- Uređivano
5070 = 4090
Cijena u Americi 749 dolara za Ti i 549 dolara za obicnu varijantu. 5080 je 999 dolara i 1999 dolara za 5090
https://www.dsogaming.com/news/nvidia-has-revealed-the-prices-for-the-rtx-5090-5080-and-5070/
5070 = 4090
Cijena u Americi 749 dolara za Ti i 549 dolara za obicnu varijantu. 5080 je 999 dolara i 1999 dolara za 5090
https://www.dsogaming.com/news/nvidia-has-revealed-the-prices-for-the-rtx-5090-5080-and-5070/
Znaci 4090 (5070) za $549? E to je već roba.
Flipper mislim da ce se u Njemackoj nabaviti po nesto vecoj cijeni, ali nece biti 1000 eura kao kod nas.
AMD se po obicaju usrao od Nvidije i sad ce samo pratit zelenu najavu. Sprdacina od kompanije
Edit: DLSS4 i multi frame generator dovode do situacije da je 5080 dvostruko brza od 4090. U path tracingu jos izrazenije. Izgleda da smo dosli do trena 200+ fpsa…. @prayer sta si ono rekao, koliko generacija konzola je Nvidia upravo preskocila?
Stari moj…. znači 4x frame generator po kikiriki cijeni. Ne da su pokopali konzole već i konkurenciju za sva vremena. Znači meni se sada Indiana Jones vrti u 100 FPS-a sa Full RT na 1440p, sa novim FG mogu komotno zaključati monitor na 240 i gg. Koji masakar jbt. Omjer cijene i perfomanse sada debelo nadmašuje konzole a i konkurenciju. Čisti šah mat.
Inače, iako je 4x frame generator dostupan samo za 50xx seriju, čini se da i stare grafe dobiju nešto.
Lol, onda je ovo no-brainer što se tiče nadogradnje. Potrošnja struje je slična za 5070 kao što je bila za 4070?
@prayer znaci prestrasno
@Deadwalker otprilike, nisu nesto povisili wattage. Svejedno, moram mijenjat kuciste i PSU, vrijeme je
4K 350 FPS-a, koja sprdačina, koji masakar
Aj bog… ovo je bas masakr! Jedva cekam izlazak i neovisne testove. Uvijek su ove prve brojke nabrijane, ali opet, prelazimo 100fpsa u 4k bez beda.
Stižu sada novi 4K oled 240Hz monitori, treba i to prodati nekome
75 igara vec podrzava DLSS4, medu njima i Stalker 2
https://www.nvidia.com/en-us/geforce/news/dlss4-multi-frame-generation-ray-tracing-rtx-games/
Iznenadio bi se čovjek ali je jako primjetna razlika između 100 i 240 FPS-a. Što se latencije tiče, ona je bar meni u ovakvoj vrsti igre beznačajna ali uz Reflex 2 su ju smanjili gotovo na nativnu izvedbu.
https://www.nvidia.com/en-us/geforce/news/reflex-2-even-lower-latency-gameplay-with-frame-warp/
Without Reflex, PC latency in THE FINALS on a GeForce RTX 5070 is 56 ms, using highest settings at 4K. With Reflex Low Latency, latency is more than halved to 27ms. And by enabling Reflex 2, Frame Warp cuts input lag by nearly an entire frametime, reducing latency by another 50% to 14ms. The result is an overall latency reduction of 75% by enabling NVIDIA Reflex 2 with Frame Warp.
Edit: kome trebaju prijatelji kad imate NVIDIU
Kad odes preko 100, na primjerice 144 ili 160fpsa, razlika je velika, pogotovo u lagish igrama. Ja pozdravljam ovako visok fps, jedino si moram osigurati tise hladenje
Ove godine idem u upgrade grafe. Ali ne uzimam ništa ispod 20GB VRAM. Tako da,… 5900x će upoznati 5090 i PICe gen 4 na ljeto. Onda na zimu dobije i neki 9800x3d i AM5 platformu, a stara konfa manje kućište i 3080 natrag ili čak 5070.
Što ćemo sad sa svim tim efepesovima? Sad se baš iskristaliziralo da bi svaka nova igra morala podržavati DLSS i posljedično MFG.
Već vidim da će uz silne AI fps-ove optimizacija igara postati još kudikamo bolja
Ja ciljam 4k 120fps-a u nativnoj rezi. Trenutno me ne zanima nikakav jači refresh rate, ali mora biti OLED
Kaiserus ja planiram također nabaviti oled monitor za doma, ali to tek kroz godinu / dvije, dok se još sredi HDR gaming na Windowsima. Ali da, meni je target uvijek 120 fps-a, ali na 1440p rezoluciji. Ne vidim smisao 4K na dijagonali od 30-ak inča.
Mislim da je on već na LG 48" OLED TV-u (ili tako nešto) koji mu služi kao monitor. Dobra stvar je što ima već refresh od 120 Hz i tu rezoluciju (4K). To je isto dobra kombinacija za nekog tko se može prilagoditi takvom setupu.
Deadwalker ma ja ti koristim C1 48" od LG-a kao monitor već tri godine. Nemam prigovora za posao i igranje. HDR je super na windowsima. Meni je upaljen konstantno, jedino košta FPS-a u igrama, ali ništa strašno. Sad su krenuli sa 32" 1440p OLED ekranima, do 240 hz je sasvim uredu za biti miran par godina.
Zero taman pišem, a ti odgovraš
umjesto mene. Ja u bolju stvar nisam gledao šta se tiče monitora.
U suštini je radni setup