Loki podjebavanja sad na stranu, ali Dinamo u navodno lošoj sezoni opet igra EU proljeće, na 2-3 boda je od prvog mjesta i ima u blagajni sigurno 5-10 milijuna za pojačanja.

Bilo tko drugi bi ubio za takvu sezonu.

Prika Što će tek biti kad Hajduk Ligu prvaka osvoji?
I nemam ništa protiv Livaje.

Rekoh već...Livaja je daleko najbolji igrač u HNL-u ali i šire na ovim prostorima. Bez zajebancije, on je doslovno kao Messi u Barceloni i bez nje. Daje šug, šmek i samopouzdanje u igri Hajduka.

Hajduk je overall, tehnički bolja i brža ekipa od Dinama, puno kreativnija dok je Dinamo više onako, radnička ekipa sa dosta jakom fizičkom spremom te to pokušavaju nametnuti u nedostatku kreacije, tehnike i općenito ikakve vizije u igri. Imaju kvalitetne individualce, ali nisu baš ekipa.

Ako Hajduk još mrcne Feratu i onda Osijeka i ode takav na pauzu? Pa to je gotovo ovdje u Dalmaciji. Već je sada euforija, a tek tada...

Trener ilitiga Mr. Profesor je oslobodio igru idiotarija Gustaffsona i realno vjerojatno smo kasno maknuli tog diletanta i doveli barem nekoga ko je nešto osvojio u klupskoj trenerskoj karijeri. Igra napadački i ulazi u svaku utakmicu s mentalitetom pobjede, a i kada zabije gol, ne zatvara igru već mijenja napadača za napadača i slično.

AJMOOO

Nexus Pravit ću se da ovo nisam pročitao. Dinamo je momčad koja je apsolutno energetski potrošena i van forme. Budući da su im igrači igrali na EURO-u i otišli direktno igrati pretkola za Ligu prvaka. Oršić, Petković, Ivanušec su gori igrači od hajdukovih. Lol.

Loki
      Ma možeš se ti praviti koliko želiš. Ne znači da sam ja u krivu.

K pusi cigaru i gleda nas sve...

Livaja je batina.
      Uvik je covik zna ali je bio munjen.

Prika Mali je legenda. Svaka čast Livaji i klubu.

Izvučeni polufinalni parovi kupa:

Hajduk - Gorica
      Rijeka - Osijek

Tekme se igraju 2. ožujka.

Izgleda da se netko uvrijedio pa mi je zamračen komentar. Jebemu. Što? Pa jesmo li u HNL temi ili nismo? Šta se ne može ništa navijački ovako kazati?

C/P teksta sa premium verzije jutarnjeg:

Ove nedjelje hrvatski su ljubitelji nogometa bili u prilici gledati (ipak, još uvijek) najveći hrvatski nogometni derbi, onaj Dinama i Hajduka. Nakon dugo vremena, taj derbi nije bio derbi samo zbog nataložene povijesne slave, nego i iz sportskih razloga. Nakon dugo vremena, dva najpopularnija hrvatska kluba dočekala su debelu jesen bodovno skoro izjednačena. Nakon dugo vremena, imaju i približno jednako jake ekipe.

To, međutim, na terenu nije izgledalo tako. Hajduk je u Zagrebu pobijedio 2:0 u utakmici u kojoj rezultat odražava stanje na terenu. Premda je to približno još uvijek isti tim koji je pred sedam mjeseci pobijedio Tottenham, Dinamo je u nedjelju izgledao letargično i obeshrabreno. Hajduk je, pak, izgledao kao da je netko pustio kroz njega struju. Neki će reći da je to efekt litvanskog trenera, neki da su za to 'krivi' Mišo, Saša Antić i njihov muzički doping-program, no Hajduk je u Maksimiru igrao orno, srčano i dominantno.

Tako je to bilo u svim postojećim, paralelnim svemirima. Osim u jednom: onom sportskog komentatora Ivice Blažička.

Da je netko te nedjelje slušao prijenos Ivica Blažička, a da pri tom nije gledao utakmicu, stekao bi dojam da se na Maksimiru dogodila neka paralelna utakmica koje nije bilo. Ta utakmica, koju je Blažičko komentirao i opisao, bila je beskrvni prijateljski sraz dva jednako loša rivala. Bila je to utakmica bez šansi, bez dobrih akcija, u kojoj nitko nije imao prevagu i nitko nije zaslužio pobijediti. U toj paralelnoj, Blažičkovoj utakmici Hajduk je pobijedio jednokratnim bljeskom genijalnosti Marka Livaje, a inače su i jedni i drugi igrali blijedo, ali otprilike ravnopravno. Ta paralelna, nepostojeća utakmica koju je Ivica Blažičko prenosio postojala je samo u jednoj glavi: onoj samog Blažička.

Svako tko se razumije u nogomet, imao je u nedjelju prilike vidjeti jedan ozbiljan derbi. Bila je to utakmica jakog ritma. Utakmica s malo šansi, jer su obrane bile dobre. Bila je to utakmica u kojoj je Hajduk pobijedio jer je pobijedio u sredini terena rastrčanom, povezanom i energičnom igrom u kojoj je osvajao sve ničije lopte. Ali, ta utakmica nije postojala u prijenosu Ivice Blažička. U njegovom prijenosu, nije postojala šansa glavom Biuka u 25. minuti, jedan na jedan Ljubičića koju minutu kasnije, nije bilo dvojbenog jedanaesterca nad Livajom potkraj prvog poluvremena, na terenu nije bilo Fossatija, Krovinovića i Atanasova. Nije onda čudo što je barem pola hrvatskih nogometnih zaljubljenika poslije utakmice umjesto o utakmici pričalo o Blažičku. To, naravno, isključuje one koji već otprije, čim vide njegovo ime na špici, odmah pritisnu tipku MUTE.

Ivica Blažičko već je desetljećima personifikacija ove vrste sportskog novinarstva koja je i sportskom novinarstvu i novinarstvu uopće torpedirala reputaciju. To je sportsko novinarstvo u kojem su novinari navezani za klubove, menadžere i nogometni savez, u kojem se fotografiraju s velikim (i kriminalnim) gazdama, s njima se druže, jedu i piju. To je 'novinarstvo' u kojem 'novinari' za menadžere i klub odrađuju strijeljanja neposlušnika i medijske atentate. To je 'novinarstvo' u kojem 'novinar' kao privilegirani klijent preprodaje TV prava kupljena od Nogometnog saveza koji kao novinar prati. To je 'novinarstvo' isprepleteno neraskidivom ljubavi s osuđenim Gazdama - poput Mamića - i s korumpiranim političarima - poput Bandića. Upravo se zbog 'novinara' kao Blažičko infektivno raširila krilatica „novinari crvi“, paušalna objeda koja vrijeđa nas većinu ostalih koji nismo crvi.

A nakon svih tih mezalijansi sa Savezom, Klubom i Gazdom Blažičko je nenačet. On i dalje prenosi Dinamove utakmice, njegov status 'novinara' i dalje je bez politure, kao da skandali ne postoje. A kad tako načet kompromitirajućim aferama već zasjedne za mikrofon , Blažičko bi mogao hiniti makar privid neutralnosti. Umjesto toga, on u direktnom prijenosu prakticira komentatorsku inačicu fake news-a, opisujući utakmicu koje nema.

Nexus Zato što je čisto provociranje van nogometnih terena. Objava je izbrisana od strane moderatora nakon što je zaprimljena prijava. Shvati ovo upozorenjem s obzirom da vraćaš izbrisane objave.

Fico
          Ne vraćam ih jer nemam tu moć. Stavio sam screenshot izbrisanog komentara jer nije stavljeno objašnjenje. Mislim da je korektno to staviti, jel da?

Provokacija van nogometnih terena? Pa i nije baš jer govorimo o općenitom ponašanju pojedinaca u nekoj sredini i to je uzorak koji se ponavlja u nogometnom svijetu.

Vjerojatno to ne znaš pa eto odlučio si sam to izbrisati jer se netko uvrijedio. Nije uvrijeđen ni spomenut niti jedan pojedinac na forumu, niti je bio odgovor na neki specifičan post. Realno, nema razloga za brisati komentar.

Nexus Ja sam prijavio tvoj komentar jer je nepotrebni flejm i može samo doći do sranja. Nisam iz Rijeke niti imam s njom veze tako da se nisam uvrijedio, nego tvoj komentar ne spada u ovu temu.

Nexus Ne vraćam ih jer nemam tu moć. Stavio sam screenshot izbrisanog komentara jer nije stavljeno objašnjenje. Mislim da je korektno to staviti, jel da?

Ne pametuj. Obrisana ti je objava. Nije kraj svijeta.

Vjerojatno to ne znaš pa eto odlučio si sam to izbrisati jer se netko uvrijedio.

Ako smatraš da nisam kao moderator sposoban procijeniti što je vrijedno brisanja, a što nije, slobodno se obratiš u odgovarajućoj temi.

Rasprava o ovome je završena.