Moj FF XII rant aside (koji nije tako loš, nemojte me tu shvaćati ozbiljno, ali da hejtam šesticu to je živa istina, ali neću sada o tome), samo ću se još vratiti na ovaj post kolege mavericka.
a Persona igre su primjer pravoga grind festa jer je nemoguce prijeci neki dungeon ili bosa dok nisi na levelu koji je igra zamislila da moras biti u tom dijelu (ili ja ne znam te igre igrati)
Pa zapravo, kod Persone - i Shin Megami Tensei serijala općenito - je nekako bitnije koje demone/persone i skillove na njima imaš, a ne level. Naravno, to ne znači da je level upanje beskorisno, jer nije (ipak svaki level daje ''bonus'' na damage koje praviš, iako možda nisi dignuo odgovarajuću statistiku), ali velika je razlika kad uletiš bossu sa partyjem koji ima prosjek level 30 i svi su osjetljivi na (kažem bezveze) ice napade, ili kada istom uletiš sa partyjem kojem je prosjek level 20 i svi imaju resistance na ice napade. Ovaj će prvi party biti toliko silovan da je to nenormalno. Stvar je što u tim igrama trebaš veliku pozornosti obratiti na buff i debuff magije. Kod FF serijala to nije slučaj - ako te boss zajebava, samo digni par levela i to je to.
...ili Atlus malo zatrola, pa stavi bossa kao što je Minotaur u SMT IV i onda još Walter počne spamati Agi skill.
(tko je igrao, zna o čemu pričam)
treba spomenuti da je izjs olaksana verzija vanille, a zodiac age jos vise olaksano govno izjs i igra ne pruža nikakav izazov pa me jos vise cude ove bolesne satnice.
Ne sjećam se da li sam imao problema sa vanillom i IZJS-om, ali znam da je meni vanilla bila nešto lakša prvenstveno zato jer si odmah iz Rabanastre-a mogao uletiti u ono jedno naselje (kojem sam zaboravio ime) i kupiti dobru opremu, potom se vratiti u pustinju i ubijati high level monstere sa bježi-u-drugu-zonu trikom (ne cheat-om!) te nakon par (7-8) sati grindanja napraviti od sebe fakin tenka koji je gazio sve pred sobom u narednim satima.
IZJS je promijenio predmete u trgovinama, pa je takvo što bilo već daleko teže za izvesti.
Inače, danas sam skoro došao u napast skinuti FFXV i dati mu drugu šansu... ali onda sam se sjetio da za tjedan dana izlazi NNK 2, a do tada ću završiti Etrian Odyssey. Dakle, taman. :)