stitrek testirao u cyberpunku ekstenzivno. na 4K PT kad FG digne sa 30 na 45 postaje igrivo i nema puno ghostinga, nista vise nego
kad dize na DLSS balanced sa circa 60 na 85-90. dosta tu igra koliki je upscale. Na performace je vec puno vidljivije, a na ultra perf je strasno.

somethingwrong ultra perfomance nema uopće smisla koristiti koliko je loš upscale. Poanta je da s ovim novim verzijama DLSS-a i FG-a sve više smanjuju artefakte i ghosting, iako mislim da je to do i kvalitete implementacije u game engine. Npr. u Indiani je ghosting baš jako primjetan, a odličan base frame rate.

Deadwalker U Indiani ima bug sa FG, gdje FG obara framerate ako ti je uključen HDR, osim ako nisu patchali u medjuvrememenu

Pa ghosting je dobro evidentiran. Bas je DF prikazao primjere u cyberpunku, a ova nova verzija DLSS-ato popravlja

revo kod izvora svjetla i u velikom kontrastu. Inače je to dosta neprimjetno dok igraš

somethingwrong ma naravno da je neprimjetno dok igras, al postoji ak trazis hehe

Godine 2020. je izasao CP77 i 3000 serija Nvidie. Danas, 5 godina kasnije, izlazi 5000 serija Nvidie, a CP77 je i dalje glavna igra za testove i benchmark. Meni osobno i dalje najnaprednija igra ove "generacije" sa tehnicke strane.

Ontopic, nesluzbeni "realniji" testovi ukazuju da bi 5090 mogla biti maximalno 30% bolja od RTX 4090. I dalje nepoznato je li u pitanju dlss4 i FG gimmick ili klasicni render powerhouse. Kako god, smijeh za sad od najave i cijelog marketinga, a ako se ispostavi da je zaista klasicni omjer snage identican ili u jednoznamenkastim postocima bolji, ozbiljno razmisljam i dalje ostati uz Lossless Scaling i igranje po postavkama.

Ja mislim da ću se početi vise igrati na plejci, sada dok stavim na papir cifru za 5070 Ti ili 5080, novu matičnu, RAM i procesor jer je polako vrijeme da se prebacim na novi standard + ideja za oled monitor + još veća potrošnja struje…dobro je rekao Fenix, samo Mac i konzola. Napravio sam brzi izračun uz pomoć Chat GPT-a, ušteda u idućih 5 godina barem 3-4 soma EUR 🥲 🙃

Deadwalker zaista imam druge troskove, od opremanja kuce do novog auta. Ili to sto ti govoris, mozda Steam Deck za mene i rokanje po indie sceni. Sve vise mi je to privlacnije od ove farse

chono ako hoćeš prodam ti ja svoj Deck, ionako ga koristim samo povremeno 😅

Ali da, budem si rade za te novce platio putovanje negdje.

chono np, javiš se kada budeš spreman.

Deadwalker pa tako nekako da. Meni je jedino žao ne odigrati Doom na PC, a za sve ostalo, koliko ja i igram uopće, mi dosta konzola. Medjutim zbog jedne-dvije igre ne znam koliko mi se isplati ulagati u potpuno novo računalo.

Isto sam razmišljao uzeti novi mac mini i taraba.

chono mislim da bi Deck bio idealan za mene

Mislim da bi ti Xbox sa Gamespass bio najidealniji.

• prayer

•  
                    •  
                    •  

Ja uložim jednom u 3-4 godine nekih 1200€ za novu grafu i možda procesor stime da većinu toga vratim kroz ušteđeno kroz igre sa stranica tipa cdkeys.com i stime da ne plaćam Ekstru tj u mom slučaju Premium. Sve ima svoje pluseve i minuse ali na guštima si ne mislim štediti. Probao sam konzolu sada 4 mj dok sam bio u HR i nije mi to to bilo.

• Uređivano

prayer ti igras puno. Ja zaigram par igara godisnje, vise od pola tih ni ne predjem i ustedim isto lovu jer sam ih većinu igrao preko Gamespass. Ja bih najradije da se Nintendo odlučio na klasicnu konzolu, jačine tipa ps5, da ne moram imati nijednu drugu, eventualno series s zbog Halo multy.

U drugu ruku ova RTX5070 stvarno zvuci dobro, ali kada znam da moram PC iz nule raditi, nemam baš vise volje za tako šta.

Minus monitor i kućište, za nešto na razini 5070 Ti zajedno s ostatkom konfe prošli bi za nekih 2000 eura. Barem je tako meni bilo sad nedavno. Malo mi već sad žao što nisam dao još 200 eura i uzeo 9800 X3D umjesto 7600X3D, ali to bi išlo onda i za 4080 Super u odnosu na 4070 Ti Super koju sam uzeo. Tome nikad kraja. Da, plaća se jako puno za grafičku karticu i to je postalo pretjerano. Ja isto držim nadu i vjeru da će se MSRP i realna cijena na tržištu poklopiti i da će to iznositi oko 500-700 eura za nešto bolje iz srednjeg ranga. S ovim što sam uzeo računam da sam na miru dok ne dođe nova generacija konzola pa će onda vjerojatno opet trebati nadograđivati neke stvari zbog očekivanog skoka. Ako vam igre sad dobro funkcioniraju realno i nemate razloga za neka značajnija ulaganja, ne?

• prayer

•  
                          •  
                          •  
                        • Uređivano

maverick

Igram da. Steam kaže da sam 2024 dodao 40 novih igara u library, da je prosjek ušteđeno 10€ po igri ja sam uštedio 400€ prošle godine. Što se Nintenda tiče, ja zbilja mislim da će moći doći jako blizu PS5, bit će po performansama između XSS i PS5 uz DLSS i ostale kerefeke koje ima. Steam Deck na 15w ima jednake ili bolje perfomanse pri često boljim grafičkim postavkama nego PS4. Ako takav uređaj od prije 2-3 godine može imati takvu snagu pa onda jebemu sunce može i Nintendo Switch 2, pa čak i više. I to je i više nego dovoljno. Ma uzmeš staru seriju, upališ FG na njoj i sa Lossless Scaking poduplaš tako da defacto imaš 4x FPS. Ima skroz mala latencija ali je igrivo. Ja jučer igrao Space Marine 2 u 240 fps bez problema.