• Gaming Vijesti
  • Sony je otkazao još dva live service projekta. Jedan je bio God of War, a drugi se nastavljao na Days Gone

Napokon sam dobio odgovor na čemu (ne)radi Bluepoint i Bend.

Nevjerojatno koliko se para, vremena i svega potrošilo na sva live service sranja.

Koliko bi bilo bolje da smo dobili Days Gone 2 i remake/remaster Bloodborne.

Čudno da nisu pokušali i sa punom live service igrom Ghost of Tshushima.

Jim je baš masu unazadio Playstation ali glavno da su skužili da su single player igre još uvijek glavne i tako će ostati.

I ja bi isto volio Santa Monica krene na novi IP, a slobodno neka drugi studio napravi remake GOW trilogije.

Također bi htio da je Horizon 3 zadnji Horizon pa opet novi IP. Obožavam serijal da se razumijemo.

Days Gone 2 bi volio jer mi je jedinica super i siguran sam da bi dvojka bila još bolja. S tim da tu ne bi htio i treći dio. Još jedna i tjt.

EDIT: nisam imao pojma da je Jim otišao u penziju (hvala nebesima). Tko ga je zamijenio?

resident_evil SM je radila na 2 igre, CoryBarlog radi na novom SF IP-u koji bi uskoro trebali vidit.

A Jima je zaminio Hermen Hulst koji je kreator Horizon IPa (vjerovatno se zato gura toliko taj IP) i koji je bio veliki ljubitej Concorda, tako da se bojim da nismo previse dobili 🤣

PlayStation je sad razdvojen na dva dijela, jedan za igre, a drugi (ugrubo) za konzole i tehnologiju (Ryan i prošli šefovi vodili su oba objedinjeno). Hermen Hulst vodi ovaj dio za igre, japanac Hideaki Nishino ovaj drugi, a oba se javljaju stvarnom šefu PlayStationa Hiroki Totokiu (koji je još uvijek pritom i Sonyjev financijski direktor) koji je šef cijele divizije i vuče konce te zagovara širenje na PC, live service itd.

https://ffa.hr/vijesti/playstation-dobio-dva-nova-sefa-i-potvrdu-novog-smjera/99869/

Nego kako odluce otkazati neki projekat gdje su skršili milione? Vide da je sranje? Osluskuju trziste? Ali nista od toga nije garant sudbine. Ja da sad vidim Minecraft ili Roblox odma bi ponistio projekat u razvoju.

solidmerlin Dosad su tretirali LS igre kao SP naslove, to moraju prominit i vise ukljucivati igrace kroz playtestovima i sl. prije releasea.

Pod hitno moraju odustati od svog WOKE movementa jer se igracima to zgadilo, ja sam uvjeren kad bi Concord ima dobro dizajnirane heroje koji nisu cringe/"fun" da bi igra pronasla svoj player base, jer igra ko igra je izasla izpolirana i imala je sasvim solidan gameplay. Ovako ljudi je nisu ni tili probat beta imala 600 igraca na steamu.

@Deadwalker bas to 😃 Iako bio je jedan GOW sa MP-om samo se nesicam jel cemu

Ostali još samo Marathon i Fairgame$?
      Jedan pogled na ime i jasno je će ga(bez obzira kakva bude igra) zločesti internetaši prozvati Failgames.

Jedini Live service uz Marathon koji su mogli /trebali izdati je Killzone, neki tipa COD combo co-op, MP, BR
      Oni idu raditi GOW MP Ha-Ha-Ha
      Zar se stvarno nije nitko sjetio Killzone?

A što se tiče uložene love, nevjerojatno. Mogli su napraviti Bloodborne R, Returnal 2 i još bi ostalo za nekoliko TLOU/UCa i slično.

Jedino mi je žao Naughty Dog MP, oni bi jedini uspjeli(osobno sam valjda jedan od rijetkih koji je uživao u Uncharted MP u UC2 i 3 i Tlou). Ali to bi nad koštalo nekoliko SP igara, a to ND nije želio i dobro je da su se uspjeli suprotstaviti Jim Ryanu, možda je to i kumovalo njegovom odlasku.

Obje igre su single player uživancija i gotovi proizvodi poput filmova i šta sad se ima kemijat sa tim i dodatno zarađivat. Ko voli nek izvoli u krajnjem slučaju.

Rockstarsi sa GTA V to imaju i nikad nisam ni prismrdio tom lajv servisu. Kaj će mi to? Kad sam završio igru, story mode ona je za mene završena i amen. Mogu je eventualno nanovo proći kad zaboravim dobar dio igre.

Iako protiv nekog DLC-a ne bih imal niš protiv za obje igre.

DG je mogao imat proširenu priču a ne ovako stalno visi u zraku da nije gotovo a službeno je gotovo.

Od bezveznijih igara rade nastavke a od ove (DG) ni traga tome.

somethingwrong bravo, slažem se.

Baš šteta za tlou mpo. To je moglo biti genijalno i mislim da bi se igralo.

A mislim da bi i Marathon mogao uspjeti.

somethingwrong Neznamo jos sta Housemarque radi, navodno ide sljedeci miesec State of Disaster novi pa cemo vidjet mozda

Ovo sa Bluepoontom kao developerom MP GoW naslova je u razini sa nominiranjem Primorca za predsjednika……

Bend Studio treba raditi na rebootu Syphon Filtera…

• foggy

•  
              •  
              •  
              •  

dormin Bend Studio treba raditi na rebootu Syphon Filtera

A jebiga, slucajno su se Bendali Sonyju.

Taman mogu pocet radit za PS6 igre

Znaci nesto od Benda necemo vidjeti u iducih 6-7 godina. Sony je bas frustrirajuca firma, imali su dobitnu formulu s AAA single player igrama ali naravno treba uskociti na jebeni live service bandwagon, uloziti milijune a nebi me cudilo ni da je zbrojeno potroseno i milijardu samo da bi otkazali sve projekte.

Pogotovo ovo s Bluepointom je apsolutna debilana, trebali su ljudima dati da rade neki remake, ne znam, bubam, nesto poput Syphon Filtera ili The Getawaya.

Garrus_V imali su dobitnu formulu s AAA single player igrama

A gle. Ljudi su i za to srali. Da furaju stalno jedno te isto i da je to dosadno.

Problem je Sony. Problem je live service. Ali najveći problem smo mi, jer nam svaki kurac smeta.

Tzereen Najveci je problem sta je uvik malo novaca, pa se mora na svaki trend skakat

Najbolje za Sony bi bilo da iduću konzolu izbace bez ikakvog wifi modula i bez ikakvog načina za povezivanje na mrežu.