TCL bi morao nuditi više za usporediv rang s obzirom da su Kinezi koji poput Hisensea rade TV-e da budu što kvalitetniji po što nižoj cijeni. Imaš sigurno recenzija na yt i internetu da usporedis direktno fićre i brojke.

blowfish

Pa tu ima razlike što se tiče samih panela. TCL ti ima VA, dok ima Philips IPS panel. Ako gledaš uglavnom u tamnijem prostoru onda je boli izbor TCL, ako gledaš u nešto svetlijem prostoru onda je bolji izbor Philips. A što se tiče još ostalog vezano na sam panel. TCL pati zbog nešto višeg probijanja osvetljenja nego Philips. A što se tiče samog osvetljenja imata oba oko 400nita. A ostale prednosti su kod TCL-a, da ima nešto nasičene boje zbog QD panela. Philips ima nešto više prednosti kao što je bolja ostrina slike, isto veoma dobar prikaz boja, bolju obradu same slike zbog boljeg procesora itd.. Što se tiče samog Androida radi na Philipsu bolje zbog boljeg Chipseta i novije verzije Androida. Poslije je kod Philipsa prednost i Ambilight i bolji daljinski. I još što se tiče gaminga je Philips isto bolji. Ima več jedan izlaz HDMI 2.1, podržava i VRR, eARC , FreeSync, i ALLM. i na kraju još nešto bolji input lag.
Tako, da moraš sam odlučit šta ti je kod televizora najbitnije. Ja bi se uvijek radije odlučio za Philips televizore nego TCL ili Hisense, ako je u pitanju negdje jednaka cjena.. Jer ti evropski TCL I Hisense modeli nisu na nivoju samih ostalih poznatih proizvođača kao što je Philips, Sony, Samsung i Panasonic.

Outsyder

Model 8506 i 8556 sta oba modela 2021. Razlika je samo u boji okvira televizora i u daljinskom. I model 8506 veličine 58˝ ima MVA panel, dok ima model 8556 veličine 65˝ IPS panel. Sve ostalo je isto od samog Softvera do samog Hardwera.

@JoelDrake sta velis na TCL-ovu izjavu da je MiniLED TV bolji od OLED TV-a za dnevni boravak

9 dana kasnije

Cijena $3000 odnosno €3000 kod nas? Aj barem ću ga se u izlogu nagledati.

Samo 2.1 podrška ne i puna podrška 4K 120 hz

mjesec kasnije
9 dana kasnije

Da li netko mozda ima iskustva sa Philipsovom OLED706 serijom? Gledam sad cijena je stvarno odlicna, 65" verzija je ispod 9k kn za oled sa ambilightom i ugradjenim subwoferom tako da mi zvuci jaaako primamljivo. Trenutno imam 50" Samsung star 6-7god i razmisljam lagano o upgradeu ali ne bi trosio neke basnoslovne novce jer mi to nije previse vazno, tv za dnevnu sobu koji gori uglavnom za nekakvu pozadinu i tu i tamo pogledamo neki film/seriju (bitno mi je da vrti hrpu formata sa sticka). Povremeno bi se igralo na njemu iako mi to nece biti glavni gaming monitor.
Gledao sam jos i Philipsov 65PUS8506/8556 koji nije oled ali je zato nesto malo iznad 5k kn. Do sada nisam nikada imao Philips i malo sam skeptican prema tom brandu ali me jako privlaci ambilight i naravno cijena 🙂

Ma uzmi OLED bez razmišljanja.

moschus Kum ima 65" OLED 705 ( prošlogodišnji model).

Slika je fenomenalna, TV zvuči iznenađujuće dobro. Sub baš da onaj "punch" a i Ambilight je super ali samo kao pozadinsko svjetlo. Ono da svjetlo prati sliku IMO je gimmick. Imam to na Philipsu koji mi je u sobi i ugasio sam to. Samo me ometalo.

Uglavnom TV je vrhunski i ne bih se niti malo mislio. IMO OLED je way to go.

Idi na OLED samo pogledaj negdje kakav mu je media player da ti vrti sve s sticka, valjda su to popravili, jer se dosta njih prije žalilo upravo kako USB reprodukcija nije baš najbolja na Philipsu!