• Gaming Vijesti
  • Analitičar izračunao: GTA 6 bi trebao koštati preko 100 eura – proizvođači igara priželjkuju novi standard cijena

Nije nikakav problem da GTA 6 košta 100 Eura. Problem je kad si Ubisoft zabrije da toliko može koštati i Assassins Creed.

od mene 100 € mogu dobit R*/ND i mozda jos 1-2 studija… Ostali mogu odjebat.

Neka smanje bonuse i place svojim glavesinama pa im nece tribati 5mil prodanih primjeraka da pokriju budzet…

Da je igra najbolja ikad, ne mislim podržavati praksu da base igra košta 100 EUR. To je otvaranje pandorine kutije za ostatak AAA tržišta.

To govno ne bih platio 100€ ni da mi život ovisi o tome.

Ne razumijem jednu stvar…zadnjih par godina gaming dev kuce placu kako su igre prejeftine, kako se moraju dizati prodajne cijene…da bi se vecina njih vec nakon par mjeseci pocele javno hvaliti na desecima ili stotinama milijuna čiste zarade.

Tko tu koga?

Koliko je gta v zaradio na raznim platformama…novi nastavak bi se olako mogao besplatno dijeliti…

Razumijem kapitalizam…ali ovakve stvari su poprilični cinizam…i gadi mi se..

A najviše plaču oni sa najvisom zaradom.

Gaming je odavno postao sranje…

doctorfreak djaba ti to kada ima likova koji ce RADO dati Rockstaru koji se kupa u novcu 100€ za igru jer "vrijedi". Nemam riječi za takav mindeset.

• prayer

•  
        •  
        •  

doctorfreak Tko tu koga?

Treba prvo gledati sebe i svoj džep i onda drugo. Pogasio sam sve Netflixe i pičke materine i sve što mogu kupiti uzmem na cdkeys i iskreno zaboli me više kifla.

maverick To govno ne bih platio 100€ ni da mi život ovisi o tome.

Ja bi dao ako mogu prodati za 85-90€. A situacija oko mene je takva igru kupljenu za 80€ mozes prodati tek u pola cijene kad je pređeš.

doctorfreak kako se moraju dizati prodajne cijene…da bi se vecina njih vec nakon par mjeseci pocele javno hvaliti na desecima ili stotinama milijuna čiste zarade.

To su firme (kao i svaka druga) koje posluju sa tendencijom rasta. Cilj je da svaka godina ima rast prihoda. Pri tom imas globalna poskupljenja, rast plata, poskupljenje odrzavanja itd.

IZ MOJEG POSTA U JAPANSKE UŠI NEKOG DEVELOPERA

SAMO JEDNA IGRA ZASLUŽUJE TAKAV PRICE TAG

Bloodborne pc verzija

Iskreno, da kosta 250e kupio bih instant. Kad vidim kakva sranja kostaju po 80-90e..

Nije da branim korporacije, stvarno ne ali iskreno ovo uopće nije za čudit se, ustvari čudim se kako nisu i ranije poskupili.

Realno, Call of Duty MW je 2007. na izlasku košta 500 kuna, dan danas mi stoji naljepnica s cijenom na kutiji. AAA igre su dugo dugo držale tu cijenu, ustvari sve do nedavno kad su počeli s tim poskupljenjiima koja i nisu tolika.

E sad usporedite cijene drugih stvari, energenata, goriva, hrane i njihov rast i usporedite za koliko ste radili 2007. i za koliko radite danas.

RickBarry gle, onaj skok na 70$/80€ sam i ja donekle opravdavao, jer budimo realni trosak izrade igara je enormno porastao a mislim da je broj gamera dosegao nekakav peak ili je barem blizu tome. Sada, tri godine poslije ponovno ici poskupljivati igre, ne znam, mozda ipak malo prerarano pa cak i za jedan Rockstar. Naravno, drugi poput EA-ja ili Sony-ja jedva cekaju da to napravi 2K i otvori put i za njih.

Niti jedna isusova igra ne zasluzuje 100e

Sa takvim pristupom nam i jest ovako.

Zato cemo i bojkotirati ducane u petak jer je prislo sve granicu.

Boca jegera 12eura

Jeger kola 4 eura

Skroz razumno

Kave dizu li ga dizu

Lagano sve gori

Jebes nesto sto je poskupilo 50centi

Ma sto je to

A prije 2 godine kad je nesto poskupilo 1kn oci bi nekome izvadija

100e je jebenih 750kn

Za 100e ocekujem da mi ta igra usput i popusi kurac

Miro Za 100e ocekujem da mi ta igra usput i popusi kurac

To ti je 200€

Nije da nemam love, ali iz principa necu ukoliko bude 90-100 eura, ko sta nisam nijednom ni popija kavu otkad je ista 2+ eura itd.

Nece mi nikad bit problem platit vecu cijenu za deva koji je to ulozenim trudom i talentom zasluzija, a kojem buducnost pak ovisi o prihodima od prodajnih rezultata, ali za jedan rockastar, koji ce svakako obrnit milijarde kroz mikrotransakcije? Prije bi pojea govno. Uzevsi to u obzir ne znam koliko im ima potrebe i smisla prilazit prag od 70-80 eura, vidit cemo sta ce bit, bas me zanima.

Blitz Uzevsi to u obzir ne znam koliko im ima potrebe i smisla prilazit prag od 70-80 eura, vidit cemo sta ce bit, bas me zanima.

Cijena treba biti kao i sve druge AAA igre, to što je Gta 6 ogromna je razmjerno njihovom kapitalu a sigurno nece potrošiti 80% svog kapitala (jer su turbo bogati) za napraviti igru kao što je slucaj kod dosta developera.

Na kraju krajeva sa tako velikim projektom i još ako izvedu online sa roleplay elementima, crpit ce miljarde sljedecih 10 godina…pitanje je gdje to sve vodi pogotovo ako kroz par godina uvedu i VR…

Moje nekakvo ocekivanje je da nece preci tu granicu od 80€ s obicnom verzijom, ali me ne bi cudio neki supacki potez kao deluxe verzija za 120€ s kojom 5 dana prije mozes igrati i slicne kerefeke. Naslo bi se puno pacijenata koji bi tako nesto platili.

Miro Gameri su odavno pokazali da nemaju problem sa vecom cijenom, kad gledam top preorder liste uvik su deluxe verzije od +100$ ispred standard…

Te delux, gold itd verzije nikad nisam narucivao osim kad je ukljuceno u baznu cijenu.

Za mene je to nakaradan snobizam.

Garrus_V Ha gledaj, i gaming je industrija i samim tim ljudi na čelima svih tih kompanija su kapitalisti, znači i njima je u cilju zaradit najviše moguće za najmanje moguće rada. Kao i meni, i tebi, i svima.

Shodno tome mislim da će nastavit testirat tržište a s obzirom da je očit hype oko gta6 ja se ne bi iskreno iznenadia da ga zaokruže na "stoju", iman osjećaj da su kupci spremni i na to kad je gta u pitanju.

Al opet, imaju oni silne ekonomiste i sve ostale koji se bave analizom tržišta i planom za financijsku konstrukciju koji imaju puno više znanja od nas laika tako da ko zna šta nas čeka.

Svejedno, nitko ne smije zaboravit da smo i mi kupci akteri na tržištu a gaming spada u elastičnu potražnju 🙂