane se slažem, trenutna udaljenost od 55" tva i sećije mi je tačno 3 metra, iako je taman, poželim imati tih dodatnih 10ak " kako bi mi iskustvo gledanja bilo bolje.
Pratit ću još malo stanje u marketima, kad dođe D-Day, poslat ću par opcija, i razmotrit ćemo. <333
Velim ti ono što si pikiraš to uzmi. Ne znam jesi li čitao ili nisi ali prije 20-tak god na više televizori svi su imali 1 g garancije do max 2 g. a bili su daleko kvalitetniji u trajanju mislim nego današnji. Ta garancija njih košta a veći novci ti nisu garancija i za kvalitetu jer veća cifra održava samo ime brenda.
Valjda nisi pehista da će ti se unutar 2 g pokvarit tv. Ipak su po defaultu napravljeni da kod normalnog korištenja potraju i više od 5 g bez problema.
Ma sve to stoji ali na kraju krajeva tv i dalje koristimo kao tv ekran sa basic funkcijama a dodatne stvari koje su u današnja vremena normalna stvar da je smart i da ima više toga po opcijama da trčiš i dok si živ nećeš uspjet sve isprobat ali takve stvari ti neće pokvarit tv. To je softwer. U najgorem slučaju ti se može dogodit da prek noći tvoj tv ne podržava nekaj kaj je povezano sa internetskim sadržajem.
Kad smo postali ko mladenke pred udaju. Zahtjevni smo a to su nas proizvođači zarazili i svakodnevno reklame bile kupi ovo, kupi ono. Ovo je najnovija tehnologija, užitak za vaše oči do isteka zaliha još žalo. A mi pušimo te rolice ko popaj.
Neću i nedam. Eto sad mi se u pozadini vrti indijana đons i njegov sinek rokabili. Slika mi je ok kao igrice na plejki 5.
Nismo postali ko mladenke, stvar je u velikom izboru. Čovjek se izgubi.
Gameri imaju velike muke pri odabiru TV-a.
Imaš hrpu brendova pa onda na svaki brend 4-8 serija, Samsung do 10.
Da bi koristio nove konzole i PC kako spada treba ti mid eng do high end serija TV-a.
Tu opet nailaziš na zapreke po tipu panela i tehnologije.
OLED ili LCD tj. QLED?
Koliko zona ima QLED za local dimming i kako isti radi u game modu?
Kakav tip i čiji panel koristi OLED TV jer su neki tamniji, neki skloniji burn inu.
U pravu si što se tiče velikog izbora a to dovodi do frustracije ako smo k tome još ludi tehnofili i izbirljivi u odabiru to teže dolazimo do punog zadovoljstva.
To sve opet ide u isti koš. Svaki tv ima neku svoju minornu novotariju koju nudi.
Kad dođeš u trgovinu na odjel tv-a a tamo onda imaš desetak izložbenih primjeraka koji prezentiraju svoje slike i zbilja ima razlika u slikama, možda su i različito podešene ali tu su svi oni unutra u nekom rangu.
Eto na takve stvari ja baš i ne želim puno gledat jer bih si otežao izbor i radije odem proć pa bih naručil prek interneta mačka u vreći i po običaju bih bio zadovoljan. Govorim opčenito za sve teh proizvode. Sva sreća pa ne kupujem tv i neću tak skoro nekog.
Imam dva momentalno koji šljakaju jedan Samsungov 4K LED iz 2017 za PS4 igre a drugi najobičniji još stariji LCD HD Ready Vivaxov iz 2013 za tv programe nije čak ni Full HD jeboga ja. Posluži mi i za internet tv kad si poželim pogledat neki film ili seriju pa sam mu moral malo pameti dati i šiknul mu android tv škatulu pa nek bu dečko hepi kaj ima mozak.
Sve sam više počel poštivat Vivax televizore pa i ostale aparate. Ima od običnih do vrlo solidnih. Baš se mičem od poznatih brendova jer su me kroz godine mučili a svaki ima neke svoje mušice.
TV ako kupujem ne gledam da će mi bit za gaming već za tv sadržaj a za to zbilja mi ne treba neš posebno od tv-a. Usputno će onda poslužit i za konzolaški gaming. Neka me posluže ova dvojica i ja bit ću hepi man.
Raziel iako se slažem da smo danas razmaženi, paralela s dimenzijom ekrana nije skroz dobra.
Nekad je TV imao max 720p ekran, sad ima 4K. Da bi uopće uživao u 4K, moraš sjediti bliže, inače ti je k'o da gledaš 1080p. Zato govorim.
Ali da smo nekad živjeli skromno i svejedno bili sretni, istina je. Imali smo fićeke, peglice i stojadine i išlo nas 4-5 na more i svi smo stali. Sad svaka šuša mora imati SUV od skoro 5 metara i 50 k€, a uz to još barem jedan auto. I dalje govore da im je to premalo.
Ja sam sedamdesetih kao dijete gledao crno bijeli TV i imali smo dva programa, i bili smo sretni. Subotom je bio dobar film, i to se čekalo a nedjeljom se išlo u kino, koje je bilo ekstra jeftino…npr. kao kad bi danas bila ulaznica 2 eura.