sanzo Brijac Pa koliko igrate da vam se stigne ispraznit u jednoj sesiji? Mislim da izdrzi bar 4 sata u komadu, a dualsense se i puno brze puni od ds4. Pol sata pauze i mozes ponovo igrat. Nisam jos dosao u situaciju da ocu igrat i prazan je.
solidmerlin sanzo Nisam jos dosao u situaciju da ocu igrat i prazan je. Zaboravis ga nekad napuniti, desi se svakome, pogotovo ako imas djecu/dijete koje to ne prati. A baterija je integrisana nije kao u Xboxa gdje samo ubacis drugi par punjivih baterija i vozis.
Brijac sanzo Ne punim ga nakon svakog igranja. Nekad ispadne tako da se isprazni nakon 30-60min jer je toliko ostalo od zadnje igranja.
sanzo Brijac Ja ga svako večer kad završim igrat stavim na punjač. Na ps5 ga do sad nisam ni jednom uspio ipraznit. Dogodilo mi se jednom na ps4 dok još nisam bio naviknut na bežične. Ovako sam i uredniji i ne puštnam gamepad po svuda već je uvijek na svojem mjestu.
sanzo Brijac Ne čini mi se da za sad ima problema ovako, 2 i pol godine ga koristim. Očekujem da će prije otić analog nego baterija.
solidmerlin foggy Pa nije ovo 97' Pa nije, sad imas internet, google, Chatgpt itd: Za baterije modernih uređaja (mobilni telefoni, džojstici) koje koriste lithium-ion (Li-ion) ili lithium-polymer (Li-Po) tehnologiju, pravila su malo drugačija nego što mnogi misle: 1. Pražnjenje do 0% Loše za bateriju – Li-ion baterije imaju ograničen broj ciklusa punjenja (otprilike 300–500 punih ciklusa). Potpuno pražnjenje do 0% i dugo držanje na toj nuli može oštetiti bateriju i smanjiti njen kapacitet. Povremeno pražnjenje do 0% nije katastrofa, ali redovno pražnjenje do kraja skraćuje životni vijek baterije. 2. Često punjenje (i parcijalno punjenje) Dobro za bateriju – Li-ion baterije vole “male cikluse”. Punjenje sa npr. 30–80% je optimalno. Često punjenje nije štetno, naprotiv, bolje je nego čekati da baterija potpuno padne.. 💡 Praktičan savjet: Puniti kad stigneš, bez čekanja na 0%. Idealno držati nivo baterije između 20–80% za što duži vijek. Izbjegavati pregrijavanje tokom punjenja (posebno mobilni telefoni i džojstici).
foggy solidmerlin Vjerujem da vrijedi, ali mogu ti rec da sam cijelu proslu generaciju saltao sve do nule i punio i nikakvih skracivanja nije bilo. Mozda je false hope, ali mislim da s novom tehnologijom vise toliko na ovo ne treba paziti.
resident_evil Legendary_Hero Ja tj. imam dva i to samo jer sam dobio sa konzolom. Na PS3 i 4 sam imao po jedan. Kad bi igrali u dvoje frend bi dofurao drugi.
Legendary_Hero Mladići imate više kontrolera nego trgovine. Kad im nedostaje zovu vas da im dobavite.
montoya Imam bijeli i crni i za PS5 i za XSX. Za oba punjače za dva, Sony orginal, Xbox Venom. Ne punim dok se do kraja ne isprazni, onda uzmem drugog.