Išao prijepodne u nabavku u susjedni kvart pa sam odlučio usput platit dopunsko zdravstveno u njihovoj pošti za naredna tri mjeseca (Croatia nema naknade).
Gospođa na blagajni skenira prvi račun pa kaže da ostale mora ručno ukucati jer imaju isti bar kod. Mislim si da je to čudno jer se dosad nisam susreo s tim kad sam plačao zdravstveno, ali ok, možda se nešto promijenilo u 3 mjeseca. Završi obrada računa i kaže gospođa 211 kn, 10 više od uobičajenog. Gledam ju zbunjeno i kažem da sam dosad plaćao 201 kn na što ona odgovara da može stornirati uplatu pa da ja opet upišem uplatnice i platim. Umjesto da se odmah pravdam, platio sam račun i krenuo dalje svojim putem.
Pri povratku doma, svratim do svoje pošte da pitam je li bilo kakvih promjena u vezi plaćanja Croatijinog dopunskog na što tete na šalteru odgovaraju zbunjenim pogledom. Nakon mog objašnjavanja te provjere odrezaka uplatnica i računa, zaključuju da je kolegica zaribala, kontaktiraju susjedni poštanski ured te mi kažu da mogu doći sutra poslijepodne tražiti povrat.
Prvotno sam mislio samo ignorirat te nikad više ići u poslovnicu ali ću ipak svratiti sutra da vidim što će biti.