Deadwalker Govorio više iz perspektive potencijalnih hardverskih razlika između Neo i stare verzije stavljeno sve u kontekst maloprodajnih cijena :)
emilijo Plan mi je prodati stari PS4 i nadodat jos koliko je potrebno za Neo. Samo...da li ce biti neka razlika u grafici na full hd ekranu s obzirom da necu mijenjati svoj PlayStation 3D TV?
Nexus Plan mi je prodati stari PS4 i nadodat jos koliko je potrebno za Neo. Samo...da li ce biti neka razlika u grafici na full hd ekranu s obzirom da necu mijenjati svoj PlayStation 3D TV?Najviše će biti razlika u frame rateu, a ne u grafici...i očito će Sony prisiliti devove da se igraju sa većim rezolucijama od 1080p uz iste vizuale.
fedrowhatisgood Morat će u Neo igre devovi ubaciti opciju za "želim samo 1080p pa onda sve ostalo"...Ili čak više opcija, "1080p, 30fps, FULL efekte", "1080p, 60fps, pa efekte koliko već ide", "max.rezolucija koja već, pa ostalo...".
yakuza_stinger Morat će u Neo igre devovi ubaciti opciju za "želim samo 1080p pa onda sve ostalo"...Ili čak više opcija, "1080p, 30fps, FULL efekte", "1080p, 60fps, pa efekte koliko već ide", "max.rezolucija koja već, pa ostalo...".misliš ko na pc-u?
z0l3e Taman se poklapa sa onime sto je Amazon slucajno izbacio za novi PS4 pa kasnije izbrisao, da izlazi 13.10.2016. Taman ga sada 7.9.2016 najave i sredinom 10 mjeseca je na trzistu, kao sto je i stajalo na Amazonu.to je bio placeholder za PSVR
crnisokol Morat će u Neo igre devovi ubaciti opciju za "želim samo 1080p pa onda sve ostalo"...Ili čak više opcija, "1080p, 30fps, FULL efekte", "1080p, 60fps, pa efekte koliko već ide", "max.rezolucija koja već, pa ostalo...".misliš ko na pc-u? Mišljenja sam da neće biti nikakvih opcija (barem u velikoj većini naslova), no slažem se da bi bilo super da stave opciju biranja između 30 (s nabrijanim vizualijama) i 60 FPS-a (sa slabijom grafikom).Inače, jedva čekam da izbace taj Neo pa da konačno kupim PS4 i odigram The Last of Us Remastered, Uncharted 4 i Infamous: Second Son. Ima još dosta zanimljivih naslova no ova tri želim čim prije dok ostali mogu pričekati.
yakuza_stinger Morat će u Neo igre devovi ubaciti opciju za "želim samo 1080p pa onda sve ostalo"...Ili čak više opcija, "1080p, 30fps, FULL efekte", "1080p, 60fps, pa efekte koliko već ide", "max.rezolucija koja već, pa ostalo...".misliš ko na pc-u? Mišljenja sam da neće biti nikakvih opcija (barem u velikoj većini naslova), no slažem se da bi bilo super da stave opciju biranja između 30 (s nabrijanim vizualijama) i 60 FPS-a (sa slabijom grafikom).Inače, jedva čekam da izbace taj Neo pa da konačno kupim PS4 i odigram The Last of Us Remastered, Uncharted 4 i Infamous: Second Son. Ima još dosta zanimljivih naslova no ova tri želim čim prije dok ostali mogu pričekati.I ja smatram da neće bit. Ako i bi, možda bi mogli staviti neku detekciju prilikom pokretanja igre da se automatski prilagodi hardveru. Uglavnom bit će zanimljivo pratit razvoj događaja i nove informacije.
crnisokol I ja smatram da neće bit. Ako i bi, možda bi mogli staviti neku detekciju prilikom pokretanja igre da se automatski prilagodi hardveru. Uglavnom bit će zanimljivo pratit razvoj događaja i nove informacije.Kakvu detekciju hardvera? Pa svi Neo modeli će biti isti, a ako misliš na obični i Neo PS4, to će igre sigurno detektirati i raditi kako su već developeri zamisle da rade na Neo-u, odnosno PS4. Ja sam u ranijem postu mislio da se na Neo-u stavi opcija biranja kvalitete prikaza/performansi što čisto ovisi o preferencijama korisnika, nema se što tu detektirati.
yakuza_stinger Da, mislim na obični i Neo. Što se tiče opcija biranja prikaza i performanse, bolje im je to uskratit i stavit vizuale i performanse po vlastitom nahođenju. Korisnici će bez problema pojest sve što se stavi na njihov stol. Malo će zakmečat u početku, al s vrmenom će se naviknut.
maverick Yakuza_stinger Can't argue with that! Kakve mrtve opcije biranja, valjate budalastine. Nije ovo pc jebo vas on...
KruxZhlajfa Jedine opcije koje bi mene zanimale su između 1080p60/1080p30 i 4K/30. Kad već tolko nabrijavaju taj 4K, a dosta ljudi još nema 4K TV, rado bi da imamo opcije između 4K i 1080p!I za cijenu čisto sumnjam da će bit slična kao PS4 pri izlasku, očekujem između 4000-5000 kn!
Nexus Jedine opcije koje bi mene zanimale su između 1080p60/1080p30 i 4K/30. Kad već tolko nabrijavaju taj 4K, a dosta ljudi još nema 4K TV, rado bi da imamo opcije između 4K i 1080p!I za cijenu čisto sumnjam da će bit slična kao PS4 pri izlasku, očekujem između 4000-5000 kn! Pa nema smisla da ti daje opcije između 4K i 1080p? Ako je igra 4K (a neće biti) onda će ti samo downscale napraviti. Ove opcije koje ti tražiš su na PC-u...ionako će nastati veliki jaz između ovih sa normalnim PS4 i Neo modelom, a ovako da svi igraju totalno drugačije i imaju drugačija iskustva na KONZOLI su totalna suprotnost od onoga zašto konzole i postoje. a to je da iskustvo bude optimalno onakvo kako ga je developer zamislio za taj hardver.Biti će 400 eura cijena. Više od toga je previše IMO. 4-5 tisuća će biti Scorpio.
maverick U vrijeme kada skorpijon bude izasao vjerujem da ni on nece biti vise od 4 iljadarke... Samo prave sranja sa tom medjugeneracijom. Ajd ms-ov naziv (ako Bude scorpion) bar zvuci kul, a ne ovo sonyevo pedersko neo. I jos jedna stvar, uzvrtili se svi oko toga 4k, a bas me zanima koliko ljudi ima 50inca I navise 4k TV i to ne samo kod nas. Jer ovi 4k TV manjih proporcija bas i ne profitiraju puno od tog famoznog 4k diaspleja. Sve su to sranja nebi li se od ljudi izvukla lova, a to sto bi svaka igra na neu stucala u 4k to nikom nista. Jos nisu absolvirali 1080p i 60fps, a kamoli ove gluposti. Ako je pak zbog 4k filomova tada imamo racunala i playere. Konzola bi trebala bi ono za sto prvenstveno i je. Igranje igara pobogu!
Nexus Neo i Scorpio su radna imena...neće sigurno biti "pedersko" Neo ime na launchu konzole. Prije da će biti nešto u stilu PS4K, a za Scorpio bi se okladio da će biti samo Xbox bez ikakvih One, 360, 720 itd. Čuj ovo je novi koncept konzola...sviđalo se to nama ili ne. Svake 3 godine ćemo dobivati nove konzole koje ćeš moći preskočiti...pozitivna strana svega je to što će se sve digitalne, ali i fizičke kupovine prenositi, dodaci, kontroleri vjerojatno. Rade pravi ekosistem i to je pozitiva svega toga, a sad...možeš čekati još 2 godine kada najave PS5 sa većim skokom od ovoga.Ako je ovo jedini način da konzole prežive onda neka bude.
maverick Jos su se kontroleri, memory kartice, pa i diskovi u vrijeme ps1 i 2 ere prenosili, tako da ovo nije nista revolucionarno osim revolucionarne muznje novaca. Nabijem ih. Jedini tko nesto novo i drugacije pokusava (ili se pak vraca starim korijenima) je Nintendo koliko god volili ga ili mrzili. Ovo dvoje velikana se pretvara u lihvare (cekaj uvijek su to i bili) i samo sa nadam da ce u bliskoj buducnosti dobiti kvalitetnu konkurenciju pa da ih mogu odj za sva vremena. Kupiti cu neo ili Kako god se Bude zvao posto vise nemam ps4, a to ce samo biti zbog Last Guardiana i Gran Turisma 7 jednoga Dana kada izadje...