Da i ja svoje žalapojke vezane uz more napišem ili kak Dalmatinci vole zvati more, voda. To može Miro potvrdit. Vračajući se prošli tjedan iz Pirovca odlučili mi posjetit rodno mjesto najvećeg Srbina u Hrvata, rodnu kuću Nikole Tesle u Smiljanima. Simpatično napravljeno mjesto s eksponatima i dosta zanimljivosti kolko je to bil veliki um za ta vremena. Definitivno je bil ispred svog vremena. A pokrali mu ideje ko pošteni Hrvat Hrvatsku. I nakon toga odlučili mi dalje prema Gospiću, u najpoznatiji hrvatski dućan Lidl. Obavi žena šoping i gledam ja u nebo, vidim idu nekakvi sitni oblaci, bude kišica. Krenuli na autoput prema Zagrebu i u trenutku pljusak pračen tučom veličine ping pong loptice. To je tolko udaralo da sam se ja izasral od muke, a kud neće moj malac. Stali ko i svi na zaustavnu na autocesti i uvjeraval svog malca da je to samo malo veća kišica. I u tom trenutku udari u šofer šajbu valjda najveća koja je mogla doleteti. Žena se prebacila iza da drži malca za ruku. Samo smo čekali da nam razbije prozore. Srećom, nije. Lijepe uspomene s mora uništila nam je tuča koja je prčila 10 minuta. I auto koji izgleda koda sam ga opral s Kalašnjikovom. Hauba, krov i lijeva strana nešto manje. Jedan mali oblačić napravi štetu od valjda oko 10000kn. Kasko naravno nemam jer kupili rabljeni auto star četri godine u veljači ove godine. A moj osiguravatelj mi rekel da kasko od 4000kn pokriva štetu do 5000kn od tuče. Tak da sam ga odj***l. Evo mi sad… Inače, fotografija je uslikana 15 minuta prije tog nevremena. Bi ko rekel da bude teško sranje iz tog oblaka? Nas je bogami iznenadilo. Oprostite kaj sam tak dugački tekst iscendral.