Oduvijek sam bio veliki fan Spider-Mana, a ovaj naslov je upravo igra kakvu ovaj brand zaslužuje...
Ne znam koliko su ljudi svjesni, da je ovaj naslov izrazito snažno tehničko dostignuće, a izgledom opravdava sve utučene milijone u razvoj...
Ne mogu se sjetiti koja mi je prva Spider-Man igra, no više manje su sve bile srednja žalost, pa sve do pojave Shattered Dimensionsa koji budimo realni očajno ostario u svim aspektima videoigara. Budući da sam fan filmova i svega čiji je Spidey sudionik najavom ove igre nadao sam se samo da je to to. Da dobivamo igru kakvu brand SM-a i zaslužuje. Istina odlično je prošao kod kritike, no neki moji dragi ljudi su pojeli igru kritikom, pa se pojavila mala bojazan da možda i nije toliko dobra kolko sam se nadao. Srećom ova igra je sve ono što sam htio od Spider-Man igre i još mnogo više. Vizualno mi je među pet najlijepših naslova ikad. Igra izgleda koliko i košta, opravdani milijuni i želim im što bolju zaradu ubuduće ako nastave u ovom tonu.
Je li igra savršena i bez mana? Nije, objektivno i subjektivno nije. Ali je najbliže onom što želim od nje. Peter Parker je pogođen (iako bih se sada upustio u raspravu, gdje bi opravdao odluku developera da pomladi Peter Parkera za next gen verziju ove igre) odlično. Gluma, emocije, humor i sve ono što on nudi su mi top shit. Likovi su odlični i svidjele su mi se dionice s Mary Jane i Moralesom kao mali odmak od Spideya. Igra izgleda kao milion dolara, bilo da se igram po danu ili po mraku. Tehnički je uz TLoU Part II nešto najimpresivnije što sam vidio u gamingu. Količina ljudi na ulici, vizuali i gameplay uz svo to glatko izvođenje, baš jebeno impresivno. Prejebena stvar mi je što je developer dao mogućnost skaliranja težine kao i automatiziranje mini igara koje se mogu skipat, jer su nakon nekog vremena stvarno zamorne, kao i automatiziranje, tj. disableanje QTE koje samo distraktaju kod fantastičnih animacija. Prešao sam igru sa svim DLC-ovima (DLC-ovi riješeni 100%) i ostale su mi sitnice koje ću ostaviti za drugi prelazak. Side aktivnostima fali malo više raznolikosti i dosta su ponavljajuće i ne bi me toliko smetalo da ih nema stvarno puno previše. Kada u sat vremena imam po tri-četiri jurcanja za onim vozilima pa gledam iste animacije zaustavljanja istih malo mi bude too much to, no toliko dobro izgledaju te animacije da mogu progledat kroz prste. Gameplay je zarazan do bola. Ne znam di sam više uživao u borbama s 15+ neprijatelja ili u borbama s mini bossovima.
Glavna kampanja je bila top notch, trajnost taman, ako izuzmem neke od tih ponavljajućih side misija jako sam zadovoljan. DLC počinje jako dobro, The Heist je odičan i Black Cat je ono najbolje od sva tri DLC-a. Hammerhead mi je bio solidan u zadnja dva DLC-a, dok mi je Silver Sable bila baš meh iako je na kraju ispala fora suradnja. Ono što mi je sva tri DLC-a srozalo je bila najiritantnija ikad - Screwball. Dugo u ijednoj igri nisam sreo toliko iritatno retardiranu likušu. Cijeli taj pristup followanju i lajkanju mi je bio za izrigat se. No i nju sam riješio na kraju. Baš mi je nekako uništila vrlo dobar DLC. U drugom Turf Wars čini mi se da jedino pada kiša u cijeloj igri i zato mi je uz The Heist najbolja stvar dodatnog sadržaja. Mogućnosti koje imamo u opcijama gadgeta, charge napada odjelom i količini SM odjela koje možemo baš u svakom trenutku promjenit i radi u svim animacijama mi je bila top notch, baš jebeni seller po meni. Oni takedowni baš izgledaju vrhunski. Dan danas mi nije jasno kako su uspijeli isprogramirati to swinganje toliko dobrim i zabavnim, baš mi se čini da je igra po mnogočemu malo ispred svog vremena. Iako prostora za napredak i evoluiranje svih aspekata ima, bit će stvarno izazovno to sve i ostvariti. Nije igra bez mana, no za mene je savršena Spider-Man igra i baš se veselim spin-offu s Moralesom te najavi direktnog nastavka. Već sam spomenuo odličan humor te mi je često igra izmamila osmijeh na lice sa sjajno napisanim razgovorima, pogotovo kad se Peter glupira kada je na liniji s Yuri. Ljubavni život našeg Spideya taman je obrađen onako kako treba i dobro su ignorirali neku romantičnu patetiku. Photomode je čudo i tamo sam se zaista dugo zadržao, a okinuo sam preko 400 fotografija. Da nema nekih spomenutih mana, išla bi maksimalna ocjena, ovako preko nekih stvari nisam želio preć, a i DLC koji bi se trebao odigrat je neiskorišten potencijal.