StarFox_N Death Stranding… prve igre koje su mi pale na pamet.
Otkad je Death Steanding 7/10 igra?
StarFox_N Death Stranding… prve igre koje su mi pale na pamet.
Otkad je Death Steanding 7/10 igra?
Otkad smo digli standarde. Baš sam se i ja sjetio Just Cause serijala. Moram odigrati trojku barem (jedinicu i dvojku jesam, s dvojkom su posebno lijepe uspomene), to mi je u backlogu.
Yakuza serijal, Dynasty Warriors, sve Vanillaware igre a i većina jrpg-a i horor igara bi išla u tu kategoriju. 7/10 je po meni dobra igra za fanove određenog žanra/podžanra koja ima dosta očite mane ili ograničen budžet pa nije zanimljiva široj publici. Malo mi je općenito smiješna ta opsjednutost ocjenama. Ako si kupio igru koja ti je zanimljiva, ne pristupaš valjda njoj kao beta tester i pokušavaš nać svaku najmanju manu samo zato jer je dobila 9 ili 10.
Da ikad neku igru igram sa ovakvim mentalitetom:
Fenix konstantno ima neku obavezu u glavi procjenjivat je li stvarno toliko dobra, vuče ga da gleda i uspoređuje svaki detalj itd i u konačnici manje uživa
Mislim da bi mi to bio znak da mi je dosta gaminga i našao drugi hobi.
somethingwrong Otkad je Death Steanding 7/10 igra?
A svi znamo da ne zasluži više od 6, ali mislim da je cilj topica bit pozitivan
Prije svega treba razlučiti igre po žanrovima i na taj način ih ocijeniti. Buz je prvi napravio grešku i procjenio da je Spyro sedmica. Spyro je uvijek bio i bit će čista devetka za žanr platformera. Suludo je uspoređivati njega s Last of Us ili Skyrimom. To je postala učestala greška koju većina gejmera radi i nepravedno se ignoriraju i zanemaruju neki manje popularni žanrovi. Moji favoriti su:
Resident Evil 5 - četvorka je postavila letvicu vrlo visoko i peticu ju nije uspjela dostići, a kamoli preskočiti. Iako ima podosta boljki poput superherojske snage Chrisa, over the top akcijskih momenata i možda previše koketiranja s čistokrvnim shooterom (u što se seštica na kraju i pretvorila), petica mi je zabavna igra, koju sam prešao na sve tri generacije konzola otkad je izašla i pogotovo briljira u co opu s frendom.
Saints Row IV - slučajno sam naletio na ovo u extra katalogu i bez gledanja recenzija joj dao šansu. Prošao 100% igre u tjedan dana. Ultra zabavan princip sa superherojskim moćima i sveprisutnim humorom.
Mafia 2 - ovo će mi uvijek ostati najdraži mafia naslov. Objektivno gledano nije se napravio dovoljan pomak u odnosu na original i zasluženo je šikanirana od strane nekih kritičara, ali meni su priča i atmosfera od početka do kraja savršeno ukomponirane i bez obzira na ostale nedostatke redovito se vraćam ovom nastavku.
GR Wildlands - najbolji co op shooter kojeg sam ikada igrao (uz Left4Dead). Raznovrsnost arsenala oružja, vozila i brdoviti teren Bolivije u kombinaciji s dva do tri frenda čine igru ultra zabavnom.
The Evil Within 2 - iako bih ovo više gurnuo prema osmici po recenzijama, svejedno nepravedno zapostavljen naslov koji zauzima sami vrh igara žanra survival horora.
XIII - u bezdanu FPS-ova ova stripovska inačica se pogubila negdje po putu. Jedna od dražih igara iz djetinjstva. Imala je i zabavni multiplayer dok smo još igrali kod kuće preko multitapa.
Od ostalih igara padaju mi na pamet Battlefield V, AC Odyssey, Watch Dogs 2, The Sinking City, The Order 1886…
sanzo A svi znamo da ne zasluži više od 6
Meni je Death Strand bio 8 mada razumijem ako je nekome 7. A 6 ako si bas nadrkan
sandidam GR Wildlands
Totalno se slažem! Upravo ga prolazim i potencijal igre se najbolje vidi u co-opu. Wildlands ne pokušava ništa novo, ali elementi koji čine igru su složeni na takav način da na kraju bude zabavno iskustvo. Zbog co-opa nekako bude lakše lovit sve collectables po mapi uz Tier One mode i nelinearan pristup redosljedu zadataka, nije problem riješavat neku misiju s frendom koju sam već prošao jer me igra i dalje nagrađuje nakon max levela.
Nakon nedavne najave u glavi mi Cyber Sleuth serijal, Digimoni. Čisti feel good 7/10 serijal
Padaju mi na pamet The Order 1886, Bulletstorm, Serious Sam…
Jako dobra zabava uz po ničem posebne igre.
Fenix Ima genijalnih igara, ali ponekad je sve što ti treba 7 od 10 igra.
To su mi trenutno Star Wars Fallen Order i Jedi Survivor igre koji po prvi put prelazim.
I slagat ću ako kažem da ne uživam maksimalno na obje igre, i da se ne sjećam kad sam posljednji put guštao u istraživanju neke open world igre.
Jedi Survivor pogotovo. Igra me tako opušta i tako uživam u istraživanju svijeta, da imam brigu šta igrati dalje kad je izguštam. A kako vidim, iz nekog razloga je velike kritike dobila.
Meni je ovo baš ona 7/10 igra koja mi je trebala, i na koju ću vjerovatno ići opet na NG+ za par sedmica.
Meni je bilo dovoljno jasno što si napisao i da realno nije za ovdje lol, ali odmah mi je došao i na pamet filing koji sam ja imao s ne tako davnim Medievil remakeom. To bi objektivno bila neka sedmica za današnje standarde, ali meni je bolje od toga zbog nostalgije, jel. Spyro se vjerujem iz gameplay perspektive i bolje drži, plus u paketu dobiješ cijelu trilogiju. Instalirano mi je na PC-u pa će se i to probati. Crash remake je isto bio vrh, ali C1 iz istih razloga kao Medievil u današnje vrijeme teško može više od 7/10. Nabijem ih na onaj nivo sa visećim mostom btw.
Meni je zanimljivo čitati kako svatko od nas ima svoje 7/10 igre i sve više mi ima smisla da recenzije nemaju ocjenu, pa nek netko sam iz teksta zaključi je li za njega igra ili nije. Tako bi i trebalo biti, ali obično svi prvo gledamo ocjenu.
Tako da možda za iduću recenziju ne stavimo ocjenu?
sandidam Onda je spiro the gej dragon 7/10 kak bi i trebalo bit evo, 74/100, da budemo precizniji
Meni su 7/10 igre kao sto sam 100 puta napisao i ljudi potvrdili - zanrovski dragulji, pitka voda i nesto sto volim odigrat, a 7/10 je cisto solidna ocjena koja ide do osobnih 8/10 jer je zanrovski nest sto volim.
@Zero Medievil, more like Mediocre
weky Petica je neshvaćena umjetnost
Neshvaćena je guz'četina Shevae Alomar koja je najveća umjetnost te igre.
Spyro realno nije najbolji platformer ikad, ni blizu.
Ali ono sto nijedan platformer IMO nema je ta neka carobna magicna atmosfera u kombinaciji s onim OST-om. Ne znam al od tad to nisam iskusio niti u jednom drugom platformeru.