Savjeti oko kupovine TV-a
- Uređivano
Ma išao bi na 65” nikako manje od tog.
enki Onda nemoj C735.
Ja ga imam. Za povoljnu cijenu nudi jako puno ali nema visok brightness. Neće ti odgovarati ako želiš pravi HDR.
Nisam gledao recenzije za ovogodišnji C845 ali znam da je prošlogodišnji C835 bio odličan.
Visok nativni kontrast, puno zona zatamljenja, preko 1000 nita, podrška za sve HDR formate itd.
C845 bi trebao biti isti ako ne i bolji.
Drugo ne znam šta bih ti preporučio.
LG LCD izbjegavaj, Samsung ne podržava Dolby Vision, Sony i Philips preskupi za ono što nude, ne znam kakvi su ovogodišnji Hisense…
Nemoj se zaletiti jer ne kupuješ TV svaki dan i pogledaj malo recenzije ali mislim da je C845 odličan LCD TV.
Može preporuka za par 32'' smart TV-a? Ne stane niti inch više.
Za TV i filmove/serije, Full HD.
Volio bih da je sučelje responzivno, ali u ovom cjenovnom rangu, znam da vjerojatno previše tražim.
https://www.rtings.com/tv/reviews/best/by-size/32-inch
E sad, gledam što ima točno od toga kod nas i baš i ne nalazim puno, jer 32" i 1080p nije baš nešto što danas ljudi traže. Pogledaj što se kod nas nudi za BF od Samsunga, TCL-a i Hisensea pa onda usporedbi cijene, specifikacije i nadam se recenzije (ako ih nađeš).
- Uređivano
Matador ja jučer kupio smart monitor m5 od samsunga za dječju sobu. Htjeo sam neki dedicated tv, ali nisam našao u toj veličini. Za taj novac nije loše. Djeca mogu gledati disney+ a da ne zauzmu veliki tv u dnevnoj. I jednog dana kad switch bude na akciji ću tu priključiti.
StarFox_N Naletio sam na par recenzija za C845, full ga hvale za te novce. Al sam tako skeptičan za taj TCL, a i Hisense. Ajde TCL barem ima promo za 5 godina jamstva. Gdje prve 2 godine ima i kasko osiguranje.
Sterlok …što za razliku Hisense nema. Malo me prpica uzet sa samo 2 godine jamstva.
Pogledao sam malo recenzije tog U7K, vele da i nije HDR bog zna kakav u usporedbi sa TCL 845.
Razlika u cijeni je skoro dupla…ali OK, svakako prouči sve dobro i odaberi što misliš da je nabolje.
Sterlok Mislim, ima li smisla taj HDR ako ima toliko clippinga kao što kažu. Šta nije bolje bez onda?
A i taj HDR isto. Najradije bi sve SDR, meni uopće ne treba drugo. Nikad u živo nisam vidio a na staroj telki nemam, pa možda ni ne znam što propuštam. Već mi lagano problem postalo što "videoteka" sve što izbaci su filmovi 4K HDR ili DV. Dok gledam na kompu sve pet, koverzija na SDR bez problema. Samo dok streamam preko Plexa na TV imam problem. Reko valjda ću si nabavit više novu telku da se vratim u korak sa tehnologijom pa da sve što stignem nabavit iz videoteke mogu pokrenuti i gledat nesmetano. A tu pak cijeli novi svijet. Na jednom TV-u valja HDR, na drugom je okej, trećem odličan (SKUP u pm), a na četvrtom meh. A hebate breg.
Poanta priče, da se mene pita najradije bi samo SDR i bok, al eto, vuče te sve na HDR. A onda kad već "mora" biti, naravno da hoću i da izgleda OK.
- Uređivano
Jebiga ak toliko važeš onda je za tebe jedino OLED, bolje od toga nema i to zadnje generacije koje imaju jači svjetlinu.
Ovaja TV kaj sam kupio ima u SDu svjetlinu oko 500 nitsa max, a u HDRu 800-1000 na manjem djelu ekrana, npr kad treba pokazati sunce ili neki drugi izvor svjetlosti. Također boje su HDRu meni puno bolje
Sad da je to ne znam što, nije. Ali za 720 eura dere guzove. Tko ne može bez kompromisa, ruku u džep i oled
- Uređivano
OLED bi riješio sve. Ali kako je za dnevni gdje druga polovica baš ne mari kad upali pa stoji upaljeno bezveze po par sati. Kao što radi i sa sadašnjom televizijom. Iako namjestim timer na 1h, al onda meni ide na živce kad bingeam serije. XD
Pa sam rekao ne bu OLED ovdje išao nikad. XD
A drugi problem je cijena… OLED sam si mislio jednog dana stavit neki manji u radnu sobu pa možda i play prebacim tu a taj veći za dnevni koji tražim bi ostao samo za filmove i serije. Al i to će pričekat još neko vrijeme. Pa do tad valjda odaberem nešto što će zadovoljit potrebe. ^^
OLED-i danas imaju pixel shift i druge metode koje čuvaju ekran, pa i nije bitno to što stoji upaljen.
Da i pixel refresher, npr. kod LG-a kad TV odradi 4 sata rada, bilo u komadu ili jučer 2 sata danas 2 kada ode u stand by mode TV napravi kratki pixel refresher od 5 minuta, a onaj dugi od 1 sat vremena nakon 3000 sati rada, tu je i logo luminence! Pošto ide na model od 65" tu je onda za OLED cijena dosta veća!
- Uređivano
Ma da znam sve to. Ali mi je stvarno too much. Neki Mini LED će bit više nego dovoljan vjerujem. Kad razmislim, što god da uzeo bit će bolje od trenutnog. Samo mi je bitno da HDR bude iskoristiv ako ga već ima i ako ću palit. Mislim da se moram zaletit do nekog centra i pogledat u živo na što to zapravo liči. Koja je realna razlika i hoće li me prosječna HDR kvaliteta zapravo smetati. Je to stvarno tako loše ili su recenzenti koje gledam picajzle.
Samo da se javin i dalje san na forumu sa mojim profilom ovaj gore enki nisan ja. Znaci potvrđujem da enki nije moj drugi profil.
Toliko je neodlucan da san i ja mislija kako san napravio drugi profil pa vas opet sve pitan.
Ne, bio je sličan model u elipsu točno toliko prije koji dan. Također pet godišnje garancije ne pokrivaju sve, treba proučiti…npr. pokrivaju kvar elektronike ali ne i zamjenu panela nakon dvije godine i sl.