stitrek Takve zahtjevne UE5 igre igram na PC-u, objektivna cinjenica je da slabasni PS5 imaju dosta problema sa vise svjezih UE5 naslova.
Krajnjeg korisnika nije briga o kojem se engine-u radi, njega zanima gameplay, kako igra izgleda i kako se vrti. Ako bi mi mindseye bio prva igra koja prikazuje moc UE5 engine-a rekao bih da je taj engine užasno loš, gdje je razmjer grafika-performanse loš. Objektivno igra ne izgleda ništa neviđeno a bome se ni ne vrti najbolje. Za konzole su se daleko bolje pokazali custom engine-i kao što je Decima (Horizon Forbiden West), Re (Resident evil) te za sada najbolji Insomniac engine ( viđen na spidermanu i ratchet and clanku ).
Naravno da UE5 zbog virtualizirane geometrije (Nanite) te refleksija (Lumen) nudi vrh grafičkog prikaza ali je užasno zahtjevan i "oznoji" i high end konfiguracije, pogotovo u večim "open world" scenarijima. Ako dodamo tu i lošu ili nikakvu krajnju optimizaciju dobijemo mindseye.
Dakle nije problem engine, problem je developer koji je ideju implementirao u prezahtjevno riješenje uz mininimalan trud oko optimizaciju. Ako ne možeš dobiti stabilan zaključan 30 fps-a nešto ne valja - jednostavan cilj da vidiš gdje si.
stitrek Bugova sam imao par sa NPC-evima, nista strasno i bez crashova. MindsEye promatram u sveri hibrida Deus Ex-a i WD-a; radio u automobilu, parkour i neke puste gameplay komplikacije mi nisu puno bitne jer sam se godinama nadivljao kroz Gta, Saint Row, Cyberpunk i WD naslove. Ovdje mi je bitna ozbiljnost i dubina price, likovi i filmski flow jer igra i je tako zamisljena…
Bugova ima puno, igra je toliko linearno napravljena da je mission failed ako izađeš par metara van ceste ( to ne da je bug nego je fail na kvadrat u open world igri ).
Neke stvari si već vidio u drugim igrama? Ja sam sve iz mindseye vidio već u ps3 eri. Jesmo mi igrali istu igru?
Igra je zamišljena dobro, ali je implementirana užasno loše. To kaže community, to kažu recenzije, jedino se s time ne slaže direktor igre i jedan @stritrek. Ali ne želim ti promijeniti mišljenje niti mi je to cilj, da ne ispadne da me plaća rockstar (kao što je naveo direktor igre kada su ga pitali što misli o negativnim inputima o igri).
P.S. Prvi stojim u redu sa željom da igru sa narednim patchevima stave u red. Ali po godinama i iskustvu u gamingu - jako jako teško.