ff12 i izjs sam presao najmanje 10 puta. igra se da preci za nesto vise od 20 sati pa mi nije jasno o kakvom se grind festu radi, ali svatko zna svoje. gotovo svaki jrpg je grind fest u neku ruku, a Persona igre su primjer pravoga grind festa jer je nemoguce prijeci neki dungeon ili bosa dok nisi na levelu koji je igra zamislila da moras biti u tom dijelu (ili ja ne znam te igre igrati), a da ne govorim da ti najmanje treba 70sati da bi ih presao. ista stvar je o sa xenoblade serijalom. ff12 pak, ako znas sta radis, nikada nece biti grind fest i nikada nece trebati tisuću sati da bi ga presao (govorim o main Story). sto se tice price kao price i nije nesto posebno, ali u kojoj igri je? u mgs3 i przim mozak da se sjetim jos koje, ali ocito mi treba vise vremena. naravno igra kao igra nece sjesti svakome, a pogotovo ne starim fanovima FF serijala. isto tako meni nikada nece sjesti ff10 i to kako mi sve osim Aurona, glazbe i borbe ide na zivce u toj igri, a opet sam ju igrao dva puta i vjerojatno cu jednom ponovo. FF 12 mi je u top 5 igara ikada, ali mogu razumjeti da se nekome ne svidja, ali ne treba lupetati da je nesto sto nije, a grind fest npr nikako nije.
treba spomenuti da je izjs olaksana verzija vanille, a zodiac age jos vise olaksano govno izjs i igra ne pruža nikakav izazov pa me jos vise cude ove bolesne satnice.