maverick hvala! vaan,basch,baltier i fran su mi na cca 20-22lvl dok penelo i ashe uopce ne koristim, oni su na 11-12
nekako sam naletio na double exp dodatak tako da sam farmao dosta u prethodnom dijelu prije Tomb-a

imas neku preporuku za klase? vaan mi je knight, basch je bushi a balthier shikari, fran mi je foebrekaer..za ove dvije ne znam sto da odaberem te dali da se fokusiram samo na 3 lika?

Genesis ovako svi likovi su u necem najbolji, jedino je Fran jack of none i takoreci najslabiji character. Ako zelis prema promotivnim radovima i canonu (ako brojimo revenenat wings) birati jobove, onda bi Vann bio Shikari, Penelo White Mage, Balthier Machinist, Fran Archer, Basch Knight, a Ashe iako je prikazana na promotivnim slikama kao Knight sa macem u ruci zapravo je Time Mage. Medjutim imas opciju i za drugi JOB tako da to olaksava stvari u Zodiac Age. Ja bih iskreno igrao sa svima jer je farmanje na 4x brzini lagano i trebati ce ti cijeli party kod nekih tezih boss battle.

Ja bih ti savjetovao ovo, a i pokriti ce skoro sve Jobove i biti ces donekle u canonu:

Vaan - Bushi/Uhlan - Vann je Jack of all trades i njegova brzina i snaga se moraju iskoristiti za jedno od ovih jobova, a mozes i Knigt i Shikari, ali drugi rade malo bolje tu ulogu

Penelo - White Mage(no brainer)/Red Mage - Penelo ima najveci MP pool i najjacu magiju zajedno sa Ashe pa je ovo vrlo logicni odabir. mozes za drugi Job uzeti i Black Mage

Balthier - Shikari/Black Mage - zasto ne Machinista? zato sto kao Shikari ces dobiti sa Esper licencama pristup skoro najjacim Guns licencama tak oda ces moci i Guns koristiti, ali Guns jednostavno u end game postanu slabiji od bilo svega ostaloga i kao takve ih ne bi preporucava ni koristiti, a i imaju najduzi time to execute, a svaka sekunda je nekada bitna dok sve buffove koje radi Machinista, Time Mage radi bolje..Balthier kao Black mage je vise nego dobar, a ima najbolji speed od svih likova pa je Shikari job najbolja opcija iako je po canonu to Vaan-ov Job.

Fran - Monk/Foebraker - Fran ima najslabije statse od svih likova tj svako moze neki Job raditi bolje od nje i zato bih njoj dao Monk/Foebraker. Monk ima puno battle lore-a pa ce kompenzirati za relativno slab fizicki napad, a Foebraker je obaveza zbog Witer/Share/Expose/Adler end game tehnika koje ce koristiti u borbama poput onih sa HellWyrim i Yazmat. Zasti ne Archer? Zato sto je fran ubjedljivo najsporiji lik sa Lukom i strelama, cudno od Square-a, ali tako je, a i nema snagu koja moze potpuno iskoristiti Bows atribute.

Basch - Knight/Archer - Lik je powerhouse i unistavati ce likove sa ovom kombinacijom. Brave Suit i Saggitarius Bow te Nihopalao su kombinacija koje se boje i bogovi!

Ashe - Knight/Time Gattlemage - Ashe ima drugi najveci MP pool i magiju tied sa Penelo tako da kao Knight moze healati sebe bez problema, a kao Time mage moze bacati Hastega whole day i Green suport magije poput Shell i Protect. Zasto Knight? Zato sto ima vise nego dobar strength, a Knight dobije dobre white mage magije, tako da se sa Curaga mozes bez brige healati, sa Cura moze party healati kad zapne. Pomoci ce i kada jednom dobijes Excalibur jer on ima holly element koji je must have u end game dungeons di je sve zivo i nezivo slabo na taj element, a u stanju ti je unistiti party ako ne znas sta radis. Zasto prvo Knight, a ne Time Battlemage? zatos sto Time magije dobijes zadnje i bilo bi waste of time odabrati taj Job ispred Knight koji je jako od samog pocetka do kraja.

Zasto dva Knight? Zato sto imas toliku tonu preljepih Greatswords u igri i steta je ne koristiti barem dva, a i job kao job je jedan od najboljih. Excalibur i Tournesol su dope as fuck! Machinista je jedan od jobova koji ti stvarno ne treba i arguably je najslabiji. Ako pak govorimo od Weak mode, onda je najjaci i must have, ali ne govorimo o tom modu.

Trebas znati da u svakom trenutku (sa novim patchem) mozes resetirati jobove i licence pa ako ti nesto ne bude po volji, mozes odabrati druge jobove u bilo kojem stadiju igre.

evo nadam se da ti je pomoglo.

5 mjeseci kasnije

uzeo dns igru na ps plusu na popustu za 25€. to je sada vec 3. puta kako kupujem neku verziju FF12, ali s obzirom da sam najveci fan ove igre na svijetu, to nije ni cudno.
      u roku od neka dva sata igranja sam vec stigao do trecine igre lol. speed strats baby.

maverick ja sam stala na great crystal mapi i samo uninstalirala jer nisam imala strpljenja. Save jos ceka nastavak 😔

Stara igra a još traži i na popustu 20£ ! Čekat će se još jači popust.Nema sile.

oxi ja znam crystal layout valjda zatvorenih ociju lol, ali kuzim frustraciju. SE je bio na drogama kada je dizajnirao mapu crystala. Pogotovo postaje konfuzno ako se odlucis kasnije vratiti po espera, opcionalnog end game bossa i Equipment.

alexy hehe. Ja sam si cak printao mape na A4 format kada sam radio 100% run. Mozda ih jos uvjek negdje imam zaturite.
            Meni je npr Great Crystal ponajbolja area u igri, sto vizualno, sto zbog fantasticne crystal theme (meni medju najdrazima u ff serijalu) , sto zbog Ultima i Omega Mark XII boss borbi te naravno zbog unikatnih oruzja i armora koje je u Vanilla FF12 bilo moguce samo tamo dobiti. Mozda sam zapravo i najvise vremena proveo u crystalu uz vjerojatno pharos.

maverick Meni je npr Great Crystal ponajbolja area u igri

Zanimljivo!!! 😃
              Meni recimo je uvijek drago kad dođem u Golmore Jungle ili Ogir/Nam Yensa Sandsea

ThaUrban Nitko drugi igdje nije napravio nešto poput Sandsea i nije mi jasno zašto. Predobar koncept.

ThaUrban moje najdraze lokacije su: Great Crystal, Giza Plain at rain, Salikawood, Phon Coast, Cerobi Steppe, Paramina Rift i Tchita Uplands.

alexy slazem se, isto kao sto je gambit sistem predobar pa ga nitko, ni sami SE, vise nije koristio.

3 mjeseci kasnije

maverick samo da te obavjestim da sam taman nasla save spot u great crystalu i da idem sad dalje. O sretni dan, nemas pojma, ovo je deep roads iz dragon agea. Ovo je mini helikopter misija iz vice citya.

oxi evo ti sreco mapa i nemoj bogohuliti vise.

ovo je mapa za vanilla ff12 koju sam koristio dok nisam napamet naucio layout, ali mozes ju koristiti i za Zodiac Age, samo skrinje sadrze drugacije iteme. ionako se MORAS jos jednom vratiti u GC jer znam da zelis Excalibur!

maverick ne hvala, izasla sam van prvom prilikom (i to jedva jer sam se gubila i tad) i sad radim bounty-e da se oporavim, mogu sto posto rec da necu natrag tako da mi ne treba mapa nikakva, zaboravljeno odrađeno, hvala doviđenja.

Ne sjecam se da sam mrzila ovo toliko kad sam prelazila na ps2.

f_i_c_o najdrazi i najtezi rare game/hunt nazovi ga kako hoces u igri(frajer one shota sa normalnim napadima likove i unistava party i snove igraca u roku od par sekundi), a i Ultima esper je u samom vrhu kristala.

oxi razocaran sam, ali oprastam jer ljudski je.

oxi ja gajim posebne osjecaje prema toj igri i prema toj lokaciji, ali shvacam da je vecini tidija.

maverick dosla sam do Pharosa, nes sam zeznula i dizalo mi ne dolazi, pa sam uninstalirala i ostavit cu to za Oxi u buducnosti kada ju uhvati opet ff12. Igrat cu dragon quest i rijesit to prvo, barem nema dizala i great crystal mapa tamo.