Prije svega treba razlučiti igre po žanrovima i na taj način ih ocijeniti. Buz je prvi napravio grešku i procjenio da je Spyro sedmica. Spyro je uvijek bio i bit će čista devetka za žanr platformera. Suludo je uspoređivati njega s Last of Us ili Skyrimom. To je postala učestala greška koju većina gejmera radi i nepravedno se ignoriraju i zanemaruju neki manje popularni žanrovi. Moji favoriti su:
Resident Evil 5 - četvorka je postavila letvicu vrlo visoko i peticu ju nije uspjela dostići, a kamoli preskočiti. Iako ima podosta boljki poput superherojske snage Chrisa, over the top akcijskih momenata i možda previše koketiranja s čistokrvnim shooterom (u što se seštica na kraju i pretvorila), petica mi je zabavna igra, koju sam prešao na sve tri generacije konzola otkad je izašla i pogotovo briljira u co opu s frendom.
Saints Row IV - slučajno sam naletio na ovo u extra katalogu i bez gledanja recenzija joj dao šansu. Prošao 100% igre u tjedan dana. Ultra zabavan princip sa superherojskim moćima i sveprisutnim humorom.
Mafia 2 - ovo će mi uvijek ostati najdraži mafia naslov. Objektivno gledano nije se napravio dovoljan pomak u odnosu na original i zasluženo je šikanirana od strane nekih kritičara, ali meni su priča i atmosfera od početka do kraja savršeno ukomponirane i bez obzira na ostale nedostatke redovito se vraćam ovom nastavku.
GR Wildlands - najbolji co op shooter kojeg sam ikada igrao (uz Left4Dead). Raznovrsnost arsenala oružja, vozila i brdoviti teren Bolivije u kombinaciji s dva do tri frenda čine igru ultra zabavnom.
The Evil Within 2 - iako bih ovo više gurnuo prema osmici po recenzijama, svejedno nepravedno zapostavljen naslov koji zauzima sami vrh igara žanra survival horora.
XIII - u bezdanu FPS-ova ova stripovska inačica se pogubila negdje po putu. Jedna od dražih igara iz djetinjstva. Imala je i zabavni multiplayer dok smo još igrali kod kuće preko multitapa.
Od ostalih igara padaju mi na pamet Battlefield V, AC Odyssey, Watch Dogs 2, The Sinking City, The Order 1886…