• Offtopic
  • Bitching oliti kukanje sve u 16 dok Oxi jede 2 Big Tasty bacon-a od jada

Nikad više komaraca nije bilo u Zagrebu nego trenutno. Znači djeca sprejevi, narukvice, ja mašem oko njih, ali ništa, ovi tigrasti dolete na sekundu, ubodu puste otrov i odlete dalje. Djeca nažalost baš osjetljiva i imaju užasne reakcije koje i po tjedan dana traju, svrbi ih u snu, bude se.. užas.

5 dana kasnije

Stao sam na osu i naravno upikla me u taban a peče u vražju mater. Hranila se otpacima hrane kaj ljudi bacaju i baš ja nabasal na jednu. Ona je ipak gorje prošla od mene.

TITANXIS kad pričaš o ubodima, prošle godine na godišnjem u Istri uhvatim znojnik kaj se sušio i osjetim jak ubod u prst. Pustim znojnik i iz njega ispadne nešto za što nisam bio siguran jel neka nova vrsta stršljena, pčela ili kaj već. Išao kasnije guglati i vidim da se radi o crnoj pčeli te da je najveća vrsta pčele kod nas, može narasti do 3cm. Uglavnom, ogromna je, velika ko stršljen skoro. Bol od uboda prošla relativno brzo no uzeo antihistaminik za svaku sigurnost.

Picek

U jebemti, ovakvo nešto nisam nikad videl. Pa tog crnog čudovišta nije bilo u HR prije.

Picek Eto, da ne trčiš ne bi ni imao znojnik koji se suši i ne bi te upikla ovakva pčela. @Miro je bio u pravu, sport ubija.

TITANXIS nisam ih vidio ni ja prije koju godinu, ali sad gledam i ima ih u Istri, lete po noćurcima svaku večer.

TITANXIS ja ih ne zovem pčele jer mi više sliče na bumbore i tako i zvuče. Buše rupice u suhom drveću i tamo žive.

23 dana kasnije

Vrativši se sa mora uključim stolni komp da poplatim zaostale režije a kad ono moja stara mehanička tipkovnica tipka space ne šljaka. Aj gospe ti. Znala je ona povremeno zezat pa bih ju zdrmal i tak to i sad sam to napravio pa malo nadizao tipku nebi li kakvog smeća bilo. Ma niš od toga i onda skužim da mi i neka slova ne delaju.

Vjerojatno negde gubi kontakt tih par gumbića. Da mi se to radi bih je raskopal i pospojil žice ali nula bodova.

Pošto je zbilja stara preko 20 g. 2000 ili 2001 mislim da sam je kupil. Rekoh sebi: stara moja zaslužila si penziju.

I sad sam ostal u kratkom roku bez obje tipkovnice, digitalna bežićna i žićna mehanička.

Da ne bi bilo sve kukačina i negativa, već sam si naručil novu bežićnu Logitechovu i mišeka za jeftine novce. Po opisu tipkovnice baterije traju 2 mjeseca svakodnevnog korištenja

Kad prođe neko vrijeme kupil bum si i rezervnu žičnu da imam jer mi znaju krepat baterije u tim čudima u nezgodnom trenutku.

TITANXIS ja još uvijek imam jednu iz 2007. koja uredno radi. Stoji u ormaru i izvadim je svako nekoliko godina kada ove nove, modernije i skuplje zakažu. U sebi ima sigurno preko 10 godina kombiniranog rada, što uključuje i lupanje i bacanje i svašta nešto

Fenix

Ja sam svoju često loše tretirao. Lupao sa njom po pomičnoj ladici gdje je i boravila ispod stola. Tipkao slova pa katkad i žešće, pogotovo kad sam stavljao točku za kraj teksta pa po njoj udri iz zajebancije. Tresao da ispadnu mrvice.

Mislio kako joj neće ništa biti tom neuništivom mehaničkom tipkalu ali figac nisu ni one baš za takvo ružno ponašanje imune😃

Velim nije neki veći kvar već se unutra nekaj otpojilo jer i čujem unutra kako žica ili više njih zastružu po unutrašnjosti stijenke kućišta.

Ona mi je bila više rezervna a kako mi je prije par mjeseci krepala bežićna pa sam se tom mehaničkom služil svaki dan.

Otpremio sam je ipak na vječni počinak na ormar😃

renda

Neka otkaže, samo treba platit poštarinu i ja mu šibnem Berkeley C-925 - ne znam ništa ni o tipkovnici ni o mišu, novo je zapakirano pa kako bude.

Brijac Berkeley C-925

Idem guglat i naravno da prvo izbaci Mall.hr
                Opet si ih nešto okrenuo?

Fenix Opet si ih nešto okrenuo?

Haha ne pitaj

mjesec kasnije

Gledam tv a povremeno pogled bacam na luster jer tu se mota "smrdljivi martin" . Letucka i zabija se u svijetlo i tako unedogled.

Za kraj priče maloprije počnem osječat onaj njegov miris. Nabijem ga. Nisam ga ni taknul. Štrcnul je negdi svoj miris u blizini od kojega me počela boljet glava i baš prodire mi taj miris ravno do herca.

Moram se maknut iz sobe jer previše me smeta.

TITANXIS Kod mene ih konstantno barem 20 u kući, a stalno ih izbacujem. Mrzim ih više nego buffering.

6 dana kasnije

Bili mi dimnjačari jučer, i kaže mi jedan od njih da bi morala platit 100€ godišnje da bi mi dali certifikat da je dimnjak po propisima i da ga mogu koristit.

Ja rekoh molim o čemu vi, dimnjak je napravljen prije godinu i pol.

Kaže gospodin, ne ne trebate certifikat, u protivnom morate potpisat da ga koristite na vlastitu odgovornost.

I sad ja kažem: dakle inox dimnjak, napravljen prije godinu i pol dana, jednom već očišćen,

plaćen 40 000 kuna, koristim na vlastitu odgovornost jer ne želim platit 100€ da pogledate u njega??? Pa sad ste ga čistili, pa mogli ste ga pogledat usput?

Kaže on: ma ne gospođo to se tako radi, inače ga koristite na vlastitu odgovornost.

I sad ja kažem pa VI ste mi dali broj od gospodina koji mi je napravio kompletni dimnjak jer ste odbili očstit stari dimnjak i rekli da nevalja, mislite da osoba koju ste mi preporučili nije napravila dobar posao pa ga sad koristim na vlastitu odgovornost lol??

Ugl nisam platila.

Jel oni znaju da je 100€ 750 kuna??? Jel oni možda misle da je 100€ isto kao i 100 kuna?

Giphy - Confused Thinking GIF