Previše brineš Nexus. Osobno da imam PS4 ne bi uopće razmišljao o kupnji Neo-a, no budući da ga još nemam jedva čekam da izbace taj Neo pa da ga nabavim.
Također, Scorpio me uopće ne zanima. Nakon što su izbacili ''backwards compatibility'' počeo sam ozbiljnije razmišljati da kad-tad kupim Xbox One pa odigram sve X1 i X360 ekskluzive, no eto sad više neće biti novih ekskluziva već sve izlazi i na PC-u = šta će mi Scorpio, lijepo si je Microsoft sam sebi zabio nož u leđa.
Microsoftu je načelno OK dokle god ljudi ostaju u njihovom eko sustavu, iako ne kužim baš kako misle izbjeći pad prodaje hardwarea ako neće imati nikakvih dedicated ekskluziva. Jbg, ljudi osim pristupačnosti kupuju konzole radi ekskluziva.
Što se tiče Nea, nakon svega rečenog mislim da on postoji poglavito radi VR-a i da će ga Sony prvenstveno gurati u paketu s VR-om bez nekakvih usporedba sa standardnim PS-om 4. Jbg, trenutna konzola je preslaba za ozbiljnije za VR igranje te su morali ići s jačim hardwareom ako se žele uključiti na taj vlak.
MS s druge strane VR vjerojatno vidi kao usputni benefit (vjerojatno će ići partnerstvo s Oculusom) te oni prvenstveno ciljaju pristupačan 4k gaming. Cijena te konzole bit će valjda duplo veća od standardne, no tako će i reklamirati sve. Premium 4K iskustvo. To košta i toga su ljudi mislim svjesni pa će MS-u biti lakše nego Sonyju opravdati novo izdanje konzole budući da većina hardcore igrača ne vidi VR kao nešto vrlo relevantno za njihov gaming (bez obzira na cijeli hype), dok bi 4k gaming mogli.
Ja se vraćam PC gamingu - dosta me je PS4 razočarao. Previše ramestera, premalo novih (za mene kvalitetnih) ekskluziva, loše performanse na običnoj 1080p rezoluciji za dobar dio multiplatform igara na izlasku (još te se sjećam Witcher 3 u onoj močvari) itd. Budući da će se konzole očito sada češće hardverski ažurirati da mogu sve pratiti, bolje mi je onda imati dobar PC na kojem ću još dodatno igrati sve što izađe za Xbox. I dalje tvrdim kako je PS4 odličan omjer uloženog i dobivenog (posebice sada s gomilom rabljenih konzola na Njuškalu), no kada kupim igru, očekujem da će od 1. dana raditi na konzoli barem savršeno igrivo u 30 fps-a (iako sam s ovom generacijom naivno očekivao 1080p standard u 60 fps-a). PS4 često nije bio sposoban ni to isporučiti bez day 1 patcha od 10 gigabajta.