- Uređivano
Tak nekak budemo i mi - idealno bi bilo da ima neki Wolt iz SLO u CRO
Ideja - uzet kombi, nakupovat svega i dostavit užem krugu ljudi
Tak nekak budemo i mi - idealno bi bilo da ima neki Wolt iz SLO u CRO
Ideja - uzet kombi, nakupovat svega i dostavit užem krugu ljudi
Cesto zna biti na indexu, pogledajte koliko ta i ta stvar dodje u Italiji, Njemackoj i Sloveniji. Ljudi se obicno razjebu jer vide koliko je x proizvod drugdje jeftiniji u drugoj drzavi. No problem je zapravo taj da ti proizvodi jesu puno skuplji nego vani, ali vecinom su jeftiniji ili na razini domaceg slicnog proizvoda. Stranu firmu ne zanima da proizvod ponudi po najboljoj cijeni vec po trzisnoj a u HR je trziste takvo kakvo je. Mislim sto nije apsurdno da ljudi kupuju Vegetu, Lino Ladu ili pastete u Njemackoj i nose ih u Hrvatsku?
Fenix tu se slažem, nerealno je očekivati da ljudi razumiju ekonomske zavrzlame. Iz te perspektive ovakva građanska akcija je ok.
No kada si u poduzetništvu i svaki mjesec plaćaš bezbroj sranja koje propisuje država, postane čovjek već alergičan na to da su uvijek za sve krivi “pohlepni poduzetnici”. Misliš da možeš bolje i jeftinije? Evo otvori firmu i pokaži svima da se može
Gdje je onaj graf s profitom pekara? Samo za Deadwalkera.
Prvi sljedeci planirani tjedni bojkot je deadwalkerova firma
U biti da, to je rješenje - svi u profitabilan biznis pekara, bit će vise kruha na tržištu pa će isti biti svima jeftiniji
Brijac sljedeći korak bi najbolje bilo identificirati proizvode/proizvođače koji nerealno dižu cijene svojih proizvoda i bojkotirati baš određene proizvode/proizvođače. Ovo bi naravno bilo teže organizirati, ali dalo bi se.
Evo ti Podravka. Udar na Podravku je udar na državu u čijem je vlasništvu i vlada je postavila upravu. Svi Podravkini proizvodi se mogu zamijeniti alternativama drugih proizvođača bez da se ljudi za išta uskraćuju. Taj bojkot može trajati zauvijek. To je slanje poruke, a ne ovo općenito ne kupovanje jedan dan, pa onda sutra iznova.
StarFox_N napravi si online karticu za Ipercoop i s njom imas akcije. Neke stvari su doslovno 2 puta jeftinije nego kod nas. Bas sramota za ovo sto se dogada.
Znaci paste, ulje, secer, sol, kozmetika, prah za robu, viski, pive, keksi, kava, caj, sve je drasticno jeftinije, a sve mozes kupiti na veliko i usparat
Koliko cesto vi idete u trgovinu?
Obavim shopping jednom tjedno i ostale dane "bojkotiram"
Bojkotirat cu. I to na duze vrijeme. Ovo najavljeno podizanje cijene dobavljaca mi je taman doslo. Vec se duze vrijeme premisljam jel da krenem jednom/dvaput mjesecno u soping u Brezice. Imam sat vremena voznje, ali i da ustedim samo 10 eura vise je stvar prinmcipa.
A ono svaki dan se ide u kupnju , uglavnom meni nije problem ali radi drugih ljudi sutra ću bojkotirati ….
HideooKoojima tako i treba. U ovakvim slučajevima svi trebaju zajedno stati.
Nakon sutra treba bojkotirat pekare, to je prava mafija.
Podrzavam ovo sutra, vise iz razloga da pokazemo da mozemo neki kurac napravit dok smo slozni, a vidim da se pise da ako sutra uspije da se bude islo po vise dana, to i je cilj.
Fenix Što kažete na to? Bojkotirate?
zašto se bojkotira btw?
fensisuperstar
zašto se bojkotira btw?
Jer si jednom skinuo gaće i dokazao nam da ne režeš na 20cm. Dosta nam je, bojkot.
Bogami, na putu do posla prođem pored 4 pekare. Uvijek bude ljudi dosta jer kupuju prije posla.
Danas u niti jednog - NIKOGA.
Tako treba.
Otpor stoko!
Znači sutra dobivamo podgrijani stari kruh.