Završio sinoć. Game of the Year materijal i THE horror igra.
Možda će malo glupo zvučati da Resident Evil radi homage samom sebi (shvatit ćete kad odigrate), ali Resident Evil u ovom novom ruhu sa nekakvim „strahom“ Capcoma od starijih fanova serijala, napravili su fantastičan kombo. Osobno, neki od igrinih najvećih pluseva su spojleri, pa nema smisla da ih spominjem. Koliko oni veliki ili mali bili. Ali ono o čemu mogu, a ovaj Resi radi najbolje su neočekivano dobri elementi horrora, maestralan dizajn zvuka (ne pamtim da sam se ovoliko nervozno smijuljio još od Silent Hilla i Sirena), priča/misterij koji jednostavno vuče dalje...
Razlog zašto vuče dalje je savršeni primjer pacinga neke igre. Resident Evil 7 ima savršenu duljinu trajanja. A to je u današnje vrijeme pravo osvježenje. Postoje one igre savršenog pacinga (najčešće sa starijih konzola) kod kojih bi, kad bi se odvrtila posljednja špica, imao osjećaj vrhunskog postignuća i završetka neke avanture. Tipa prva dva MGS-a, Silent Hill 1-3, Resident Evil 1-3, itd, itd… Razlog zbog kojeg ih i dan danas vrtimo na svojim konzolama (uz milijun drugih dobrih stvari ) je upravo ta savršena režija i posloženost koja gura dalje. Resident Evil 7 je takva igra, i to je ono što me oduševilo. Odličan replay value, klasična RE otključavanja nakon prolaska (ne želim ih spojlati). A večeras je u planu otkrivanje i Madhouse aspekta, vjerujem da su tu ograničenost resursa i napetost – posebna priča.
Iz poštovanja prema dečku koji piše recenziju za FFA, ne želim se previše raspisati, jedino što sam želio reći je da bi bila velika šteta propustiti ovaj stvarno odličan naslov. Bili vi Resident Evil/Horror fan ili ne.
________________________________________________________________________________________________
Ja se stvarno nadam da će Capcom nešto iz ovoga izvući. Iznenađujuće je koliko dobro su odradili ovaj nastavak. Neka im broj prodanih komada i odlični osvrti kritike budu pokazatelj da se „rizik“ najčešće isplati. Ovo je odlična stvar ne samo za njih, već i za ostale developere da se potrude i pokažu šta znaju, a u konačnici i za nas - ljubitelje žanra. A zapravo, najveća zadovoljavajuća činjenica kod svega oko Resident Evila je ono što je Solid već spomenuo. Mi i dalje čekamo Resident Evil 2 Remake. Šta se mene tiče, mogu slobodno i sa osmicom nastaviti u ovom tonu, i neka slobodno pripremaju teren za Remake trojke. Pa nek se i taj Capcom vrati u igru.