Bojkot trgovina
Kako smo mi tu bili složni kad smo rekli da nećemo kupiti PS5 Pro
Treba pročitati trgovinske ugovore koje smo potpisali kod pregovora za EU. Onda nabrojati sve trošarine koja država uzme dok to ne dođe na police, pa onda vidjeti koliko na to ovi još lupe maržu. Da se razumijemo lupaju, ali nisu sami. Obala Istre skupa ko azurna obala. Limenka Rio mare tune u salamuri je 4e. Danas gledao, nekad sam u Italiji za 4 marke (4000 lira) kupio paket od 4+1 gratis istih tih tuna, danas je 6e isti paket, ali u nas je komad skoro ko pakiranje od 5. Cijene ne idu dole niti nakon sezone otkad se uveo euro.
Zagovornik sam toga odavno da je snaga u slozi mase ljudi da bi mogla pokrenuti svaku promjenu koju zamislimo. Koliko ćemo biti složni po pitanju drugih stvari. Mislim ovo sutra neće mnogima teško pasti jer petkom ionako ne bi išli kupovati već subotom kada su manje više ljudi slobodni. U subotu treba biti bojkot pa bi se onda vidjela sloga naroda.
Ne tako davno bila je sloga za ukidanje covid mjera a ljudima koji su tamo bili nazivali smo maloumnima i da rade nešto krivo a za dobrobit sviju je bilo to da budemo slobodni ljudi bez ogranićenja u okviru zakona.
Kada ćemo biti ful složni za opće dobro ne samo ovdje već u svijetu dogodit će se malo sutra. Ljudi su različiti i svako tjera svoje i kako ćemo se složit sa nečim čemu se protivimo osim ako nam ne odgovara nešto.
foggy slavlje u kuci fogijevih.
Brijac A ono tak mozes pisat za 1000 zivotnih situacija. U pravu si, samo treba uvijek probat bit pametan i odgovoran, barem za ovakve situacije. Sigurno si necu uskratit sve zivo kroz zivot samo jer je nesto precijenjeno, nekad platis za ono sto zelis - samo hocu rec da ovo nije bas takva situacija.
Naravno da podržavam i bojkotirati ću sutra.
Neki dan sam pričao s svojima o tome da svakih par mjeseci odemo kupovati u Trst jer ovo više nije normalno.
Složiti ću se s time da vlada snosi dio krivice zbog poreza i ostalih nameta ali nitko me neće uvjeriti u to da trgovci imaju minimalne marže. I oni nas itekako deru.
Ja bas usporedjuje cijene u Hoferu i nasem Konzumu i bome razlike nisu male na nekim proizvodima. Nije sve jeftinije, nesto je isto kao i kod nas ali mislim da nisam nista vidio da je skuplje u Slo. Buduci da do Brezica imamo 30tak km mislim da cemo se jednom zaletiti pa bas vidjeti koliko se to isplati. Najvise me zanimaju ove normalne stvari sto svima trebaju tipa mlijeko, ulje, kucne potrepstine….
- Uređivano
Tak nekak budemo i mi - idealno bi bilo da ima neki Wolt iz SLO u CRO
Ideja - uzet kombi, nakupovat svega i dostavit užem krugu ljudi
- Uređivano
Cesto zna biti na indexu, pogledajte koliko ta i ta stvar dodje u Italiji, Njemackoj i Sloveniji. Ljudi se obicno razjebu jer vide koliko je x proizvod drugdje jeftiniji u drugoj drzavi. No problem je zapravo taj da ti proizvodi jesu puno skuplji nego vani, ali vecinom su jeftiniji ili na razini domaceg slicnog proizvoda. Stranu firmu ne zanima da proizvod ponudi po najboljoj cijeni vec po trzisnoj a u HR je trziste takvo kakvo je. Mislim sto nije apsurdno da ljudi kupuju Vegetu, Lino Ladu ili pastete u Njemackoj i nose ih u Hrvatsku?
Fenix tu se slažem, nerealno je očekivati da ljudi razumiju ekonomske zavrzlame. Iz te perspektive ovakva građanska akcija je ok.
No kada si u poduzetništvu i svaki mjesec plaćaš bezbroj sranja koje propisuje država, postane čovjek već alergičan na to da su uvijek za sve krivi “pohlepni poduzetnici”. Misliš da možeš bolje i jeftinije? Evo otvori firmu i pokaži svima da se može
Gdje je onaj graf s profitom pekara? Samo za Deadwalkera.
Prvi sljedeci planirani tjedni bojkot je deadwalkerova firma
U biti da, to je rješenje - svi u profitabilan biznis pekara, bit će vise kruha na tržištu pa će isti biti svima jeftiniji