Koliko sam ja ima sranja s autom, tj autima u zadnja dva tjedna je nevjerojatno.
Osim malih milijun situacija na cesti di sam ima poginit i povremenog otkazivanja GPS-a u najgorim momentima, bilo je baš i cili nizova usranih događaja.
Pošto je moj auto odjavljen, vozija sam neko vrime ćaćino auto. Pa mi je na putu na posal pukla guma. Idem zaminit ali ne skida se, zapela. Mora zvat prijatelja koji radi s autima da pomogne. Skinemo, i rezerva je izdušena. Vozim u prvoj 250 m po brzoj cesti do benzinske da napumpam, ne može se skinit kapica, morali posuđivat skalpel da je maknemo. Idemo pumpat, ispadne da je i rezervna probušena. Ostavi auto na benzi, rješavaj nakon posla na koji sam zakasnija skoro uru.
Onda u ponediljak krenem iskombinirat prije posla za svoj auto da odem najranije po privremene tablice, ostavim ga na servisu i na posal taksijem jer drukčije ne stignem. Ali ćaćinom autu istekla registracija u subotu pa s njim riskiram do tehničkog po svoje privremene.
Uzmem ih i nazad do svog auta, baterija krepala. Brzinski zaminjuj baterije i juri na servis. Zovem taksi na putu do tamo da me čeka, ok, šalju poruku nakon 15 min da nemaju slobodnih taksija. Zovem drugog, govore i oni trebat će nam bar 15 min. Zakasnim na posal.
U sridu ujutro pokupim auto, servis dođe 2500kn, puno više od očekivanog ali nmvz posudit ću bar je riješeno napokon. A i sutradan slobodan, ajde sve dobro. Doslovno 3 min prije kraja radnog dana, jbg triba vodit neke klijente u biti ćeš radit cili četvrtak jbg. Ajde bar ću auto riješit.
Dolazim do auta, neki kreten mi razbija retrovizor. Psujem sve, tražim brzu zamjenu jer je zadnji dan tablica, na kraju retrovizor najmanji problem jer primjećujem da ručna uopće nije popravljena kako triba. Odlično. Super.
Sad lipo imam odvest neregistriran auto 20km do servisa i nadat se da ću s policijom imat više sriće nego zadnjih dana, a uz to ne znam kako ću rješavat ikakve dodatne troškove popravka, neću iz dugova izać do Nove ni ovako.
E da, tjedan prije svega ovoga je također na izlasku iz garaže ispalo da se plaća samo karticom koju nisam ima kod sebe. Zovem centralu da me puste van, dok ih čekam dam se u rikverc da drugi mogu proć i ne vidim neku pregradu na podu, skoro sjebem cili auto, nešto curi, nešto otpalo, bar to navodno nije bila bitna šteta kaže ranije spomenuti prijatelj. Ali ovo zadnje je isključivo zbog moje gluposti pa ne brojim u nesriću.
To je samo s autom, također mi je nedavno monitor krepa, pola klijenata mi ovako ili onako radilo probleme i znam da je bilo još sranja ali se više uopće ne mogu sitit svega od same količine.
Bogami trenutno se osjećan ka onaj lik iz Pursuit of Happyness sa svim govnima na mene, jedino šta sumnjam da će se završit isto. Jebenti život.
Uff eto. Mora sam to izbacit iz sebe.