Tzereen

Vidio sam da si to postao već, al ono ne znam Sony, nisam baš bio najzadovoljniji sa prošlim. Namjerio sam se na taj Lg pa ne bi sad ovo kupio samo zato jer nema više Lga. A i skuplji je…

persona-user gle, na meni je da dam savjet. A na tebi da odlučiš. Po meni je 350kn mala razlika, za proizvod koji je bolji.

Jedino kaj mi smeta je kaj nema 5 godina garancije. Ak LG ima, uzmi.

persona-user reko sam - kvaliteta prikaza slike kod filmskog i TV sadržaja.

LG je tehnološki napredniji po pitanju gaming podrške.

E da, i zvuk je bolji na Sony. Ja vise ni ne koristim dodatne zvučnike, samo ove iz TV-a.

Tzereen

ali ovo je gamerski forum ne filmofilski😝

a već sam i kupio dodatne zvučnike 🤔

Da ugnjavim još malo… a neki ful dobar ne oled tv, ali da je i osjetno jeftiniji?

Ili ako bi baš drastično snizio kriterije kakvi su ovi TCL link

persona-user

Ne gnjavise brate nikoga samo ovaj gore gnjavi sa tim smecem sto ti preporucuje.

I ne preporucuje ti bolju televiziji

C1 ili C2

Kojeg nades to kupi dalje i bolje nema

Miro

šta to mu je tuhy sredio neki deal za sony pa ih sad mora reklamirat 😁

persona-user pa Sony nije loš za gaming. Ja ga uzeo, halo.

Samo kaj ima 2 HDMI utora umjesto 4 i nema g sync.

Miro daj ajde Miro. Možemo se često zajebavati, ali ajmo nekad i ozbiljno pričat.

Tzereen

A ne igram ti ja Halo, tako da ću ipak LGa.

Ne ok sad ozbiljno, tnx na odgovorima upoznat sam sa oba modela, budem razmislio….

persona-user Još jedna stvar koju ti je Tze zaboravio spomenuti.

Sonyjevi TV-i u pravilu imaju out-of-the-box odlično podešenu preciznost boja pa se nećeš morati zezati s kalibracijom tj. podešavanjem slike.

Treba i meni preporuka,dijagonala 107cm,Sony ili LG da je smart tv obavezno ili android i da je cijena max 3500kn.

To mi je za u sobu,ima li tko kakav prijedlog..

Sto se tice kvalitete slike necu bubat nego mi dajte preporuke ako moze

Prika za te pare možda najbolje TCL ili Philips. Sony izbjegavaj u tom cjenovnom rangu. Mislim da sam čak i ok Panasonica vidio.

Ako stignem, pogledam sutra detaljnije.

Prika Ako su bitne instalirane aplikacije poput Kodi i sl. onda odi na Android TV. Ak nisu bitne nego ti je dovoljan internet, netflix, HBO i sl. službeno podržan softver onda odi na LG, odlični televizori u tom cjenovnom rangu. Eto moji nakon više godina i dalje dobivaju redovne softverske nadogradnje, radi savršeno sa nula mušica, slika odlična a platio 50" 2800 kn sa pet godina garancije, VA ekranom, solidnom HDR 400 podrškom, game mod koji podržava 4K 60 hz i 1080p 120 hza. Domaći programi prek antene i IPTV-a imaju odličnu sliku.

Televizor LG 50UQ70003LB LED UHD 4K SMART TV / Akcija / Cijene / Svijet-medija.hr: LED TV

ako mora biti manji od toga onda

Televizor LG 43UQ70003LB LED UHD 4K SMART TV / Akcija / Cijene / Svijet-medija.hr: LED TV

vidi za produženo jamstvo makar za tu cjenovnu kategoriju rekao bih da nije ni bitno.

Sterlok

Ne znam tocno kako objasniti…trebaju mi ponajprije da mogu skidati aplikacije od Iptv dobavljaca…

Ali i netflix,disney itd…

Ovaj drugi od 2500kn cu poc kupiti odmah…kupujem za u sobu pa zato ne ide 127cm Ha-Ha-Hah…ali ovaj drugi mi odgovara sa dimenzijama samo je li mogu na njega imati i netflix i razne aplikacije koje nisu njegove…da mogu bilo koju skinuti?

Tek sad vidim da sam zakasnio da je akcija do ponedjeljka…htio sam na rate uzeti tu u poslovnici…mislim poci cu u ponedjeljak pitati ali kako ovo ja jucer nisam vidio da ste mi pisali

Tzereen prika ja stvarno pratim trlevizije ali za marku TLC nisam jos cuo…

I mozes li mi te panele objasniti za LG?

mjesec kasnije

LG je najavio C3 i G3

The latest Alpha series processor utilizes LG’s most sophisticated AI-assisted Deep Learning tech to ensure outstanding picture and sound quality. AI Picture Pro now offers improved upscaling for better clarity, and enhanced dynamic tone mapping, which helps reveal the depth and detail in every frame. AI Picture Pro also integrates a picture processing technology that detects and refines important objects, such as people’s faces, to give them a more lifelike HDR quality. In addition to fine-tuning image reproduction, the α9 AI Processor Gen6 powers LG’s AI Sound Pro; a feature that helps viewers get swept up in the onscreen action by delivering virtual 9.1.2 surround sound from the TV’s built-in speaker system.

And like we learned upon the release of Apple’s latest Apple TV 4K, the 2023 LG OLEDs will support QMS-VRR. The QMS stands for quick media switching, and this feature eliminates the brief black screen when changing between different video frame rates. (It doesn’t prevent blackouts when switching HDR modes, unfortunately.)

The ultimate gaming displays, LG’s self-lit OLED TVs boast a 0.1 millisecond response time, low input lag, up to four HDMI 2.1a-compliant ports. LG OLED TVs are also equipped with the Game Optimizer, allowing users to quickly select and switch between gaming-specific features, such as game-genre display presets. Settings for G-SYNC® Compatible, FreeSync™ Premium and variable refresh rate (VRR) are easily accessible from the Game Optimizer as well.

https://www.theverge.com/2023/1/2/23535050/lg-2023-oled-evo-g3-c3-tvs-announced-features

Sorcerer izgleda vrlo obećavajuće.

LG stvarno ne razočarava na tom polju. Izgleda da će imati doslovce sve moguće tehnologije sažete u svojim uređajima. Čak i ove najnovije. I mislim da će biti jedini s tolikom količinom te tehnologije. Cijelu godinu.

Ima li tko kakvo mišljenje o ovom tv-u, potreban je za gledanje 2 x godišnje po 15 ak dana

Sorcerer

Može neko objašnjenje što je to wireless tv, na koji način je wireless?

Brijac Ne spajaš AV kablove na njega nego ima prijamnik koji prima signale od odašiljača.

2 mjeseci kasnije

Za LG OLED ekipu ako želite isključiti ove opcije evo link mijenjate na vlastitu odgovornost 😁
                        a u service menu mozete otići tako da u web page televizora stavite http://webosapp.club/instart/
                        PIN: 0413

25 dana kasnije

Kolega traži 42" TV za PS5 i gledanje filmova, eventualno nekad spojiti PC na njega, gledao je C2 u Sancti za 830€, je li to oke cijena za tako malen TV?

Brijac

Ako je pri lovi i ta mu dijagonala odgovara zašto ne, OLED je to, imat će najbolju sliku na svim izvorima!

Brijac jedino neka kolega pripazi kod spajanja PC-a da nema na TV-u predugo statične slike (na PC-u zna ostati upaljen desktop s ikonama) jer je OLED osjetljiviji na burn-in pa da ne bi bilo problema.

Uzeo je na kraju za LG, ali 48” iako je više puta rekao kako mu je sve više od 42” preveliko😆

Brijac tu uvijek bude tako. Moja logika je da TV nikad ne može biti prevelik, jedino premali 😂

Picek

Tako je, ne postoji prevelik tv, nisu ga još napravili.

Tv ce biti velik onoliko koliko imate novca i onoliko koliko vam zena daje dopusti.

Ostalo je samo zavaravanje sebe i nepotrebno tapsanje samog sebe po leđima.

Neke od najboljih fora su

Dovoljno je velik za prostor, preblizu mi je pa nesmi biti veci, prevelik je pokvariti ces vid, ma netriba mi veci. Ma i da noson tucete u ekran kupite jos veci

I @Tzereen je napaljen od jutros jos nadan se da ga ovo nece samo jos vise napaliti ja san naravno gore pricao o tv-u a on ce pomisliti na nesto drugo

Mislim da je i nama krajnje vrijeme da dignemo standarde i minimum veličine za preporuku TV-a na FFA. Znači to bi sada trebao biti 75" jer 65" jednostavno više nije dovoljno. Cijena nije bitna, TV se mora imati.

Ja planiram uzeti još jedan OLED ove godine. Ovaj od 55" nek bude u spavaćoj, a za dnevnu barem 77".

Btw, nisam opće ove godine pratio kaj se zbiva. Baš me zanima troboj LG, Samsung, Sony. MLA i QD.

member

Ovaj radi jos je ostalo godinu garancije pa me brige sto ce biti.

Tzereen

Niti ja ama bas nista ne gledan u vezi tva, ovaj je i vise nego odlican a posto jos nemoremo dobiti 60fps u 4k skupa zaboli me za kupnju drugog

Miro koji ti na kraju imaš? S čim su te ostavili? X93J?

Tzereen

X94J

Neman apsolutno nikakvog prigovora dok radi radi kad stane uziman drugo