Iskreno, da kosta 250e kupio bih instant. Kad vidim kakva sranja kostaju po 80-90e..
Analitičar izračunao: GTA 6 bi trebao koštati preko 100 eura – proizvođači igara priželjkuju novi standard cijena
Nije da branim korporacije, stvarno ne ali iskreno ovo uopće nije za čudit se, ustvari čudim se kako nisu i ranije poskupili.
Realno, Call of Duty MW je 2007. na izlasku košta 500 kuna, dan danas mi stoji naljepnica s cijenom na kutiji. AAA igre su dugo dugo držale tu cijenu, ustvari sve do nedavno kad su počeli s tim poskupljenjiima koja i nisu tolika.
E sad usporedite cijene drugih stvari, energenata, goriva, hrane i njihov rast i usporedite za koliko ste radili 2007. i za koliko radite danas.
RickBarry gle, onaj skok na 70$/80€ sam i ja donekle opravdavao, jer budimo realni trosak izrade igara je enormno porastao a mislim da je broj gamera dosegao nekakav peak ili je barem blizu tome. Sada, tri godine poslije ponovno ici poskupljivati igre, ne znam, mozda ipak malo prerarano pa cak i za jedan Rockstar. Naravno, drugi poput EA-ja ili Sony-ja jedva cekaju da to napravi 2K i otvori put i za njih.
Niti jedna isusova igra ne zasluzuje 100e
Sa takvim pristupom nam i jest ovako.
Zato cemo i bojkotirati ducane u petak jer je prislo sve granicu.
Boca jegera 12eura
Jeger kola 4 eura
Skroz razumno
Kave dizu li ga dizu
Lagano sve gori
Jebes nesto sto je poskupilo 50centi
Ma sto je to
A prije 2 godine kad je nesto poskupilo 1kn oci bi nekome izvadija
100e je jebenih 750kn
Za 100e ocekujem da mi ta igra usput i popusi kurac
Miro Za 100e ocekujem da mi ta igra usput i popusi kurac
To ti je 200€
Nije da nemam love, ali iz principa necu ukoliko bude 90-100 eura, ko sta nisam nijednom ni popija kavu otkad je ista 2+ eura itd.
Nece mi nikad bit problem platit vecu cijenu za deva koji je to ulozenim trudom i talentom zasluzija, a kojem buducnost pak ovisi o prihodima od prodajnih rezultata, ali za jedan rockastar, koji ce svakako obrnit milijarde kroz mikrotransakcije? Prije bi pojea govno. Uzevsi to u obzir ne znam koliko im ima potrebe i smisla prilazit prag od 70-80 eura, vidit cemo sta ce bit, bas me zanima.
Blitz Uzevsi to u obzir ne znam koliko im ima potrebe i smisla prilazit prag od 70-80 eura, vidit cemo sta ce bit, bas me zanima.
Cijena treba biti kao i sve druge AAA igre, to što je Gta 6 ogromna je razmjerno njihovom kapitalu a sigurno nece potrošiti 80% svog kapitala (jer su turbo bogati) za napraviti igru kao što je slucaj kod dosta developera.
Na kraju krajeva sa tako velikim projektom i još ako izvedu online sa roleplay elementima, crpit ce miljarde sljedecih 10 godina…pitanje je gdje to sve vodi pogotovo ako kroz par godina uvedu i VR…
Moje nekakvo ocekivanje je da nece preci tu granicu od 80€ s obicnom verzijom, ali me ne bi cudio neki supacki potez kao deluxe verzija za 120€ s kojom 5 dana prije mozes igrati i slicne kerefeke. Naslo bi se puno pacijenata koji bi tako nesto platili.
Te delux, gold itd verzije nikad nisam narucivao osim kad je ukljuceno u baznu cijenu.
Za mene je to nakaradan snobizam.
Garrus_V Ha gledaj, i gaming je industrija i samim tim ljudi na čelima svih tih kompanija su kapitalisti, znači i njima je u cilju zaradit najviše moguće za najmanje moguće rada. Kao i meni, i tebi, i svima.
Shodno tome mislim da će nastavit testirat tržište a s obzirom da je očit hype oko gta6 ja se ne bi iskreno iznenadia da ga zaokruže na "stoju", iman osjećaj da su kupci spremni i na to kad je gta u pitanju.
Al opet, imaju oni silne ekonomiste i sve ostale koji se bave analizom tržišta i planom za financijsku konstrukciju koji imaju puno više znanja od nas laika tako da ko zna šta nas čeka.
Svejedno, nitko ne smije zaboravit da smo i mi kupci akteri na tržištu a gaming spada u elastičnu potražnju
- Uređivano
RickBarry Al opet, imaju oni silne ekonomiste i sve ostale koji se bave analizom tržišta i planom za financijsku konstrukciju koji imaju puno više znanja od nas laika tako da ko zna šta nas čeka.
Za poskupljujuce pojave uvijek postoje stranice sa keyevima ili free videoteka™, snalaze se gaming kompanije a snalaze se i igraci, barem neki.