4K 350 FPS-a, koja sprdačina, koji masakar Ha-Ha-Ha

• Uređivano

Aj bog… ovo je bas masakr! Jedva cekam izlazak i neovisne testove. Uvijek su ove prve brojke nabrijane, ali opet, prelazimo 100fpsa u 4k bez beda.

Stižu sada novi 4K oled 240Hz monitori, treba i to prodati nekome Ha-Ha-HaHa-Ha-Ha

• Heat

•  
    •  

prayer Ako ti se sad vrti u 100, tih 240 ti ne znači ništa, samo možeš dobiti veću latenciju.

• prayer

•  
      •  
      •  
    • Uređivano

Heat

Iznenadio bi se čovjek ali je jako primjetna razlika između 100 i 240 FPS-a. Što se latencije tiče, ona je bar meni u ovakvoj vrsti igre beznačajna ali uz Reflex 2 su ju smanjili gotovo na nativnu izvedbu.

https://www.nvidia.com/en-us/geforce/news/reflex-2-even-lower-latency-gameplay-with-frame-warp/

Without Reflex, PC latency in THE FINALS on a GeForce RTX 5070 is 56 ms, using highest settings at 4K. With Reflex Low Latency, latency is more than halved to 27ms. And by enabling Reflex 2, Frame Warp cuts input lag by nearly an entire frametime, reducing latency by another 50% to 14ms. The result is an overall latency reduction of 75% by enabling NVIDIA Reflex 2 with Frame Warp.

Edit: kome trebaju prijatelji kad imate NVIDIU 😂

Kad odes preko 100, na primjerice 144 ili 160fpsa, razlika je velika, pogotovo u lagish igrama. Ja pozdravljam ovako visok fps, jedino si moram osigurati tise hladenje

Ove godine idem u upgrade grafe. Ali ne uzimam ništa ispod 20GB VRAM. Tako da,… 5900x će upoznati 5090 i PICe gen 4 na ljeto. Onda na zimu dobije i neki 9800x3d i AM5 platformu, a stara konfa manje kućište i 3080 natrag ili čak 5070.

Što ćemo sad sa svim tim efepesovima? Sad se baš iskristaliziralo da bi svaka nova igra morala podržavati DLSS i posljedično MFG.

Već vidim da će uz silne AI fps-ove optimizacija igara postati još kudikamo bolja 😀

Zero

Deadwalker

Ja ciljam 4k 120fps-a u nativnoj rezi. Trenutno me ne zanima nikakav jači refresh rate, ali mora biti OLED

Kaiserus ja planiram također nabaviti oled monitor za doma, ali to tek kroz godinu / dvije, dok se još sredi HDR gaming na Windowsima. Ali da, meni je target uvijek 120 fps-a, ali na 1440p rezoluciji. Ne vidim smisao 4K na dijagonali od 30-ak inča.

Mislim da je on već na LG 48" OLED TV-u (ili tako nešto) koji mu služi kao monitor. Dobra stvar je što ima već refresh od 120 Hz i tu rezoluciju (4K). To je isto dobra kombinacija za nekog tko se može prilagoditi takvom setupu.

Deadwalker ma ja ti koristim C1 48" od LG-a kao monitor već tri godine. Nemam prigovora za posao i igranje. HDR je super na windowsima. Meni je upaljen konstantno, jedino košta FPS-a u igrama, ali ništa strašno. Sad su krenuli sa 32" 1440p OLED ekranima, do 240 hz je sasvim uredu za biti miran par godina.

Zero taman pišem, a ti odgovraš

umjesto mene. Ja u bolju stvar nisam gledao šta se tiče monitora.

U suštini je radni setup

Svoj 1440p/240hz OLED LG kojeg imam nebi za ništa trenutno mijenjao. Upariš sve to uz neke dobre slušalice i imaš fantasticno gaming iskustvo.

Cijene su takve da mi je sve to cudno. One glasine su fulale totalno. Tko je sad kupio 4070ti i slicno se dobro zajebo

Bit će više jer je to MRSP i custom rješenja board partnera će i više koštati. Nemojte zaboraviti da se još čekaju testovi za usporedbu i da je DLSS 4 bio u prvom planu. No da, čak i uz sve to 5070 Ti se čini kao trenutno najbolji deal.

• Uređivano

Genesis 5070 ti no brainer za mene. Cijene za sada u DE top! Jebote za te pare dobijes stroj za troznamenkasti fps i path tracing.

Izgleda da je Nvidia fino svima stavila prst u bulju. Ocekivali su cuda sa HW strane, a oni AIem sabili

revo

Taj sam 🙋‍♂️ Ali svejedno budem uzeo 50xx seriju. Novci su tu da se troše jbg.