- Uređivano
Hahah to je standard za te ilegalne igranonice, kod nas sve bilo u podrumima necijih kuca, danas nepojmljivo da nekom pričam. A sve nadrkani vlasnici koji misle da su Bogom dani, samo zato što nisi imao drugog izbora. Mislim da je samo u mom malom gradu bilo, ovako iz sjećanja, barem 6-7 igraona. I dva PC kluba na to sve. I to što kažeš, misliš propalice, a kasnije gledam u tom periodu kuće sebi napravili na osnovu toga.
Ali to su one stvari koje zaboraviš vremenom i ostanu lijepa sjećanja.
Sjećam se negdje oko kraja osnovne, početak srednje, bio neki tip kod nas koji je ganz novog Golfa 4 kupio na osnovu prodaje pirata. Ali pazi, imao je "garanciju" na čak jedan dan ako nešto ne radi + sa svakom PC igrom koju kupiš dolazio je papirić s uputama kako "krekovati" igru.
A kad uđeš u radnju, katalog si imao i TV gdje si mogao probati igru tada.
Radio je dobrih 10 godina od 2001 do cirka 2011-2012. Toliko sam nekad bio dosadan tamo, da mi je čovjek dao svoj broj telefona i rekao da će mi javiti čim dođe pošiljka nove robe. Morao sam sad u 11 navečer iskopati iz arhive, nikad neću zaboraviti, ja čitam OVAJ Gameplay i svršavam
i zivkam svaki dan i pitam kada će doći EM-GE-ES 3 ("štaaaa, kako se zove ta igricaaa???") Pa ti objašnjavaš šta je to.
Imam dokaz i dalje o toj istoj igri koju čuvam, bez obzira što je pirat, iz sentimentalne prirode.