Pa evo kao ogromni Spider-Man fan moram napisat par stvari koje želim vidjeti u igri u usporedbi sa ostalim igrama, ali najviše Web of Shadowsom koji je po meni najbolja Spider-Man igra za sad.
- voice acting na razini (web of shadows je tu bio užas)
- swinganje može bit isto ko u WoS jer je tamo savršeno pogođen balans između inercije i spider-manove perolakosti.
- određeni RPG elementi. Ne puno. Tek tolko da se nađe.
- mogučnost skidanja kostima u bilo kokem trenutku, kao symbiotea u WoS.
- najviše kostima do sad. Al nek se suzdrže od socinalnih kostima tipa Richochet i ostalih debilana.
- dinamičnu kameru (Spider-Man 3 je tu bio na dobrom tragu)
- freeflow kretanje ukomponirano u fajt. Hoću da se SM ljepi na sve, a ne da svaki put izvodim čudesa i gledam hoće se zaljepit na zid ili samo skliznut u glupoj pozi sa njega.
- desetke main villaina ukomponiranih u stilu Arkham Knighta, ali sa više mesa. AK je bio siromašan.
- nepredvidivost. U stripu naprimjer, Spidey leti po gradu u borbi sa Goblinom i padne kroz krovni prozor skladišta u kojem Kingpin taman obavlja neš i masovna makljaža. Dolazi Anti-Venom i ovaj gubi moći, pobere metak i padne u vodu, povlači se i to započne novi sidequest.
- Doc Ock
- Svaki villain ima svoj sidestory koji traje bar 5-6 sati i svaki ima drugačiji pristup.
- Pojavljivanje različitih heroja tipa Daredevil sa kojim Parker u civilu rješava Kingpina dok u kostimu sa Black Cat infiltrira njegove baze.
- Dinamičan i bogat grad sa random pljačkama i kriminalom koji se nastavlja čak i kad završim 100%, a hoću.
- tone skupljabilnih sranja
- zanimljive fotografske misije
- ne želim ogromne evente koji zapale pola grada i promjene izgled svega i maknu civile ili ih pretvore u zombije kao npr. WoS na kraju kojeg je grad bio bojno polje.
- logično implementiran Spider-Sense
- Alistair Smythe i Spider Slayers
- reloadanje web fluida. Htio bi da imamo beskonačnu zalihu, ali da tu i tamo moramo stisnut reload tipku
- tonu VR misija tipa AK da se izbjegnu repetitivne misije kao u WoS di trebas po osmi put 16 ranjenika otfurat u bolnicu. Tu sam sretan kaj Sucker Punch ne radi igru jer kolko god bi igra bila prekrasna, Infamous je praktički kolekcija mini igara jedva vrijedna downloadable naslova
- Peter Parkerov tomos. Bar u cutsceni
- misije u interijeru odrađene kak spada
- misije koje uključuju detektivske radnje u cilju npr. razbijanja lanca prostitucije ili trgovine ljudima
- malo mračniji ton dijela misija.
- pokazivanje SMovih slabosti kao i snaga tako da ne uspije uvjek iz prve namlatit budalu nego popije batina. Nešto što je u stripu vrlo često.
EDIT: evo baš se sjetio da se u stripovima Spider-Man često žali da je zima i da je promrzo. U par navrata je bio prehlađen, a mislim da se sjećam da je jedno i upalu pluća dobio kad je pao u vodu po zimi. Pa bi i taj element volio donekle vidjet implementiran.
- Doc Ock
EDIT: e da, još bi bilo genijalno da različiti kostimi imaju svoje stvarne karakteristike iz stripova. Npr. stealth suit je stvarno nevidljiv, armor suit je otporan na metke, symbiote radi dupli damage...
Pa eto. Možda sam par stvari fulao jer sam sad u autu cjelu igru napravio u glavi ;D
Nadam se da je Insomniac dorasao ovom nezahvalnom zadatku. Po svemu viđenom od njih zadnjih desetljeća, mislim da možemo očekivat najbolju Spider-Man igru do sad, ako ne i Arkham konkurenta.
Kostim mi se sviđa. Nakon prvog trailera sam bio skeptičan, al promjenio sam mišljenje. Nadam se samo da ti bijeli djelovi kostima imaju funkcionalnu stranu i da su potkrepljeni pričom.
A za one kojima se ne sviđa, svi znamo da će bit promjene kostima.
Presretan sam kaj je igra ekskluziva jer su u pravilu ekskluzive fakat puno bolje igre od multiplata.
Jedino mi nije jasno zakaj oni prvo rade ekskluzivu za PS2, pa onda za Xbox pa opet za PS4.