Snakedoc
Amo redom argumentirati stavku po stavku i ovo nije nikakvo pljuvanje nego normalna konverzacija, kazes lik ti je problem, ok ili ga volis ili ne volis, ali imam osjecaj da tebi vise smeta sta se ne igra sa Ryu onoliku vecinu koliko se igra sa Yakumo buduci da ti je Ryu bio okosnica za dat ocjenu vise. Budimo realni ni Yakumo u NG4 ni Ryu u svim prijasnjim NG igrama nemaju character development koji si naveo da je problem tako da to nista nije novo sta ni Yakumo nema vamo jer ove igre nisu namijenjene da imaju story i character development kakav ima npr Arthur Morgan u RDR2.
Level design - rekao sam da se slazem, volim kreativnost ali ova igra mi nije dala tu dozu kreativnosti, NG3 je puno losiji od NG4, ali je kreativnost nivoa u NG3 veca od NG4. Neprijatelji mogu proc jer ima ih solidan broj u raznim formama i sa odredenim movesetovima kojima raspolazu, neki su bolji, neki losiji, ali mi nije u isti kos skroz kao level design.
Gameplay? Ne razumijem tocno sta je tu negativno? Combat je flashy? Igru je radio Platinum Games sto znaci da nemozemo ocekivat cistokrvnu presliku NG sustava nego da ce bit mix vise MGR i NG kao sto se vidilo i na videima prije nego je igra izasla. Ono sto je bitno je da ima core NG i sve njene trademark poteze sto NG igre cini NG igrama. Igru mozes igrat na masu nacina bilo da se oslanjas na defensive nacin igranja na perfect parrye, dasheve pa mixas sa combosima, bilo da ides u offensive nacin pa sam osmisljas svoje combose, bilo da ih mixas sa bloodraven formom, zacinis sa izunom, flying swallow, shuriken cancelom, mijenjanjem oruzja u zraku, UT landing tehnikom. Kad se eksperimentira ima masa nacina kako se boriti sa neprijateljima, sa bossevima doduse je druga prica kao opcenito i u prijasnjim NG igrama. Sa njima bas ne mozes radit kerefeke i nekakve combose, nego se drzis dva, tri combosa i cekas openinge jer inace si umro u sekundama.
Kad si se dotako DmC 4 i reciklaze amo i to argumentirati. Jel ti NG4 koji ima tu reciklazu sa Ryu odredenih kratkih DIJELOVA levela totalno ista stvar kao DmC 4 koji prakticki CIJELE levele backtracka? Volio bi i ja da je tu bilo vise kreativnosti, ali nemogu se te dvije igre izjednacavat prije se moze izjednacit sa DmC 5 jer i on ima replay sekcije u Qliphoth rootu sa razlicitim likovima (Nero, Dante, V) i njemu je minus sto se vecina chaptera odvija dole i on ima reciklirane boss borbe (sa V u jednom chapteru se boris sa totalno istim bossevima kao Nero i Dante, Urizen se javlja kao glavni masu puta), pricu sam tamo zaboravio kao sto cu i vamo jer likovi mi ne ostavljaju nikakav utisak u ovakvim igrama vec je gameplay taj po cemu cu pamtiti ove igre.
Da se razumijemo, meni je prica u igrama broj 1, ispred grafike, gameplaya, svega. Mogu igrati pikselaste igre i ako je zabavna igrat cu je bez problema. Ali isto tako necu se ljutit sto npr Crash Bandicoot igre nemaju dobru pricu jer one prvotno nisu namjenjene da je imaju nego da ucine gameplay zabavnim na platformerski nacin isto kao sto to Ninja i DmC cine na action nacin svojom combat dubinom.