Bojkot trgovina
- Uređivano
Voditelj sam na jednoj benzinskoj pumpi. Ne radim vikende već tri godine, ali pumpa radi.
Svaku nedelju, ali svaku nedelju je dar mar na pumpi! To bude i 20 ljudi u redu, pa pizde, pa nervozni…
Ostavite ljude doma? I onda radi npr jedan od osam šparova ili plodina i tamo bude takav kaos da radnici šize, a vuku ih i iz onih centara gdje nebi trebali radit.
Također neznam otkud to da se ljudi u trgovačkim centiram odmore dok isti ti onda "umaraju" ljude u drugim centrima, po benziskim pumpama i pekarama.
Šta samo ljudi iz trgovina imaju obitelj
Svaka branša nosi svoje, to je jasno, jedno od riješenja je da se nedelja i praznici adekvatno plate i već bi bilo bolje.
foggy ne znam kak je kod tebe, ali ak trgovine nedjeljom ne rade u shopping centru, ljudi opet dolaze na kavu, doslovno se Portanova pretvorila u spicu, pa opet mozes onda isto tak pisat jadni ti konobari, zasluzuju dan odmora. Tebi ak rikne net tokom vikenda, zoves telekom i jebes im mater sto ti ne radi (osim ak imas na mobu neogranicen net pa nije tolika drama).
Ovaj bojkot ce dovest do toga da ce povisit opet cijene da pokriju gubitke za taj dan….
Jel se bojkotiraju i birtije ili mogu na pivu navecer?
Mislim da će Hrvati prije biti gladni, nego se odreći birtija i kave.
Deadwalker Znao sam takve koji nisu imali za gablec, al za cigarete je uvijek bilo
Ako neko drugi plati cugu, jel se i dalje smatra da bojkotiram
Deadwalker zato i jesmo tu gdje jesmo…
@renda ja sam vise za da sve treba radit, a da se poslodavca stisne da plati vise
Genesis problem je da poslodavci u HR NE PLACAJU rad nedjeljom dodatno, prikazu oni na platnoj listi kao bonus, ali je placa ista, cast izuzetcima, ali takvih je jako jako malo. Sve dok se ne pocnu kaznjavati za neplacene nedjelje ne treba ni raditi.
Brijac a jebiga, bolnice, policija, vatrogasci su neophodni da rade stalno jer pomazu ljudima ne, mislim totalno druga stvar nego trgovine.
renda nikad necu razumijeti mindset radnika koji se ne zeli izborit za svoja prava.
Ovi koji rade nedjeljom,a poslodavac im to ne isplati na nacin na koji trebaju, pa lijepo prijavi inspekciji i to je to. Price kak je tesko naci posao pa ne zele prijavljivati, to ne drzi vodu jer posla ima, pogotovo kad usporedim 2015 god kad sam otisao van i kak sam se vratio, posla ima, bilo je i tada al ne kao danas.
Naravno, jer ne razmišljaš da neki imaju dugova i svega na grbači pa si ne mogu dopustit takve stvari. U nekim firmama jednom kažeš nešto što nekom ne paše, dobiješ otkaz. Puno poznanika je tako poduvalo, ali nisu svi tog luksuza pa razumijem taj dio ljudi. Pogotovo ljude s djecom. No, barem danas ima više posla pa bi i ovo trebalo postati malo "normalnije".
Genesis Ovi koji rade nedjeljom,a poslodavac im to ne isplati na nacin na koji trebaju, pa lijepo prijavi inspekciji i to je to.
Ti stvarno misliš da je sve tako jednostavno? 6mj je frendu trebalo da dobije pare od TV-a koji mi je dostavljen oštećen. Mogu mislim kak inspekcije rade svoj posao na ovoj razini. Možda sam u krivu, ali mislim da ipak živimo u malo krivoj državi još uvijek. Potrebno je tu malo više angažmama i dalje.
Ti sve svaljuješ negdje, a isto tak ti paše da tvoj luksuz bude uvažen. Meni je rad nedjeljom luksuz i ok mi je jedino da svatko za sebe odluči želi li radit nedjeljom. Neke funckije su takve da jednostavno rade taj dan, nemoj sad bit muha bez glave i trpat sve u isti koš, nije isto.
Brijac Meni je jedino to problem. Neki moraju raditi pa mi nema smisla da neki ne moraju. Ja bih radije da je rad nedjeljom baš dobro ekstra plaćen da ljudi zapravo žele raditi nedjeljom.
Apsolutno. Inače izbjegavam bilo gdje otić nedjeljom, ali par puta sam išao do određenih trgovina (Bauhaus, Pevex) i ne mogu ti opisat kak su ljudi "sretni" što rade nedjeljom. Pršti sve od sreće.
Genesis ne znam kak je kod tebe, ali ak trgovine nedjeljom ne rade u shopping centru, ljudi opet dolaze na kavu
Kakve to veze ima s trgovinama? Birtije su luksuz, kom se pije preskupa kava i plaća to sve, samo neka dere. Nemoj miješat trgovine i birtije, ne trebam u birtiju da preživim.
Genesis Tebi ak rikne net tokom vikenda, zoves telekom i jebes im mater sto ti ne radi (osim ak imas na mobu neogranicen net pa nije tolika drama).
Ako mi net ne radi, igram plejku kao da radi. Ima 1000 stvari koje mogu radit nedjeljom a da mi ne treba ništ.
Super razmišljanje pojedinaca
- Uređivano
renda Posla ima za onoga tko ne bira.
Ocito sam ja taj sretnik koji se nije susretao s problemima oko placenog rada…Iskreno kako je moguce stavit na platnu listu, radni sati nedjeljom i blagdanima x sati i da to ne vidis na placi?
foggy tvoja pretpostavka je da ne razmisljam o tome kak neki imaju dugove, al sam dobro upoznat s time, pogotovo kad smo imali financijski krah u obitelji, pa sve i svast rasprodavali,. odustao od faxa da odem radit da mogu nekako novcano pripomoci itd, otisao sam i van iz znatizelje i toga da se pobrinem da vise tako sto ne prozivljavam, samo naravno nema potrebe za pisanjem previse stvari o privatnom zivotu
10 god sam proveo gdje sam radio sve opcije 0-24h, gdje sam bio degradiran od poslodavca na taj nacin jer ja mogu radit nedjeljom il nocene jer nemam obitelj pa drugima koji imaju obitelj se daje prednost. Hoces ici u spic sezoni na more, ne mozes jer prednost se daje ljudima koji imaju djecu itd…Meni kad je puko film u staroj firmi, mene su sve glavesine zapamtile, cak i kad ih je druga firma otkupila, novi direktor je znao tko sam….Necemo u dublje rasprave, svatko ima svoje stajaliste po radu nedjeljom.
Tebi ak net ne radi imas plejku, pun k ljudi iskreno ne zna sto bi sasobom pa su neki ljudi recimo znali zvati i do 20x na dan szk da im ne radi telefon….
Svi smo razliciti, zelimo se opasno furati na Njemacku i Austriju po tom pitanju, al nismo im ni do gleznja…
Zabrana rada nedjeljom nema veze sa religijom. To je zadnji dan u tjednu i fer je da se ne radi tim danom. Osim službi poput vatrogasaca, policije i hitne u slučaju kakve nezgode pa je dežurstvo potrebno i nedjeljom.
U bivšoj Jugi se nije radilo nedjeljom u trgovinama a bila je ful komunistička republika u kojoj je religija bila zadnja na pameti.
- Uređivano
Do 11h 40% manje izdanih računa i prepolovljen promet prema evidenciji Porezne uprave.
Znaci 60%.
Genesis Meni je žao što si to morao prolaziti. I ja sam svaku lipu svojim trudom zaradio, tak da apsolutno razumijem svaku žrtvu koju netko radi u tu svrhu. Nisam išao van, ali išao sam od kuće. Ne trebaš mi se pravdati, ja te ne gledam na način da moraš, ja samo komentiram neke stvari koje ti se totalno kose s nekim stvarima što sad pišeš.
Ne krećem od nikakve pretpostavke, nego od realne situacije, jer pišeš neke čudne nebuloze. Imaš jake stavove, osjetim puno frustracije. Možda da onda drugačije formuliraš mišljenje.
Na kraju dana, kakve veze ima što ljudi ne znaju što bi sa sobom? Jel to neki razlog da se radi nedjeljom? Odi na pivu i kavu
Deadwalker imam dojam da je puno veće od toga. Jutros oko 7 Lidl na aveniji koji u to vrijeme uvijek bude dobrano popunjen jer ljudi idu po doručak sam izbrojao 3 auta
Sad u pauzi, Konzum u Radničkoj gdje ljudi inače idu po marende skroz prazan, Lidl u blizini isto par auta
Žena javlja isto iz centra gdje obično u Konzumu bude čovjek na čovjeku u vrijeme marende
Kako god, baš mi je jako drago, ovo nikad nisam vidio da smo se ovako ujedinili. Znači da ipak jebeno može