Prika
Sam si napisao odličnu stvar u svom komentaru - "jednom je izjavio". Ljubav i romantika su lijepe stvari, ali Kalinić je igrač koji je bacao dres istog tog Hajduka skupa s kapetanskom trakom. Čovjek je dokazani disruptor svlačionice i ne znam čemu dovođenje igrača koji ti može narušiti fantastičnu atmosferu koju imaš u svlačionici. On sigurno nije naviknuo na niska primanja i iskreno sumnjam da je raskinuo ugovor s Veronom da bi potpisao kudikamo slabiji ugovor s Hajdukom. Ti jednom Mlakaru koji ti je dao 7 golova ove godine, zadnje Gorici, ovime izravno poručuješ da potencijalno seli na klupu.
Obožavam romantične priče, ali kako mi je jednom jedan bivši reprezentativac privatno rekao: "Mi igrači ovako kad smo u društvu, nitko ti ne pita nikoga koliko si zabio i što si osvojio, nego koliko si im novaca izvukao".
Ovo mi se čini kao populizam, stvaranje dodatne euforije koja ionako već opravdano postoji, a na terenu ćeš morat mijenjati koncept pa čak se i podrediti igraču koji zbog ozljeda nije upisao više od 4 starta od prve minute ove sezone.
Btw. digresija, nisam siguran u to, ali čuo sam iz više izvora da niti jedna ozbiljna liga i strani analitičari ne koriste transfermarkt kao mjerilo vrijednosti igrača. Uvijek smo imali dojam kao da je to neko službeno glasilo, no navodno i nije baš tako.