Danas ujutro dobim poziv na fiksni telefon, što mi je rijetkost ovih dana te nas na njega uglavnom zovu anketari ili ekipa koja želi nešto uvaliti (telekomi, pretplate, itd.) Uzmem aparat i vidim na displayu pozivni broj 0042 te da nije cijeli broj stao na ekranu. Proslijedim to roditeljima te mi mama, koja je htjela da odbijem poziv, kaže: "Javi se!" te se ja, budala, javim.
Indijac (?): Hello, sir. My name is Alan Willis, I'm from Microsoft and I'm calling you about your computer.
I: Sir, are you there?
Budala: I'm sorry, what?
I: My name is Alan Willis, I'm from Microsoft and we have information that you're having trouble with your computer.
B: No, you don't.
*klik*
Poslije sam nazvao A1 da im prijavim broj, službenica pita da li sam dao kakve osobne podatke, kažem ne. Pita me da li imam display na telefonu.
B: Imam.
S: Pa zašto ste se javili onda?
B: … Lapsus.
Još sam ju pitao da li je moguće da ću imati dodatne troškove zbog samog javljanja na što mi je rekla da je prerano reći jer nije još formiran račun za kolovoz te da se javim ako bude nepravilnosti.
Sat vremena poslije, mama dobije poziv na mob od nepoznatog broja iz Njemačke na koji se nije javila, tj. stigla javiti, ali vjerujem da je to čista slučajnost. /s
Sve u svemu, zanimljivo jutro. 🤡