Ajmo i to probat: 50 najdražih sa PS1 pošto mi je to bila i ostala najdraža i najbolja konzola. Redosljed nije bitan. Neke od njih će bit multiplatformeri al kod mene su se igrale na sivonji. Brojke su samo radi numeracije da ne fulam 50 naslova. Redosljed nije bitan.
1. MediEvil - Tim Burtonovski stil, orkestralna atmosferična glazba, zabavni nivoi i zagonetke, britanski humor, simpatičan protagonist. Jedino su kontrole bile malo tricky zbog kamere. Tko je igrao nivo The Pools Of The ancient Dead u jedinici zna o čemu pričam.
2. Final Fantasy VII - Ja mislim da i ptice na grani o čemu se ovdje radi.
3. Chrono Cross - Nije superioran kao Trigger ali ipak, soundtrack i atmosfera su nenadjebivi.
4. Crash Bandicoot 3 - Uz Spyro, najbolji platformer na sivonji.
5. Crash Team Racing - odlična kopija Mario Karta koja pruža sate i sate zabave u društvu.
6. Crash Bash - identično kao CTR samo je sada očito inspiracija Mario PArty
7. Tombi - Jako zabavan 2D platformer sa zanimljivim i ponekad zbunjujućim questovima i svinjama kao neprijateljima. Sve je u šarenom i veselom tonu. Uz Klonou, definitivna preporuka za odigrati.
8. Tony Hawk's Pro Skater 2 - najbolji skejt na sivonji. Prije Tony Hawka, skejterske igre su bile totalne retardacije koje nebi neprijatelju dao da igra. Ovaj nastavak je, kao što sam u prošlom postu rekao, sve poboljšao u odnosu na prvijenac i dodao još neke novitete. Baš kako pravi nastavak treba i napravit. Ulupah stotine sati u igru.
9. Metal Gear Solid - Ptice na grani uzvraćaju udarac.
10. Fighting Force - Najdraža 3D beat em up šora. Definitivno zabavna u dvoje ali i jaaako kratka. Šteta što je nastavak ošo u nekom sasvim drugom smjeru.
11. Resident Evil 2 - Osobno najbolji i najdraži nastavak. Valjda jer sam ga prvog igrao. Trojka dolazi odmah iza njega. Mislim da svi znaju o čemu se ovdje radi pa nemam šta previše govorit.
12. Dino Crisis - RE s dinosaurima. No ništa manje zabavan. Volio bi kad bi jednom napravili neki novi nastavak, no to se najvjerojatnije nikad neće dogodit.
13. Gran Turismo 2 - Opet slavuji cvrkuću na granama. Hrpa licenci, 600 auta, hrpetina utrka, racing modifikacije (!), beskonačni sati zabave. I dobar soundtrack (američki naravno).
14. Spyro The Dragon - Ne mogu spomenut Crasha a da ne spomenem (za to doba) konkurenta Špiru. Odličan platformer. Sva 3 nastavka su odlični no ovaj je ipak osobni favorit.
15. Tekken 3 - Najbolji Tekken ako se mene pita. Brži i fluidniji od prethodnika po pitanju izvođenja poteza, hrpa likova, hrpa poteza, odličan soundtrack, Heihachi je više baddas nego na kasnijim nastavcima. Jedino fali Devil Kazuya, al ajd, tu ima Ogre. Tekken force i ball mod su fora.
16. Tomb Raider 3 - Mislio sam stavit jedinicu, al ipak sam trojku najviše igrao. Drugi razlog je Nevada kao lokacija i šuljanje od specijalaca i izbjegavanje lasera. A i generalno lokacije su mi ljepše u trojci.
17. Kula World - Jako zabavna logička igra gdje vi kao lopta pokušavate doći do cilja izbjegavajući prepreke i skupljajući voće i dijamante. Neki nivoi će natjerat vaše sive stanice do usijanja al tako to ide. 150 nivoa se čini puno, al nebi bilo loše da ih ima još toliko.
18. Driver - Dok je GTA još uvijek bio 2D tlocrt pogled, driver je hrabro krenuo full 3D s 4 cjelovita grada. Bježanje od policije nikad nije bilo tako zabavno. Iako je dvojka ponudila izlaženje iz vozila, jedinica mi je zbog gradova i atmosfere uvijek bila draža. A ona nestretna garaža meni uopće nije bila problem. Osobni rekord je 45 sekundi heheh.
19. Legacy Of Kain: Soul Reaver - Odlična igra koju vjerujem i nije potrebno previše predstavljat. Samo se sjetimo tko je prvi uzeo cenera.
20. Quake 2 - Iako mi je bolji na PC-u, ne mogu negirat to da sam igru prvo igrao na PS1 i da je ultrazabavna, pogotovo multiplayer te da sam u nju ulupao puuuno sati.
21. Civilization 2 - Nikako nisam uspio pobjedit igru na način da koloniziram svemir nego jedino da sve ostale porazim. Iako je bolje igrat na PC-u, ja sam ju igrao na sivonji. Još se sjećam one noćne more zvane 10 blokova na memorijskoj kartici koje je zauzimala.
22. Ridge Racer Type 4 - Zabavna arkadna jurilica. Svaki tim ima svoju zanimljivu priču zašto se natječu i što očekuju od tebe kao vozača. Extra auti su samo šlag na torti. Soundtrack je također jako dobar i energetičan.
23. Abe's Exoddus - jedinstvena 2D igra gdje osim platformskog dijela ima i dio razgovora, odnosno upravljanje ostalim mudokonima kako bi ih spasili. Kao i mantranje pomoću kojeg se mogu zaposjesti protivnici. Nema ništa bolje nego tako upravljati sliggom koji ima machine gun i počistiti neprijatelje. Btw, igra je duga i teška na momente ko sam vrag.
24. Duke Nukem: Time To kill - o bože, cheesy one lineri, striptizete, svinje kao neprijatelji i ružna grafika? Nema veze. Igra je bila zabavna dovoljno da joj posvetim izvjesno vrijeme.
25. Vigilante 8: 2nd offence - Za multiplayer napucavanje autića dušu dala.
26. 007: The World Is Not Enough - Što je za Nintendaše bio Goldeneye, za mene je bio TWINE. Barem što se tiče toga da je ovo FPS. Jedna od boljih Bond igara na sivonji.
27. Worms: Armageddon - klasika! Crvići s abnormalnim arsenalom oružja se međuspobno napucavaju. Dakako, mutliplayer zabavan do besvjesti.
28. Fear Effect - Sexy Hana u napetoj avanturi i zanimljivoj priči. Jedino su kontrole zeznute u maniri resident Evila ali progledat ćemo kroz prste..Zbog Hane.
29. Sled Storm - Utrkivanje snowmobilima. Predobro i prezabavno.
30. Demolition Racer - Što je za druge bio Destruction Derby, to je za mene Demolition Racer. Iako inferiorniji, iz nekog razloga mi je bio zabavan i igrao sam igru s guštom.
31. Need For Speed: Hot Pursuit - Super auti, lijepe staze i bježanje od policije. To mi je bilo sasvim dovoljno da igram igru do besvjesti.
32. Alundra - Odličan klon Zelde na PS1. Iako neke zagonetke mogu popit živce.
33. Legend Of dragoon - Sonyjev pokušaj nadmetanja s FF-om. Jako dobra igra i zanimljiv sustav borbe. Šteta što nikad ne doživjesmo nastavak.
34. ISS Pro Evolution - nisam nikad bio za igranje nogometa ili bilo kojeg sporta u videoigrama al ISS PE je bio zabavan do boli. Naravno u društvu.
35. Spiderman - Da, nije baš nešto kvalitetan platformer, i ima cheezy one linere, no ipak igrao se i par puta prešao.
36. Apocalypse - Bruce Willis i spašavanje svijeta. I njegovi one lineri. Ja izgleda imam fetiš na prosječne platformere s prepredenim muškim likovima koji misle da su smješni.
37. Colin McRae Rally 2.0 - jedan od najboljih relija na sivonji. osjećaj vožnje je odličan kao i razbijanje auta. Za razliku od V Rallyja, moguće je izletit na polja ili u potoke što je samo plus.
38. Wip3out - Utrkivanje letjelicama u budućnosti. Jednom kad se svlada kočenje i skretanje, postaje pravi gušt. Odličan soundtrack i grafika. Jedino je Phantom klasa ubojica za mene.
39. Silent Hill - Opet čujem ptice na granama
40. Broken Sword 2: The Smoking Mirror - Odlična humoristična point & click avantura.
41. Medal Of Honor: Underground - Mislim da nije potrebno previše objašnjavat. Kvalitetan odlskul FPS ratne tematike.
42. Xenogears - jedan od najboljih JRPG-ova na sivonji.
43. Gex 2: Enter The Gecko - Kvalitetan 3D platformer a da nije Crash ili Spyro. Definitivna preporuka za odigrati.
44. Breath Of Fire 4 - Nekome je trojka bolja, meni ipak četvorka. Jako kvalitetno Capcomovo djelo. Kakva šteta što su kastrirali serijal s peticom na PS2.
45. Dragon warrior VII - Oh ne još jedan JRPG. Preko 100 sati old skula nije za odbaciti. Sve ono što čini jedan klasičan DQ je tu. Volio bi odigrati 3DS verziju TBH.
46. WWF smackdown 2 - Ne volim baš kečere, al ipak ova igra je bila super. Pogotovo modovi kao što je trpanje protivnika u kavez ili Hell in a Cell.
47. Ape Escape - Hvatanje majmuna. Odličan 3D platformer za koji se morao imati isključio dual shock.
48. Metal Slug X - 2 igrača i kolji sve pred sobom u stilu Contre. Kakav gušt. Uvijek su mi bili fascinantni bossovi kako su bolesno izgledali.
49. Grandia - Još jedan odličan JRPG. Jbg, PS1 je bio JRPG mašina.
50. Castlevania: SOTN - Najbolja Castlevania ako se mene pita, hehehe
ups, stisnuo sam objavi.. al sad ću još napisat hehe
edit: evo gaaa