Nakon skoro 51(!) sat završio sam DS. Ne sjećam se da sam ikad bio toliko podijeljenih dojmova i osjećaja za jednu igru. Na trenutke mi djeluje razrađeno i fora, u onim drugima toliko banalno i jednostavno, kao da je rađena za neku Ubisoft generaciju…definitivno regresija u odnosu na Kojimin MGSV. Ali priča te drži prijljepljenog dok ovo ne odigraš, ekspozicija ide u detalje i stvarno šteta što nije ispričana na neki prirodniji način umjesto da bude nagrada za gameplay koji jako brzo preraste u repeticiju unatoč više prisutnih mehanika.
Imam dojam da sam "ispravno" igrao DS, tako da sam uglavnom što brže nastojao odraditi dostave na što jednostavniji način, što je prečesto rezultiralo i urnebesnim scenarijima gdje primjerice po planinama i liticama vozim motor, jer eto, igra to dopušta unatoč kriminalnoj detekciji terena i prepreka u takvim situacijama. Borbe s BT su jebena sramota, jednom sam samo u početku zalegao,ali čim se dobiju granate s krvi to postaje apsurd, ovo nikako nije u fokusu igre i možda bi bilo i bolje da se nekako mogu lakše preskočiti, jer ne, ovo niti je zabavno niti izazovno.
Dalo i se još tu štošta napisati, ali unatoč svemu i nije mi žao prelaska ove igre. Nastavak bi mogao eventualno biti nešto daleko ambicioznije, ali ovako bih za sveukupni paket (hah) dao ocjenu 7/10.