sanzo Brijac Ne čini mi se da za sad ima problema ovako, 2 i pol godine ga koristim. Očekujem da će prije otić analog nego baterija.
solidmerlin foggy Pa nije ovo 97' Pa nije, sad imas internet, google, Chatgpt itd: Za baterije modernih uređaja (mobilni telefoni, džojstici) koje koriste lithium-ion (Li-ion) ili lithium-polymer (Li-Po) tehnologiju, pravila su malo drugačija nego što mnogi misle: 1. Pražnjenje do 0% Loše za bateriju – Li-ion baterije imaju ograničen broj ciklusa punjenja (otprilike 300–500 punih ciklusa). Potpuno pražnjenje do 0% i dugo držanje na toj nuli može oštetiti bateriju i smanjiti njen kapacitet. Povremeno pražnjenje do 0% nije katastrofa, ali redovno pražnjenje do kraja skraćuje životni vijek baterije. 2. Često punjenje (i parcijalno punjenje) Dobro za bateriju – Li-ion baterije vole “male cikluse”. Punjenje sa npr. 30–80% je optimalno. Često punjenje nije štetno, naprotiv, bolje je nego čekati da baterija potpuno padne.. 💡 Praktičan savjet: Puniti kad stigneš, bez čekanja na 0%. Idealno držati nivo baterije između 20–80% za što duži vijek. Izbjegavati pregrijavanje tokom punjenja (posebno mobilni telefoni i džojstici).
foggy solidmerlin Vjerujem da vrijedi, ali mogu ti rec da sam cijelu proslu generaciju saltao sve do nule i punio i nikakvih skracivanja nije bilo. Mozda je false hope, ali mislim da s novom tehnologijom vise toliko na ovo ne treba paziti.
resident_evil Legendary_Hero Ja tj. imam dva i to samo jer sam dobio sa konzolom. Na PS3 i 4 sam imao po jedan. Kad bi igrali u dvoje frend bi dofurao drugi.
Legendary_Hero Mladići imate više kontrolera nego trgovine. Kad im nedostaje zovu vas da im dobavite.
montoya Imam bijeli i crni i za PS5 i za XSX. Za oba punjače za dva, Sony orginal, Xbox Venom. Ne punim dok se do kraja ne isprazni, onda uzmem drugog.
Legendary_Hero Ja imam jedan po konzoli. Kad mi se puni DualSense onda igram PS4. Kad se puni I Dualshock 4 vadim GameCube iz kutije ili PS2 ovisno što mi se igra pa to igram neograničeno dok se ne napune ovi. Dotle kad se napune već sam uronio u JRPG na PS2 i ugasim sve konzole i mjesec dana igram PS2.
sanzo Legendary_Hero Kad mi se puni DualSense onda igram PS4. Kad se puni I Dualshock 4 vadim GameCube iz kutije ili PS2 ovisno što mi se igra pa to igram neograničeno dok se ne napune ovi. Šta ih na krumpir puniš pa traje 2 mjeseca?
Legendary_Hero sanzo Ne, traje svega sat vremena, ali ne možeš se dočekati, pa kreneš igrati druge konzole i ostaneš na njima dok ne pređeš.