Zero Ok, pažnja na detalje nikad nije ni bila Obsidianov forte, niti su radili neke vlastite visokobudžetne projekte u kojima bi stavljali naglasak na fiziku, reaktivnost okoliša i sl. Ali zato ono što rade, a u srži je tih igara koje proizvedu, može se bez problema mjeriti s Bethesdinim igrama, ako već nije i bolje. Kao što reče Flip, stvar je budžeta i vremena. Starfield je imao sve na raspolaganju, pa opet znamo kako je to ispalo…i to nakon skoro 10 godina od prethodnog SP Bethesdinog projekta (F4). Bolje svako malo neki Avowed, Pillarsi ili Outer Worlds odnosno kvalitetni RPG-ovi i igre, nego jedna u kojoj ćeš imati strijele koje plivaju, odbijaju se od kamen ili kokoši koje možeš zatući. Da, siguran sam da imerzija zbog toga nije top, ali ono…treba sagledati i širu sliku.
Zero je savršeno sve rekao. Pogotovo iz današnje perspektive ako usporedimo zadnje 3 igre koje je producirala Betheda i one koje je izbacio Obsidian. Meni takve usporedbe nikada nisu imale smisla, znam da su nakon izlaska ljudi uspoređivali Cyberpunk i GTA sto mi je isto bilo suludo.
S druge strane, ima Avowed svojih drugih problema, Skill Up ih je dosta dobro prezentirao. Meni je ta igra od početka djelovala kao pojednostavljeni Pillars of Eternity za široke mase, no budem sigurno odigrao jer gameplay izgleda prezabavno i nekako je koliko vidim najveći forte ove igre.